Nu är det inte många minuter kvar tills bussen går

2012-01-31, kl 19:27:14

Men jag ville bara kika in och säga att jag fortfarande lever haha, som vanligt är aktiviteten här inne inte stor när jag jobbar men jag hoppas ni vill stanna kvar ändå. Har två nätter kvar sen ska fingrarna få smattra över tangenterna som aldrig förr!


Fy fan va surt det är att vänta 40 minuter...

2012-01-31, kl 07:59:14

Fy fan va surt det är att vänta 40 minuter på bussen men nu är jag äntligen på väg hem, längtar otroligt mycket efter sängen nu. Ska bli riktigt skönt att sova idag, hoppas ni andra fått ordentligt med skönhetssömn inatt.


Stress, stress och åter stress

2012-01-30, kl 18:02:58

Flickorna är hämtade och lasangen står i ugnen, känns som jag har stressat hela dagen sen jag gick upp. Men det ska i alla fall bli otroligt gott att få lite mat i magen, efter maten är det läggdags för flickorna och själv ska jag packa väskan inför jobbet. Fick ganska många nätter nu och det känns så otroligt skönt, då kanske vi kommer upp i den bröllopsbudgeten vi hade från början innan alla oväntade utgifter.

Jonny jobbar och vi hinner i princip bara mötas i dörren sen, men jag tröstar mig med att i morgon blir det några fler timmar efter sömnen och innan jobbet. Känns lite si sådär dom dagarna jag jobbar och Jonny jobbar kväll, det blir liksom inte mycket tid tillsammans men som sagt imorgon blir det några fler timmar i alla fall.

Natt ett av fyra är gjord och det känns otroligt skönt att få komma ut lite med, har ju inte jobbat på två veckor nu. Studierna tar ju visserligen upp all min lediga tid ändå men man kommer inte ut på samma sätt när man sitter med näsan i böckerna, någon föreläsning har jag varit på men då lyssnar man bara och har ingen att prata med. Nehepp bäst att kolla till maten så den inte bränns, vad har ni/ska ni äta idag?


Nu blir det raka vägen i säng för mig om j...

2012-01-30, kl 07:23:20

Nu blir det raka vägen i säng för mig om jag ska orka mig upp ur sängen och hämta barnen sen, natti natti.


Något trött idag

2012-01-29, kl 19:15:39

Harley somnade sent igår och visst var den andra trollungen uppe och skuttade vid fem i morse igen, blev nästan en heldag hemma hos pappa idag och sen ringde telefonen så det blir jobb inatt. Försökte vila en stund innan men fick ingen riktig ro i kroppen så nu sitter jag och spelar bingolotto istället, om en timme går bussen mot jobbet och jag antar att jag kommer få hinka kaffe för att hålla mig vaken men det är det värt. Alla extra ören till bröllopet är välkomna, hoppas ni får sova gott inatt. Tjipp tjillevipp!


Kan det vara tänder?

2012-01-29, kl 00:02:48

Funderar på om det kan vara tänder på g hos Harley, han har varit lite små knepig i magen i flera dagar. Verkar ha ont igen, vill inte sova och dregglar som jag vet inte vad. Själv är jag trött så in i och har inte alls lust att sitta uppe med vaken bebis även om han visserligen är glad just nu och bara flinar åt mig, Bella bus började nämligen sova i sängen för stoooora flickor för en vecka sen och kom in och väckte mig och Jonny vid fem i morse. Tur att hon tittar på barnprogram en bra stund mellan oss innan hon tycker det är dags att gå upp och leka men lika trött är man för det.

Funderar på att ge Harley lite alvedon eller gnugga det på tandköttet, men å andra sidag känns det onödigt om det nu inte är tänderna han har ont av. Han kanske bara är lite extra kelsjuk och pigg just nu. Får fundera vidare en stund och se om han behagar somna snart.


Idag stod städ och tvätt på schemat

2012-01-28, kl 18:43:53

Har hållt på hela dagen känns det som, eller känns det som det är så. Börjar se ganska skapligt ut här hemma nu men det är långt ifrån klart, har rensat och slängt en massa och ikväll ska jag lägga upp massa annonser på tradera. Men nu tar jag en välbehövlig paus i trevligt sällskap, men inte allt för lång för då kommer jag inte igång igen.


Man blir så frustrerad när man tagit den perfekta bilden och upptäcker att något utav barnen pillat på linsen

2012-01-27, kl 21:32:32

Fångade en klockren bild på syskonen, Harley ler så fint men det är inte allt för ofta man hinner knäppa ett kort på det. Det här kortet speglar verkligen lilla grodans personlighet, han är så glad och ett väldigt smidigt barn om man säger så (peppar peppar). Men när jag sen kollar på kortet så ser jag att något utav barnen kladdat med något på linsen, orginal bilden är väl sådär men jag tyckte jag fick till den nått så när bara genom två snabba klick i windows galleriet med färgen osv.

Orginal bilden

efter lite mixtrande

Och jag tror även att jag funnit det skyldiga barnet, verkar som att hon tagit efter storasyster fotointresse för den här "ego bilden" var den sist tagna innan det jag tog haha


Tidig morgon

2012-01-27, kl 06:02:00

Idag blev det tidig morgon hemma hos oss, kidsen ska till dagis tidigt och jag har en dag i skolan framför mig. Känns inte jätte bra med tanke på att min förkylning inte vill ge med sig men jag vill inte missa för mycket heller, har i alla fall middag hos svärmor senare idag att se fram emot. Det är guld värt att slippa laga mat när man mår pyton, ha en bra dag nu så hörs vi lite senare.


Tummen upp för Rutstore

2012-01-26, kl 19:56:37

Köpte för ett tag sen två underbara koftor från Rutstore, tyvärr gick den ena sönder efter tre användningar så jag mailade Rutstore och frågade om det gick att lösa på något sätt för jag älskar verkligen min kofta. Tillbaka fick jag ett mail att jag får en ny kofta och inte bara det, dom frågade om det fanns något annat jag gillade på sidan så skulle dom skicka det med som plåster på såren och fö att dom gillar min blogg.

Jätte trevlig kontakt, snabba på svar och ja vad ska man säga toppen service helt enkelt. Hade inte alls förväntat mig att få något extra men inte tackar man nej när det finns så mycket snyggt att välja på, Rutstore får fem av fem smileys av mig!


Bilder från fotograferingen

2012-01-26, kl 17:31:48

Igår fick vi hem bilderna från fotograferingen i stockholm med Malin, fotoskrivaren går på högvarv här hemma nu kan jag tala om. Men jag har beslutsångest, vi har för lite ramar och väggar!

Några av favoriterna


Lyckorus

2012-01-26, kl 13:44:54



Idag mår jag värre än värst

2012-01-25, kl 21:59:07

Förkylningen som började lite smått igårkväll blir bara värre och värre, hela dagen har jag spenderat i soffan med snytnäsdukar och te. Pluggat så mycket det gått medans barnen varit på dagis och kvällen har spenderats framför filmer och rayman (äntligen ett spel på min nivå haha), i morgon är det möte med biträdande rektor och Jadies fröken ännu en gång. Ringde och begärde att hon skulle få byta avdelning men hennes ena fröken ville gärna att vi löser detta även att det blir ett byte till hösten, och ja jag tycker faktiskt inte det är mer än rätt att det blir löst nu. Sen vill jag inte heller att personal som inte gjort något ska behöva gå med en klump i magen, för det ska jag var väldigt tydlig med att det är inte all personal som gör fel och åter fel.

Nu tillbaka till Rayman och älsklingen i soffan, vi har kört fast på en bana som jag måste klara innan jag lägger mig haha. Återkommer efter mötet i morgon och talar om hur det gått.


Har ni saknat mig?

2012-01-24, kl 21:49:29

Dagen bestod som vanligt av plugg och åter plugg, har däremot fått höra inte mindre än TRE gånger idag att det syns att jag blivit smalare i ansiktet. Känns kanon eftersom jag inte ser det själv än, nu ikväll slog jag på stort och gick på ett baspass. Vilade i 30 minuter och sen körde jag ett boxningspass, fasen va bra jag mår i kroppen nu (bortsett från att det bara small till på vägen hem och jag är jätte förkyld). Hittade även träningsbyxorna och toppen jag velat ha till reapris idag så jag slog till på dom och är sjukt nöjd.

Nu blir det film och mys med älsklingen för det tycker jag att jag förtjänar, morgondagen består återigen av pluggande och på kvällen har jag bokat in ett baspass. Tjipp tjillevipp alla fina, hoppas ni inte tycker jag är allt för tråkig just nu. Det svider lite grann (nej ganska mycket faktiskt) att inte ha lika mycket tid för er just nu men skolan och träningen kräver mycket och den övriga tiden går som ni kanske förstår till barnen.


Ingen som känner för att göra mina skoluppgifter åt mig?

2012-01-23, kl 21:42:59

Inte det? Nehe men det var ju värt ett försök iaf, pratade med skolan idag och la till två kurser till så jag blir klar uska till sommaren. Problemet nu är bara att jag ligger två veckor efter i en kurs, på med kaffebryggaren och fram med böckerna igen. Är nog världens tråkigaste bloggare, mamma, sambo och vän just nu men måste man så måste man...


Ibland är allt tillåtet

2012-01-23, kl 15:08:20

Stora och lilla trollungen är parkerade framför datorn där Dora är igång och mellan trollet sover middag. Mamman sitter och pluggar och tar avbrott endast när det är dags att fylla på stora trollungens glas med saft och skål med russin och choklad, nej det är inte lördag men vissa dagar är allt tillåtet för att få en stund till studierna.

För övrigt har jag spenderat hela morgonen i telefon, har ringt skolan, kommunen, barnens rektor och sjukhuset. Allt och jag menar verkligen allt strular just nu men det verkar lösa sig, de flesta sakerna löste sig idag i alla fall. Nu är det tillbaka till böckerna igen och ikväll eller i morgon kommer en ny  tävling upp.


Vinnaren av Mamma/Baby goodiebagen

2012-01-22, kl 23:48:03


Grattis, jag vill att du mailar mig din adress innan den 27:e Januari[email protected] annars måste jag tyvärr låta vinsten gå till någon annan.


Bookatable

2012-01-22, kl 23:24:27

Bookatable är en sida där du smidigt kan söka efter restauranger på olika orter, har du t.ex boken en spa weekend och vill veta vad det finns för restauranger i malmö så skriver du enkelt in malmö i rutan och upp poppar dina alternativ. När du sedan valt restaurang efter smak så kan du enkalt boka direkt på sidan, du väljer datum, tid och antal personer.

Otroligt smidigt om man ska åka till en annan stad och inte vill spendera hela dagen med att googla restauranger och sedan ringa runt för att se om det finns lediga bord att boka, det här är något jag skulle använda mig av om vi skulle resa bort bara jag och Jonny och ville äta lite lyxigt. Tanken är ju att vi ska ta en minisemester bara han och jag för att få spendera tid tillsammans utan barnen, lite egen tid är aldrig fel.

Men som sagt smidigt och bra och sidan är lätt att hitta på, man kan både söka på område och sen läsa sig till det man tycker känns bäst eller så säker man på område och vilka restauranger som har lediga bord för det sällskapet man är på den tiden man vill äta istället. Ja det finns egentligen hur många alternativ som helst, vill du ha en indisk restaurang så söker du på det, vill du veta priset så söker du istället på det och du kan även trycka in att du vill veta om det finns någon restaurang som har speciella erbjudanden nu. Kanon bra helt enkelt!


Det satt fint

2012-01-22, kl 17:23:41
Nu ä det hårdträning som gäller, har moffat i mig både chips, cola och cheesecake i helgen. Det satt fint I magen, det värsta är ju bara att det inte är lika fint när det sätter sig PÅ magen. Blir skit svårt att få in några gympass i veckan mellan allt annat men jag får väl åka ner till mamma och låna hennes crosstrainer istället, frågan är ju bara om jag överlever. Min koordinationsförmåga är ungfär minus 10 så jag får inte riktigt ihop armar och ben samtidigt, nu är det åter til kalaset en stund och ikväll kommer vinnaren upp i tävlingen.

Myser med syster och trollungarna

2012-01-22, kl 12:24:25
Idag fyller systeryster år så vi är hemma hos pappa och ska fira henne, kalaset börjar inte förrens vid fyra tiden så vi har hela dagen på oss att bara slappa först. Just nu är det nickelodeon på tv:n och surfplattan i handen, funderar på att smugla med mig surfplattan hem för jag bara älskar den!

Det var ju skumt

2012-01-21, kl 21:37:21

Mms-bloggade lite tidigare idag med söta bilder på barnen men dom finns ju inte här, det var ju lite små skumt. Nu sitter jag och renskriver lite arbeten som ska mailas in för som vanligt är jag klar med många uppgifter i kursen men har inte mailat in en enda för rättning, måste bli bättre på det!

Idag har vi rensat och rensat här hemma, nästan ett helt extra rum är tomt just nu men mer ska bort. Har massvis att lägga upp på tradera med som bara ligger här och tar plats just nu, lustigt när man har haft så stor nytta av det en gång i tiden. Nu åter till renskrivningen, förhoppningsvis så blir jag lite roligare snart men jag måste koncentrera mig på skolan just nu och så blir det ju mycket träning. I morgon ska jag även välja en vinnare i tävlingen och inom kort kommer en ny rolig tävling upp så ni har något att göra medans jag lyser med min frånvaro.


Nu säger jag god natt, förstår inte varför...

2012-01-21, kl 01:50:54

Nu säger jag god natt, förstår inte varför klockan blir så mycket i goda vänners sällskap. Det var samma visa hos conny och annika eller när putte och johanna är på besök, vad har vi kommit fram till då? Jo underbara vänner leder till sömnbrist, men det är det allt värt <3


Nu tar vi helg

2012-01-20, kl 14:47:38

Som vanligt har jag spenderat dagen med näsan i böckerna men nu åker vi ut till skogen och tar helg, vi spenderar natten hos Michelle med familj och bara slappar. Det behövs det med ibland, eftersom vi kommer va mitt ute i ingenstans så är det inte säkert ni ser mer av mig här idag. De har nämligen inget internet där ute längre, inte för det gör något vi ska ju umgås och inte blogga och ni har säkert massa andra planer ni med.

Hörs i morgon igen, då är det tillbaka till verkligenheten.


Snart var även denna dagen slut

2012-01-19, kl 19:27:45

Har hunnit med ett pass på friskis (som jag är grymt besviken på), fått parkeringsböter (precis vad som behövs just nu), varit barn & hundvakt, lek hela dagen och pratat med försäkringskassan. Jag är ganska trött just nu, planen var att inte öppna skolböckerna alls idag men det kommer inte fungera. Kidsen sover så det är väl lika bra att sätta igång, känner att jag ligger aningen efter för jag fastnade på en uppgift hur länge som helst. Nu är den äntligen löst så det är väl lika bra att se om jag kan fortsätta med någon mer.


Har haft en mysig morgon med barnen

2012-01-19, kl 11:35:28

Men nu blir det andra bullar, ett pass på gymmet står på schemat. Undrar om jag kommer dö idag? Passet var jobbigt (men skönt) nog i måndags och idag ger jag mig på det med mensvärk med, wish me luck nu drar jag mig mot gymmet!


Här sitter vi i soffan alla tre i varsin "...

2012-01-18, kl 20:09:34

Här sitter vi i soffan alla tre i varsin "onepiece" och bara myser. Underbar kväll med flickorna, behövs en sån här dag...


Värdelös dag

2012-01-18, kl 13:46:38

Nu överdrev jag lite kanske men den idioten som uppfann mensvärk skulle jag vilja ha tag i, sitter för övrigt och kollar på klänningar. Bröllopsbudgeten blir inte alls vad jag hade tänkt mig att den skulle bli, har haft aldeles för många oväntade utgifter nu så min drömklänning måste nog bytas ut till ett billigare alternativ. Har hittat några som jag kan tänka mig nu, vi får se vi får se...


For my love, by my love

2012-01-18, kl 00:43:09



Harleys första "riktiga" mat

2012-01-17, kl 16:42:24

Det bjöds på potatis och majs pure och lilla grodan smaskade som bara den, han ville bara ha mer och mer men efter en stund fick jag säga stopp. Lilla magen klarar ju inte hur mycket som helst, vi har testat ett par gånger nu och snart ska vi testa potatis och palsternacka med. Vi får se om lill skrutten gillar det med.


Tar en paus från böckerna för att äta frukost

2012-01-17, kl 10:07:31

Det är viktigt förstår ni! Idag blir det samma visa som vanligt, plugg träning och ikväll möte på jobbet. Så himla gött att träna men värken i mina armar längtar efter torsdag, då är det nämligen vilodag inplanerad. Tills dess är det bara att köra hårt, fläsket ska bort och det ska bort nu!

Välkommen tillbaka snyggSara haha...


En underbar dag trots allt

2012-01-16, kl 22:40:05

Trodde efter min halva natt på akuten att det skulle bli en riktig skit dag, men ack så fel jag hade dels så fick jag ju på mig mina nya snygga nya jeans men jag har även klarat av 45 minuter bas pass på friskis och 40 minuter på gymmet. Känns så jäkla skönt att komma igång med träningen nu, har även strukit mitt nästa delmål på min "lilla" kylskåpsklapp idag så det blev ju en bra dag trots en natt på akuten och en krockad bil...


Dagarna går i ett just nu

2012-01-16, kl 16:37:07

Plugga, träna, äta, jobba & sova. Det är väl ungefär vad jag gör just nu, men någonstans är det ju värt det även om det blir lite mindre blogg och barn tid. Ju mer jag pluggar desto snabbare blir jag klar, när jag blir klar har jag chans till fast jobb och då får man ju lite bättre tider och slipper bli inringd i sista sekunden.

Inte för att jag klagar, att bli inringd i sista sekunden är bättre än att inte bli inringd alls. Pengarna behövs nu, både inför semestern & bröllopet men även till bilen som gått sönder och soffan som faktiskt brakat ihop. Träning är också nödvändig, ju mer jag tränar desto mer orkar jag. Både på jobbet, hemma och tillsammans med barnen, och jag vet inte om ni förstår lyckan när man efter 3år med XL får på sig ett par jeans med lite stretch i som är stl M/L. Har inte haft jeans på hur många år som helst men idag köpte jag ett par nya som satt skit snyggt och i mindre storlek än vanligt.

Det känns som jag är nära mitt mål nu även om jag vet att det kommer bli kämpigt, men för varje dag jag äter frukost och skippar colan, för varje träningspass och promenad är jag ett steg närmre och det känns så otroligt bra!


Nu ska ni få höra något roligt (eller inte!)

2012-01-16, kl 01:56:40

Kommer in till akuten och får absolut ingen hjälp, ligger och lipar och skakar på en bår i väntrummet och alla andra som satt där tittade självklart på mig. Löjlig som jag är tycker jag det är jätte pinsamt att gråta framför människor så jag skämdes som fan, efter 30-40 minuter när anfallet börjat lägga sig och det börjar kännas okej igen får jag komma in och träffa två sjuksköterskor. Dom kollar puls, syresättning, temp (i örat), blodtryck och tar två blodprover. Sen är det ut i väntrummet igen, efter ytterligare 20-30 minuter blir jag inkallad och ska få ett litet undersökningsrum.

Först ska det dock lämnas kisseprov och tempen ska tas igen, denna gången med rump termometer. Det minsta dom kan göra när man inte ens får någon hjälp är väl att ge en lite vaselin till tempen men nej inte ens det får man! In i undersökningsrummet och där sitter man i fem timmar, FEM TIMMAR! utan att någon ens kommer in och pratar med en. Ett litet undersökningsrum med så mycket som fem tidningar om inredning, där mobilen måste vara av och allt som finns att titta på är en vit vägg.

Efter fem timmar kommer doktorn in, gör precis samma undersökning som de gjorde på vårdcentralen och säger: Ja det låter och verkar ju onekeligen som gallsten (sa jag inte det när jag kom kanske, eller nej det gjorde jag inte för jag hade så ont så jag inte kunde prata men Jonny gjorde det). Dina prover var i alla fall helt normala (No shit Sherlock ni väntade ju tills anfallet var över innan ni tog dom!)

Bra att du ska göra en ultraljudsundersökning men eftersom du inte har ont nu får du åka hem igen, du ska få ett stolpiller med dig hem och jag skickar ett e-recept så du kan hämta ut fler i morgon. Jaha men vad händer om jag får ett anfall när jag är själv hemma med barnen? Ja, jo, men alltså stolpillerna är mycket bättre än tabletterna för när du tar tabletterna när du har ett stort anfall så ligger dom bara och bubblar i magen för allt stannar upp.

Ja men jag tar ju tabletterna innan jag får som mest ont för att slippa få så ont men det fungerar ju inte! Ja, jo, men stolpiller är mycket bättre. Jaha det var det liksom där har man legat hungrig och törstig i flera timmar men inte fått äta och jag trodde i alla fall att jag skulle få göra en ultraljudsundersökning men inte ens det gjorde de jag ska vänta in tiden jag fick på remiss, en remiss jag fick kämpa för som en idiot. Går anfallen inte över PÅ NÅGRA TIMMAR eller om jag får feber så får jag åka in igen, några timmar liksom undrar om doktor jäveln haft gallsten!?! Och ja jag vet att jag måste in om jag får feber för då är det helt plösligt farligt men man kan ju inte göra något innan för att förhindra att det ens blir det.

Känner jag sen efter ultraljudet att jag vill opereras så får jag kontakta vårdcentralen som skickar en remiss till ryhov, där blir det först samtal för att disskutera för och nackdelar och se om de ens kommer göra om operation för det är ju inte ens säkert att det är nödvändigt. Får jag då ett ok till operation så är det väntetid på den med, förbannat trött på det här just nu för jag vill ha bort skiten.

Men visst vi gör det på deras sätt då, nästan gång tänker jag inte åka bil in. Nästa gång får Jonny ringa ambulans och skrika bröstsmärtor! Undrar om man får någon hjälp då, kan inte annat än hoppas lite på att få ett anfall till redan inatt så kan läkaren som skickade hem mig få dåligt samvete (fast jag vet inte, jag börjar undra om läkare har något samvete alls). Usch jag önskar inte ens min värsta fiende den här smärtan, men själv ska jag tydligen ha den tills jag dör verkar det som!


Spenderar kvällen på akuten, härligt när d...

2012-01-15, kl 22:32:31

Spenderar kvällen på akuten, härligt när det tar sån jävla tid att anfallet hinner gå över innan man får hjälp över huvud taget. Nu sitter jag och väntar i ett litet rum och det enda dom sagt är "det är mycket på kirurgen nu, du vet väl att du inte får äta och dricka något?". Borde jag bli nervös nu? Jonny ska iaf åka hem till barnen igen Michaela och Johan var snälla och stannade hos oss med barnen medans vi åkte in, tack så mycket ni fina!


Fullt hus hela helgen

2012-01-15, kl 17:42:57

Igår var Novalie med familj här hela dagen, frammåt kvällen kom även Elliot med sin mamma. Idag är Elias med familj här och senare ikväll verkder det som att Putte ska komma med, tokstädat precis hela helgen känns det som men det syns inte längre haha. Så idag tänker jag inte röra en pinal här hemma har jag bestämt, det får helt enkelt ligga tills i morgon.

I morgon blir det även ett pass på gymmet igen, det lär behövas efter den här helgen. Igår hade Elliots mamma med sig hembakade fantastiskt goa cupcakes och idag slog vi på stort och beställde mat från Pallas Athen, när man fått så bra siffror igen så är det lika bra att träna bort helg lyxen på direkten.

Underbara Cupcakes


Sitter och äter frukost

2012-01-15, kl 11:16:17

Japp ni läste rätt jag äter frukost, brödet och en kopp te gick ner. Påtal om något helt annat så måste jag sluta fuskväga mig var och varannan dag, det bästa är ju att göra det en gång i månaden som ja sa att jag skulle men jag kan inte låta bli! Det kan ju bli så fel när man springer och väger sig för jämnan, idag blev det visserligen bra. Är på strålande humör för jag vaknade upp och var inte mindre än 0,5kg ifrån nästa delmål, så nästa vecka verkar det bli shopping igen haha. Men i fortsättningen måste jag sluta väga mig, för nästa gång kanske det inte alls är en bra vikt som vågen visar.


Ångest

2012-01-14, kl 21:23:33

Nej riktigt så illa är det inte men det känns som alltid lite jobbigt, lilla grodan ska för första gången i sitt liv sova borta. Jag gillar att ha det avklarat fort och jag och Jonny har varit så trötta dom senaste dagarna så inatt kändes som en otroligt bra natt att få sova på, vi ringde farmor och frågade om han fick övernatta och han var så välkommen så.

Även att det var vår idé så ville jag knappt släppa honom när han skulle åka, men det ska faktiskt bli jätte skönt att få gå och lägga sig i tid inatt och förhoppningsvis så sover flickorna ordentligt inatt så man blir lite utvilad. När flickorna var så här "stora" hade dom redan sovit borta för länge sen, jag gillar att ha det avklarat så dom vänjer sig att sova borta om det verkligen verkligen behövs någon gång.

Nu ska jag glida ner i soffan och bara sitta en stund och sen måste jag ta tag i städningen här hemma, det blir rätt stökigt när det är en hel drös med ungar här. Både fröken Novalie och Herr Elliot har varit här och hjälp trollungarna med deras ja ska vi kalla det om möblering?

Lilla grodan gör sig redo för en färd hem till farmor, sa att hon borde passa på för just inatt var det två till priset av en men hon avstod trots det fantastiska priset.


Familjen Delvärn/Rosenberg är här

2012-01-14, kl 16:19:18

Och aldeles strax är maten klar, det blir flintastek, sallad och pommer gjorda i airfryern (mycket snabbare än ugnen och ingen olja behövs). Tänk att tre små barn kan köra slut på en så mycket (eller ja fyra men Harley håller sig rätt lugn), förhoppningsvis slöar vi ner dom lite när dom är mätta efter maten sen haha. Vad bjuds det på hemma hos er idag?

Den fantastiska airfryern


Har inte kunnat sms blogga på en hel evigh...

2012-01-14, kl 14:38:22

Har inte kunnat sms blogga på en hel evighet men tänkte att det skadar ju aldrig att bara testa


Jag döööööör

2012-01-14, kl 12:32:56

Brödet var helt fantastisk gott, skulle utan besvär kunna smälla i mig hela limpan på en gång. Båda flickorna godkände det med, gjorde en liten liten ändring i receptet bara och det blev kanon. Vilken tur att jag köpte grejer så jag kan baka en limpa till, borde kanske införskaffa mig en bättre slags mixer bara. Brödet i sig var jätte smidigt att göra men att mixa alla frön och nötter med bara en stavmixer var ingen hit, blir nog smidigare om man bara kan slänga ner allt istället för att mixa en sort i taget.

Detta är ett lchf bröd och det bästa av allt är ju givetvis att det är glutenfritt och nyttigt

Ingredienser

  • 2 dl linfrö
  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl mandel
  • 50 g kruska kli, fibrex eller fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 msk brödkryddor

• Mixa allt till “mjöl” i en mixer.

Blanda sedan ihop

  • 50 g smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 250 g keso
  • 6 ägg

Gör såhär

• Sätt ugnen på 175 grader.
• Mixa alla nötter och frön till “mjöl” med exempelvis en mixer.
• Blanda sedan ihop resten av ingredienserna och häll ned i en avlång brödform klädd med bakplåtspapper.
• Grädda i 60-80 min (beroende på ugn jag hade i det i 70 min och vår).
• Ta ut brödet ur formen och låt det svalna. Skär i tunna skivor.

En skiva innehåller cirka 1,1 g kolhydrater.

Tips!

• Går jättebra att förvara i frysen.
• Toppa med solrosfrön.
Det jag la till var ca 1dl kesella och russin med och det blev kanon gott, nästa gång tänkte jag slänga i lite oliver istället och se hur det blir med det.

Tacka gudarna för lofsans 10 veckor challenge man får så mycket bra tips och pepp därifrån, jag hade nog aldrig ens kollat på ett sånt här bröd annars då jag är helt såld på kritvitt bröd men det här var som sagt kanon gott och det tyckte flickorna med.


Köket ser ut som ett bombnedslag

2012-01-14, kl 10:44:51

Så jag hoppas verkligen det nya brödet jag bakar är värt det, det märker vi om ungefär 50 minuter. Nu blir det påklädning av kidsen och sen får vi se om det går att plugga en liten stund, blev ju inte sådär överdrivet mycket gjort igår när jag mådde dåligt om man säger så. Den jävla idiot skolan jag går på vill jag aldrig se igen men om tre kurser är jag undersköterska och sen blir det en ny skola för att plugga upp till slutbetyget, blir så förbannat trött på att det aldrig är någon ordning där nere...


Undrar om jag håller på att bli sjuk igen

2012-01-13, kl 16:36:44

Kom hem från gymmet innan och måde prima, slängde i mig lite mat och helt plötsligt blev jag så illamående att jag låg och hulkade över toaletten en bra stund. Var tvungen att lägga mig i soffan med en hink brevid och nu mår jag inte illa längre men istället känner jag mig febrig och helt svag i kroppen, svettas och fryser om vartannat och känner att jag inte orkar något alls.

Jag hostar ju fortfarande sen min förra förkyldning, har nog inte varit helt frisk sen i mitten på graviditeten med Harley egentligen. Känns så jäkla drygt att inte bli helt frisk men får väl kurera mig i soffan en liten stund nu, tog en alvedon för en stund sen och det känns faktiskt lite bättre. Ska snart göra en kopp te med och se om det lindrar halsen lite, tror det får bli ett bad med men det får bli lite senare.


Idag blir det gym igen

2012-01-13, kl 09:17:30

Det var en bra kombo att ta ett gympass innan jag sätter mig och pluggar, känns som jag får mer gjort då. Nu är det i alla fall dags att släpa sig ner en snabbis till gymmet innan studierna väntar, men en fråga medans jag är borta. Hur och när pluggar ni som bäst?


Fullt hus efter dopet

2012-01-12, kl 16:52:02

Annika med familj följde med hem en stund efter dopet och ja det blev ganska fullt i vår lilla lägenhet, men barnen hade roligt i alla fall och då är det värt att trängas lite. Förhoppningsvis tar vi snart en tur ut till familjen Nilsson Pettersson så det inte går för lång tid emellan träffarna, förövrigt kan jag inte annat än att hålla med om att vi borde hitta på något tillsammans under semestern.

Vi brukar ju åka till halmstad varje sommar med undantag för förra året så vad säger fröken om att hyra en stuga tillsammans, orkar ni med oss en hel vecka i halmstad? Det hade ju varit kanon, nära till stranden mysig miljö och inte allt för långt till ullared haha. Blir det dåligt väder måste man åka till Ullared, tror även att leklandet där skulle uppskattas en regning dag!


Oh jisses vilket väder

2012-01-12, kl 15:56:07

Det blåste så pass att hela vagnen drog iväg med mig när det blåste in under sufletterna, inte wooligt (som Jadie säger). Jobbigt nog att hämta barnen ändå eftersom den ena är helt hysterisk hela vägen hem för hon vill stanna kvar, nej fy ge mig sommar nu! Enda fördelen jag kan komma på är att det är som ytterligare ett träningspass att jogga med den stora trillingvagnen upp och ner till dagis och att sen få på alla trollungarna kläder, nej nu är det dags för lite middag passade på att koka soppa innan jag hämtade flickorna. Smaskens!


Väskan är packad

2012-01-12, kl 09:15:47

och jag och lilla grodan ska ner på årets första gym pass innan det är dags att sätta sig med skolböckerna igen, känns som det kommer bli en riktigt dryg dag det här för jag har hur mycket uppgifter som helst att renskriva och göra klart. Det är väl bara att bita i det sura äpplet antar jag men först blir det som sagt gym, wish me luck många månader sen jag var där sist...


Dom är snabba dom små rackarna

2012-01-11, kl 21:13:01

Gjorde lite fotavtryck på barnen idag och det blev jätte bra, tyvärr så blev det även jätte bra över hela golvet eftersom kidsen var snabba på att skutta iväg innan jag han tvätta av deras små fötter. Tur att det är så lätt att få bort den färgen, inte för att det spelar någon större roll eftersom vi ändå ska få nya golv någon gång det här året men i alla fall


Invägning

2012-01-11, kl 09:54:50

Den 12:e December får vara starten, det är ju det för min och Annikas egen utmaning i alla fall. Mitt mål fram tills idag (det blev den 11 nu för att Annika skulle ha tillgång till våg samma dag som jag) var att gå ner 3-5 kilo, och ja jag har lyckats och ganska så glad nu om man säger så.

Inskrivningsvikten med Harley var 96,3 och med Bella var den 88, känns som att jag om bara några veckor kommer vara ner på Bellas inskrivningsvikt och det känns ärligt talat kanon. Visst finns det många kilon kvar efter det men med hjälp av min, Annikas och lofsans utmaning så är jag snart nere på mitt slutgiltiga mål som just nu är 70kg (förutsatt att jag är nöjd med hur kroppen ser ut då, kanske blir det innan kanske känner jag mig inte riktigt nöjd det återstår att se).

Är ni nyfikna nu? Vi kan ju låtsas i alla fall för min skull även om ni inte kunde bry er mindre.

Startvikt 12 December

Dagens vikt 11 Januari

Nästa mål håller jag hemligt ett tag till


Idag har jag inte haft någon lust

2012-01-10, kl 21:11:36

Blogglusten var som bortblåst idag och då var det lika bra att låta bli tycker jag, inatt är jag i alla fall ledig och troligtvis ska Jonny plåga mig en liten stund snart med tatueringsmaskinen. Han sitter och skissar lite nu så vi får se om jag blir nöjd, kan inte tänka mig annat men i alla fall. Vad har ni för planer i veckan förresten? Själv ska jag en sväng till min gamla skola i morgon och resten av veckan är det träning som gäller, kanske blir en tur till badhuset med Harley och hans vän med. Ska bli mysigt men det jag ser fram emot mest är invägningen i morgon.

Jag och Annika har kört en liten egen utmaning bara hon och jag och sen är jag med i Lofsans 10 veckors challenge, det går faktiskt riktigt bra och även att jag och Annika inte skulle väga oss tidigare så vet jag att både hon och jag fuskat och fått positiva siffror.


Jag tar mig friheten...

2012-01-10, kl 00:24:35
... att stjäla lite tid på Saras blogg!
Jag vill bara tala om för er, som sitter här och läser, att ni anar inte vilken fin människa det här är. Om ni inte har träffat henne själva så har ni verkligen gått miste om något!

Jag har haft förmånen att träffa henne och lära känna henne (skulle jag vilja påstå iaf!). Men det är något jag ångrar - det är att jag inte gjorde det tidigare! Både hon, Jonny och deras tre små trollungar är helt underbara människor, de sprider verkligen glädje omkring sig genom att bara finnas till! Att titta på dessa fina människor gör en varm om hjärtat...!

Först då jag liksom tappat tron på riktig vänskap, på de där vännerna som verkligen stannar kvar vad som än händer - först då träder hon fram iförd de finaste änglavingarna du kan tänka dig. Då stod hon där... underbara lilla människa!
Och nåde dig om du vänder dig om!

Behöver jag prata med någon så vet jag att jag kan ringa henne.
Skulle jag behöva åka iväg nånstans vet jag att jag är välkommen till Jönköping...
Skulle jag behöva kramar och tröstande ord så vet jag vart hon finns.

Det enda som är jobbigt är avståndet, ca 12 mil. Det är ingen jätteresa men efter både hon och Jonny jobbar så pass mycket blir det inte ofta man kan ses ändå. Lite tråkigt ibland, men jag hoppas förstås på att vi kan hitta på något längre pågående i sommar sen, lagom till semestern.

Nej... Sara - du ska veta hur mycket jag uppskattar din vänskap. Att du finns där. Du är helt otrolig, och värd mer än du nånsin kommer kunna förstå!

Finns det något som kallas vänskap,
så är det du som får representera den!


Harleys dop

2012-01-09, kl 08:35:00

Alla från min sida släkten inklusive vi själva hade glömt ta med kamera men som tur är så var det ju andra som hade med sig det, har stulit lite bilder från Michaelas facebook och Annika var snäll och mailade mig dom. Ska samla ihop bilder från alla andra sen med men det får bli ett senare projekt, här får ni i alla fall dom bilderna jag har.


Ibland har man tur...

2012-01-08, kl 21:48:00
Jag är ingen storspelare direkt, men det händer väl nån gång då och då att man satsar nåt litet. Allra helst på lotterier. Men, enligt mig, så krävs det en hel del tur för att vinna...

För vem kan påverka slumpen? Vem kan påverka att just jag vinner i ett lotteri?
Dock har jag faktiskt haft den där jätteturen några gånger! :o)

För ett par år sen, eller ja, ett antal år sen, vann jag ett stort gosedjur som var större än mig själv - just på ett lotteri. Sen har man ju alltid vunnit lite småvinster här och där - men det har väl alla?
Det är väl egentligen just det där som är "grejen" med lotterier, och anledningen till att man deltar? Just det där att det är slumpen eller lotten som avgör, kicken man får av att känna att jag vann.

Sen om man en dag skulle gå och vinna en miljon på lotto skulle man ju inte grina direkt, inte av annat än glädje iallafall! Det är klart man har drömmar om storvinsten - annars skulle man ju inte spela.
Inte spelar man väl för att det är kul att bränna pengar utan det är ju snarare för att kanske, en dag, uppfylla drömmen om en större vinst.

Undrar just vad man skulle göra med den där miljonen, om man vann den...
(men det kanske vi kan ta ett inlägg om en annan dag?)

Har du spelat på lotto tidigare? Eller vart med i lotterier överlag?


Åååh jag har så mycket jag vill berätta om dagen som varit

2012-01-08, kl 20:44:00

Men jag hinner inte för jag måste ner till jobbet igen, men Harley har badat huvudet i kyrkan idag och fått fina doppresenter och vi har haft finbesök här. Det finaste av finbesök måste jag säga, men mer om det i morgon. Ursäkta den obefintliga uppdateringen här men som ni kanske förstår har det verkligen varit fullt upp med både jobb, barn, studier och dop planering. Höres i morgon mina fina läsare ♥


God morgon god morgon hör fåglar sjunga glatt, god morgon god morgon i kööööööööör!

2012-01-07, kl 07:57:00

Tänkte bara tala om att jag går och lägger mig nu, dags att bli bortskämd igen (om inte sjuklingen tvingar mig att ta hand om henne istället) hemma hos mamma. Har planer på att stjäla hennes dator lite senare idag så ni inte får Sara abstinens tills i morgon, förövrigt så är det dags för lilla godan att bada i kyrkan i morgon så det är lite smått kvar att planera och jag känner mig aningens stressad eftersom jag jobbar inatt med. Men va fasen det kommer gå jätte bra, natti natti på er nu.


Nu åker jag till jobbet

2012-01-06, kl 20:14:33

Ha det gott ni andra och sov så gott inatt


Jag är så trött så jag inte ens orkar komma på en rubrik

2012-01-06, kl 17:06:41

Satt uppe med skolböckerna lite för länge igår känner jag, det gjorde ju visserligen inget eftersom jag ändå skulle sova lite längre idag då det är jobb inatt. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, jag gick visserligen inte upp ur sängen förrens klockan var halv tre idag men inte har jag sovit för det. Barnen har inte varit på tipp topp humör idag precis och har skrikit hela dagen, det ser ut som tredje världskriget här hemma och ungarna fortsätter gnälla.

Har slängt Jadie i säng och hon somnade som tur var, då fick jag tid till att plocka undan i köket men anledningen till att jag fick plocka ostört märkte jag sen var för att Bella hade hällt ut en hel falska schampoo över hela golvet. Borsett från det så ligger det tärneglitter över hela vardagsrummet (eftersom flickorna bestämt skulle vara tärnor både igår och idag), byggklossar över golvet i varenda rum och resten av leksaker är utspridda över hela lägenheten.

Vill inte orkar inte, vill inte städa nu och vill inte jobba sen. Eller jo det vill jag men jag hade velat sova ordentligt för just nu orka jag inget alls.


Tävling: Mamma/Baby goodiebag

2012-01-06, kl 03:31:43

Det här är lite saker som jag fått i olika goodiebags men som inte kommit till användning, den är till för nyblivna mammor och dom minsta barnen.

Psst om du tittar noga kanske du kan lista ut delar av goodiebagens innehåll, detta är alltså bara en del utav goodiebagen den innehåller lite smått och gott som jag fått dubbelt av.

För att vara med ska du lämna en kommentar här med motiveringen till varför just du ska vinna!

Tipsa gärna om tävlingen på facebook eller i din blogg, lägg gärna till mig på bloglovin så du inte missar om just du vinner.
bloglovin

Tävlingen avslutas den 20:e Januari kl 23:59

Obs! Från och med nu kommer vinnaren publiceras i bloggen och sen vill jag att vinnaren själv kontaktar mig via mail, det är så mycket annat på gång nu i vardagen så det underlättar mycket för mig.


Nytt till mamman

2012-01-06, kl 01:58:41

För att fira min viktnedgång klickade jag hem lite nytt till mig själv som jag velat köpa länge, det bästa av allt var nog att få klicka hem det i slt L istället för XL.

Tänkte köpa den här med men självklart var den slut i lager men det får väl bli när jag når nästa delmål, vilket faktiskt är ganska snart då jag helt glömt bort att jag nådde det första för ett tag sen.

Från Rutstore som för övrigt har 20% rabatt just nu


Det är himla svårt att plugga när man har en liten groda som bara skriker

2012-01-05, kl 23:50:01

Han verkar inte ha ont men han vill ligga i famnen och självklart får han det, men det är banne mig inte lätt att skriva då. Han somnar stundvis men så fort jag lägger ner honom vaknar han igen, lilla lilla grodan sov nu så mamma kan plugga en stund till.


Mamma ja vill hålla lillebooo

2012-01-05, kl 15:50:42

Så fort hon får chansen så snyter hon åt sig Harley och bara myser med honom, Jadie är inte intresserad av att hålla honom än men pussar och klappar på honom gör hon dagaran i ända. Världens sötaste små trollungar


Det var hemskt vad hurtiga jag var idag

2012-01-05, kl 09:29:43

Vaknade av Jonnys larm vid fem i morse och kunde inte somna om, sen dess har jag gjort både det ena och det andra. Kidsen är lämnade på dagis, en maskin disk klar och en maskin tvätt igång. Har hunnit med att träna lite lätt här hemma och vikt in lite tvätt, varit ute med sopporna och plockat lite i köket. Nu ska jag ta tag i lite viktiga telefonsamtal och sen ska jag återgå till städningen för att sedan avsluta med lite pluggande, efter min upptäckt igår är det lika bra att sätta fart så man blir klar någon  gång.

Har även tänkt lägga upp den där mamma/baby tävlingen lite senare idag, men det får som sagt bli lite senare. Vad har ni gjort idag, och vad har ni för planer resten av dagen?


Det ser ut att bli en vaken natt med harley igen

2012-01-04, kl 23:34:07

så det är väl lika bra att plocka fram skolböckerna och göra något vettigt om jag ändå ska sitta vaken...


Har ni sett den här söta kurragömma ugglan?

2012-01-04, kl 23:15:03

Harleys dop är nu på söndag och det här hade varit en perfekt doppresent till honom, men man kan ju alltid hålla tummarna för att han får en i försenad doppresent. Den här söta lilla ugglan piper, prasslar och skallrar. Den lilla bebisugglan som man kan gömma piper den med och den lilla ringen som är stora ugglans fot är en bitring, i ugglans ena vinge sitter en liten spegel så barnet kan se sig själv och det bästa är att det är inga lösa eller farliga delar i så den passar för barn som är 3 månader och uppåt.

minimango kan du läsa mer eller köpa ugglan


Ibland kan jag bli så otroligt trött på mig själv

2012-01-04, kl 11:41:26

Suttit i telefon och pratat om kurser osv eftersom jag helt plötsligt idag insåg att jag saknade tre obligatioriska kurser för ett slut betyg, sen spelar det ingen roll hur många poäng jag har för jag får inget slutbetyg utan dom ändå. Bra Sara, riktigt bra! Fan jag kommer få gå i skolan tills jag fyller 75 känns det som helt plötsligt, skit samma bara att ta tag i problemet och lösa det. Känns lustigt att behöva läsa på en annan skola sen när min inriktigning är klar eftersom dom obligatoriska kurserna inte finns på min skola, blir så trött på det här men skit samma nu måste jag göra mig iordning och hämta flickorna.


Ahhh abstinens

2012-01-03, kl 20:37:20

Huvudvärk from hell just nu! Helst av allt vill jag bara lägga mig och sova igen och det har jag velat sen jag gick upp ungefär, badade tillsammans med trollungarna innan och då släppte det lite men det höll inte många minuter vill jag lova. Är sekunder ifrån att skicka ner Jonny till macken eller nått så jag kan få en cola men jag ska inte, jag ska sluta ännu en gång och den här gången ska jag sluta för alltid.

När jag sen känner att jag har det under kontroll är det klart man kan ta ett glas till fredagsmyset ibland men inte än, förbannade huvudvärk och träningsvärk!


Dags att väcka trollungarna

2012-01-03, kl 07:30:04

Dom ska göras iordning och skickas till dagis och sen får jag äntligen krypa ner i sängen, har nog aldrig längtat så mycket efter sängen som nu. Har träningsvärk i benen eftersom jag fick jogga ner till jobbet igår då jag missade bussen, är inne på lite över ett dygn sen min senaste klunk cola och har huvudvärk för det. Usch avvänjning är inte alls roligt men jag vet att härdar jag bara ut några dagar till så blir det lättare (låter som jag pratar om en helt annan slags cola nu haha) Tjipp tjillevipp mina vänner vi hörs lite senare.


Förhoppningsvis så springer jag häcken av mig på jobbet nu

2012-01-02, kl 23:03:00

Men jag ville bara kika in och säga god natt


Jadie got the moves like jagger

2012-01-02, kl 19:23:00



Undrar om jag får sova idag

2012-01-02, kl 07:30:30

Hade tänkt att lägga mig på en gång men det blir lite ändrade planer, brevid mig här i soffan ligger en klarvaken lite kille som inte verkar ha några planer på att låta mig sova idag. Vi får se hur det blir, jonny och jag möttes i dörren ungefär och nu jobbar han hela dagen. En liten stunds sömn blir det nog men i värsta fall får det bli några powernaps på dagen och ordentlig sömn ikväll innan det är dags att åka till jobbet igen.

Kanske somnar han om han får gosa med mammas fluffiga mage en stund? Vi får se vi får se, ha en underbar dag ni andra i alla fall!


Skit kul när man gått och köpt sig en skrivare

2012-01-01, kl 20:14:00

och det inte finns någon installations skiva med och det inte heller går att ladda ner det, står bara att det inte är tillgängligt längre. Suckar högt och känner att jag inte alls orkar åka tillbaka med skrivaren egentligen...


Kan ni gissa låten?

2012-01-01, kl 18:38:36

Mamma: Kan du inte sätta på min låt, med han den där du vet den där som går på radion nu
Jag: Vilken då?
Mamma: Han är mörkhårig
Jag: Men hur går texten?
Mamma: Jag vet inte men han är mörkhårig.
Jag: Nynna melodin då
Mamma: Jag kommer inte ihåg men han är ju mörkhårig!

Jag kan tillägga att vi inte lyssnar på radio hemma och i bilen lyssnar vi på cd, på jobbet är ingen radio på och enda gången jag hör radio alls är när jag går i affärer som har radion på. Men jag satte ta mig fan på rätt låt på första försöket, har ni listat ut vilken det är än? Jag undrar om jag inte är lite synsk eller nått, rätt låt är



























Det är fasen inte dåligt av mig att lista ut det när allt jag har att gå på är att han är mörkhårig haha


Lite fler julklappar

2012-01-01, kl 16:16:00

En gunga som pappa satte upp så pass lågt att flickorna kan ta sig i och ur själva så kan vi höja allt eftersom

En gungstol, den var Mimmis när hon var liten men nu fick flickorna den. Önskar att jag hade kvar min så de kunde få varsin men jag älskade denna lilla gungstol så jag satt där dygnetrunt tills den gick sönder.


Natti natti

2012-01-01, kl 08:10:21

Nu ska jag äntligen hoppa i säng, men idag är jag inte ensam om att lägga mig så här sent (eller tidigt kanske jag ska säga) Var ett helt gäng på bussen som var på väg hem efter nattens festande, själv firade jag nyår på jobbet och kan inte alls förstå hur jag också orkade festa så länge en gång i tiden. För jo det var inte alls ovanligt att jag slutade festa vid den här tiden eller senare för den delen, nu räcker det med en natts jobb för att jag ska rinna ner i sängen lika utslagen som de som festat hela natten lång.

Gott nytt år på er mina fina läsare, jag hoppas vi får det lika bra 2012 ihop som vi hade 2011.


Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<