Komplikationer

2011-09-07, kl 17:06:12 | Kommentarer: 2 | Direktlänk | Jadie 2011

Självklart stötte Jadie på lite ja vad ska man kalla det, komplikationer. Allt gick jätte bra när skruttan sövdes och det sista läkaren sa var att det här går fort nu, och ja det visste jag ju att det skulle göra. Men i väntrummet utan min skrutta tickade minuterna iväg inte bara en kvart utan nästan 45 minuter, jag var självklart hypernervös och var säker på att något var fel men Jonny höll mig ganska lugn.

Vi skulle vara där när hon vaknade men när sköterskan hämtade oss var hon redan "vaken" och hysterisk, hon var tvungen att andas luftrörsvidgande gas ett bra tag för hon var förkyld. Dom frågade oss innan sövningen om hon var det och självklart svarade vi nej eftersom hon inte var det, men jo det var hon visst men tydligen inte märkbart förkyld.

Ingen mamma och pappa där när hon vaknar, ont i halsen, kan inte andas... Inte svårt att förstå varför hon var hysterisk, efter ett tag med skrik och panik fick dom ge henne lugnande så hon slocknade på en gång. Sen låg hon där en bra stund med gasen och vi försökte få ett bättre uppvaknande i mammas och pappas famn.

Lite bättre var det att vakna andra gången men inte mycket, hon slapp gasen iaf men nu skulle det ju ätas glass och drickas saft eller sovas lite innan vi fick åka hem. Jadie gjorde inget av det och där satt vi på uppvaket med en jätte ledsen liten trollunge, efter ett tag kom vi på att vi kanske behövde en nappflaska för det är ju det hon vill ha när hon är trött.

En sköterska gick iväg på jakt och hittade tillslut en flaska som Jadie kunde få saft i, då kom energin tillbaka och hon klunkade i sig mycket saft och sen även en hel piggelin. Nu är hon fortfarande trött och medtagen men hon varvar det med skratt och lek.

Allt gick ju bra i slutändan men minuterna i väntrummet med alla tankar om hemskheter kändes som timmar och att se skruttan så ledsen och få veta att hon hade svårt att andas var en ren mardröm, att behöva ge henne lugnande så hon somnade igen kändes inte alls bra. Det här skulle ju vara ingenting, nu sover iaf skruttan för att samla krafter inför kvällen. Hon mår bra, vi mår bra och ja dagen slutade ju bra.


Kommentarer
Från: Caroline

Oj, vilken jobbig dag för er. Skönt att det äntligen är gjort iaf och att ni mår bra nu.

2011-09-07, kl 20:53:35
Från: Sara, mamma till pseudotvillingar & pyret i magen

Ja jag har nog aldrig varit så orolig i hela mitt liv, men slutet gott allting gott. Eller vad säger man :)

2011-09-07, kl 21:10:05
URL: http://neccin.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<