Jadies läkarbesök

2011-10-04, kl 20:11:00 | Kommentarer: 3 | Direktlänk | Jadie 2011

Jag är så trött på vården nu så jag smäller snart av, Jadies tarmbiopsi visade så klart ingenting. Och inte är jag förvånad heller eftersom hon bara han att få gluten i knappt en vecka innan biopsin för att det förbannade jävla fitt Ryhov strular, jag tänker inte ens be om ursäkt för mina ordval nu längre. Jag behöver få svära och va allmänt barnslig i språket en stund nu.

Ni som följt bloggen vet ju redan detta men för nya läsare drar jag det en gång till, en dag ringer det från Ryhov och personen jag pratar med säger att det är ca 4 veckor tills biopsin ska göras. När två veckor gått och ingen kallelse kommit hem ringer jag dit för att få veta när vi ska komma (det ska ju då bara vara två veckor kvar), personen jag pratar med då säger istället att det inte finns några tider så minst MINST!?! fyra veckor till och om nu min dotter mår så dåligt får jag väl ringa barnmottagningen.

Det var här jag flippade över totalt och skrek på människan i telefonen som ändå varit otrevlig från start och sedan skrev jag ett långt mail till jp som resulterade i en lång artikel, första sidan på tidningen och löpsedeln.

Helt plötsligt ringer en tredje person från Ryhov (då har jadie fått glutenfri kost för att jag vägrar plåga henne i onödan) och säger att vi ska vara där om exakt en vecka, vi har nu alltså bara en vecka att försöka trycka i henne så mycket gluten vi bara kan. Inte bara det att vi bara har en vecka på oss, så fort Jadie får något med gluten i munnen så spottar hon ut det och vägrar äta (Jonnys syster gjorde likadant när hon var liten). Detta talade vi om redan till första personen men det är ju ingen som bryr sig om att skruttan lärt sig vad hon mår dåligt av.

Talade om det för läkaren igår att det är ju inte konstigt när det är på det här viset, det verkade han inte bry sig så mycket om. Jag var märkbart irriterad när han sa att hon inte har celiaki, jag svarade honom att det har tagit oss jävligt lång tid att komma dit vi är idag och det har varit jävligt jobbigt.

Jag har förstått det säger han bara då, mitt svar på det var: Och jo hon har celiaki det är inget att diskutera! Då säger han att vi inte bara kan dra till med något och jag kände att snart börjar det ryka ur mina öron och svarade då att det är inget jag bara drar till med för det ÄR så. När han sedan drar upp hennes viktkurva och säger att den inte borde se ut så om hon har celiaki brast det för mig och jag höjde rösten ganska ordentligt och sa: Hennes viktkurva ger jag blanka fan i hur den ser ut om man nu får säga så för jag har svår celiaki och jag gick upp bra i vikt när jag var liten ändå, dessutom så ska hennes storasyster utredas för gluten nu med eftersom hon inte mår bra och hennes kurva ser precis likadan ut.

Ungefär här tror jag vi kom till en vändpunkt och doktorn vi träffade enligt mig var riktigt bra, jag behövde bara bli lite förbannad svära x antal gånger först. Han frågade lite mer om Jadie och så även om Bella och oss andra i släkten som har gluten, han frågade om han fick gå in i våra journaler och läsa vilket han givetvis får. Vi pratade även om Jadie eksem och utslag som kan höra ihop med det här, det kan hända att hon inte har celiaki men istället mjölallergi (det är ju andå samma mat man inte kan äta) för det är tydligen vanligt att så små barn har mjölallergi som först senare utvecklas till celiaki.

Jadie står just nu under utredning för gluten osv, hon har ingen diagnos men läkaren skickade ett intyg till dagis så hon får rätt kost där med. Fler prover ska tas bland annat allergi prover och senare blir det en biopsi igen, men just nu får hon må bra med rätt kost. Läkaren var noga med att påpeka i slutet av vårt samtal att Jadie måste utredas för att få reda på felet, vi kunde börja med gluten nu igen och ta en ny biopsi snart men jag känner mig nöjd med att hon får rätt kost överallt för tillfället. Egentligen skiter jag i diagnosen, bara min skrutta får må bra men sen är det ju som läkaren säger. Hon måste få diagnosen och allt måste utredas, men läkaren skulle prata med Jadie läkare för att se hur vi går vidare just nu så vi får se.

Känns för jävla jobbigt att proverna inte visade något pga deras misstag, för det är jag säker på att det är. Hade vi bara fått en jävla tid från början så hade biopsin visat rätt, jag är hundra på det. Inga tvivel hos mig om att hon har gluten (ja kanske mjölallergi då men i vilket fall som helst så kan hon ju inte äta mjöl) eftersom hon mått så dåligt som hon gjort och numera mår bra eftersom hon äter rätt kost.




Kommentarer
Från: Gaymasen

Ska jag göra :) ska upp och hälsa på snart och lukta på nyfödd bebis.. Mmmm! :D

2011-10-04, kl 20:20:15
URL: http://gaymasen.se
Från: i min lilla lilla värld

Dagens sjukvård =(

2011-10-04, kl 21:22:51
URL: http://saratilling.se
Från: Anki mamma till Milly

:( så jäkla irriterande.

samma med millys laktos.

när hon inte får i sig laktos mår hon prima men annars kräks hon och mår allmänt dåligt.

men nae lite förhjöda värden men inget man gör ngt åt:S

men fick oxå tid snabbt efter jag ringt.

man känner ju de på sig när de är ngt sådant.

man blir så ledsen av att de inte lyssnar när man tar de med dem.

man söker ju lixxom inte för skoj skull..

kram hoppas allt är bra med familjen.

ses snart!

kram

2011-10-07, kl 20:47:54
URL: http://mammamumin.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<