Hjälpmamma

2013-07-18, kl 22:43:24 | Kommentarer: 0 | Direktlänk | Dante 2013

Ringde en av hjälpmammorna i amningshjälpen igår och fick några bra tips av henne, bland annat om tillmatningsset så att Dante stimulerar min mjölkproduktion och får all mat via mitt bröst så vi kanske tillslut kan slippa pumpen och tillägg helt. Så idag när vi var på neonatalen för Dantes prover frågade jag om jag kunde få stjäla en sondslang eller två för att göra ett eget.

Varken sjuksköterskan eller undersköterskan hade hört talas om det men när jag förklarade vad det var så tyckte dom det lät som en jätte bra idé och skickade med mig två slangar, jag fick även rådet att göra bröstkompressioner vid amningen plus att jag har beställt amningste som kom idag.

Utöver alla tipsen om vad jag kan göra och bra läsning just nu har jag en egen teori, jag har märkt att min utdrivningsrefleks tar lång tid att få igång och är helt obefintlig på högra bröstet. Kanske kan det vara därför Dante blir arg, somnar eller ger upp ibland vid bröstet. Han kanske inte har ro att vänta så länge och tar ut sig innan mjölken kommer helt när han får kämpa så, frågade om syntocinonspray som ska stimulera det och fick med mig det hem så även det ska testas samt att jag pumpar oftare nu. Vi kör mycket hud mot hud hemma och Dante får snutta vid minsta tecken på att han vill så grannarna har säkert sätt mig springa runt halvnaken med en unge på bröstet ett par gånger nu, hoppas jag inte har traumatiserat stackarna helt haha.

Förövrigt hade Dantes bilirubinvärden tyvärr gått upp igen, dock ligger han fortfarande under solningsgränsen så vi slapp lyckligtvis bli inlagda igen men vi får fortsätta åka in för prover för att se så de inte blir för höga igen. Lilla lilla loppan har fått lämna så många prover och fått utstå så många stick nu, hoppas proverna visar att det gått ner på måndag så vi slipper fler sen.


Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<