Baka baka liten kaka, ringla ringla lite kringla och vips in i ugnen
Avslutad
Jag känner för att baka något men jag vet inte riktigt vad, svårt det där när det finns så mycket roligt att baka. Men det är här ni kommer in i bilden, ge mig ert/era bästa recept sen väljer jag ut tre stycken som jag bakar/gör och det som jag och resten av familjen tycker är godast vinner en mini goodiebag. Låter inte det bra?
Vi tar det igen
Ge mig ditt/dina bästa recept på något gott (någon kaka bulle eller så INTE en maträtt), du får skicka hur många recept du vill. Den 20 September väljer jag ut dom tre recepten jag fastnat mest för och bakar det, det som vi i familjen sedan tycker smakar bäst blir vinnaren och den som gett mig det recepter vinner en mini goodibag. Så kom igen nu ös på med dina bästa, roligaste och godaste recept.
Vill du så får du gärna tipsa om tävlingen men det är inget måste, låna då gärna bild och text nedan med rätt länk så recepten hamnar på rätt ställe :)
Tipsa om ditt bästa recept här!
Jag förlänger tävlingen till den 1 Oktober för jag har inte tid att baka just nu med jobb och studier men ös på med fler recept!
Vinnare kommer så fort jag hunnit baka med, ha lite tålamod :)
Toblerone/Bananmuffins!
12 st (om man använder ”vanlig” muffinsplåt)
150 gr smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
0,5 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 bananer
ca 200 gr toblerone
Gör så här:
*Sätt ugnen på 200 grader.
* Vispa smör och socker pösigt.
* Rör i äggen.
* Tillsätt vaniljsocker och mjölk.
* Blanda mjöl och bakpulver, rör i smeten.
* Mosa bananerna och blanda i dem.
* Grovhacka chokladen och lägg dem i smeten.
* Fyll formarna till 2/3 med smet.
* Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Sååå gott! <3
Vit kladdkaka!
Ingridienser:
2 Ägg
2 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
2,5 dl Vetemjöl
3 msk Mjölk
100 gr smält Vit choklad
100 gr smält Smör
75 gr smält Mjölkchoklad
100 gr Marshmallows (jag använde Mini)
25-50 gr smält Mörk choklad
Gör så här:
* Rör med en slev ihop ägg och socker.
* Sikta i vaniljsocker och vetemjöl.
* Tillsätt mjölk, vit choklad och smör.
* Rör smeten slät och fin.
* Häll smeten i en smörad och bröad (jag använder kokos istället för ströbröd) bakform och ringla i mjölkchokladen.
* Grädda kakan i mitten av ugnen i 150 grader, ca 20 minuter.
* Strö över marshmallows och ställ in kakan på grilleffekt tills marshmallowsen smält och fått en gyllene färg.
* Låt kakan svalna en aning och ringla över mörk choklad.
* Låt kakan vila i kylen under natten.
Jag bidrar med mina ploppkakor :)
Ploppkakor! ca 24 st
Du kan använda; plopp, marabou choklad(daim,digestive,sweizernöt,apelsinkrokant, Ja alla egentligen! Välj din egen favorit) dumle, snickers mm. använd fantasin
200 g margarin
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st dumlekolor,ploppbitar eller 24 bitar marabou choklad (100 g)
1 ask noblesse (rosa) om inte annan smak känns bättre.
24 folieformar. kostar 11 kr på willys 50 st.
*Blanda ihop margarin, strösocker, vetemjöl och bakpulver till en smidig deg.
*låt degen stå i kyl ca 30 minuter
*dela degen i 24 små delar å rulla dom till bollar.
*dela dumlekolorna/ploppen så de blir halvor. (Gäller ej marabou choklad då dom redan är i bra storlek),
*tryck ner halvorna, en i varje degboll och lägg sedan i bollarna i folieformarna.
*Grädda mitt i ugnen 200 *C i 10 minuter.
*ta sedan ut kakorna ur ugnen och lägg på en bit noblesse på varje kaka. (DIREKT! så de inte kallnar) Chokladen ska smälta ut över kakan.
ställ in kakorna i kylen/ frysen så chokladen stelnar ordentligt!
Nu har du det iaf :)
Tjena bruttan! En vinnare är dragen.. Blev det du?? Om inte så har du iaf fått en fetingrabatt på din nästa beställning ;)
Ägg- och mjölkfri kladdkaka!
Detta recept är alltså ägg och mjölkfri. Jag bakar alltid den här kladdkakan då jag tycker att den blir MYCKET godare än de tradionella. Bakade den här kakan åt barn på förskola som hade allergier.
150gr mjölkfritt smör
2msk ljus sirap
3½ dl socker
3dl mjö1
1dl kakao
1,25 dl vatten
Smält margarinet
Rör i sirapen
Blanda i socker och sikta i mjöl och kakao
Blanda i vätskan
Grätta i mitten av ugnen i 175grader i ca.20-25 minuter.
Supergott med grädde eller vaniljglass till! :)
Annanas cheesecake
Till denna är det bra att ha en rund form på 25cm.
15-17 digistivekex
100gram smör
500gr kesella
Krossad Annanas (ha i efter tycke, jag brukar köra på 3-pack, små burkar)
Börja med att hälla annanasen i en sil som inte har för stora hål. Pressa ur saften, låt rinna av.
Smula sönder digistivekexen (jag lägger kexen i påse och kavlar)
Värm smöret och blanda med smulorna av kexen. Tryck ut i formen och grädda i botten av ugnen 175grader i ca.20-30 minuter.
Ta nu annanasen och blanda med kesellan.
För att få en liten rundare smak ha i lite vaniljsocker.
Bred ut över kexen, var försiktig så inte kexen "löses upp" när du brer ut kesellan.
Ställ i ugnen igen, 100grader i cirka 10 minuter.
Ställ den sedan svalt i cirka 3 timmar.
Ha gärna på lite citronmellis för att göra den lite "grönare" i mitten :)
/Detta är min sommarfavorit! =D
Vet int om man får skicka flera? haha men gör det iaf kramar...
Philadelphia bullar i långpanna
Bulldeg
150 gram smör
5 dl mjölk
1 paket jäst
1 ägg + 1 till pensling
1 dl socker
½ tsk salt
10-11 dl vetemjöl
Fyllning
150 gram smält smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 gram philadelphiaost
Smält smör i en kastrull.
Häll sedan i mjölken och låt det hela bli fingervarmt.
Lös upp jästen i degvätskan.
Tillsätt ägg, socker och salt.
Ha i vetemjölet lite i taget & arbeta in den i degen,knåda en stund.
Degen blir ganska lös, nästan som en smet.
Det ska vara så.
Låt degen jäsa i 30 minuter.
Platta sedan ut degen i en svart smord långpanna.
Använd lite mjöl på handflatan om degen är väldigt kletig.
Gör 48 hål (6×8) och fördela fyllningen i hålen
(drygt 1 tesked i varje hål).
Jäs 15 minuter igen.
Pensla med ägg, strö över pärlsocker
och grädda sedan 15-20 minuter i 200 grader.
MARÄNGTÅRTA
Ingredienser!
4 st äggvitor
2,5 dl (250g) strösocker
2 tsk majsstärkelse
1 tsk vit vinäger
2,5 dl grädde
Garnering!
Fruktkött från 3 passionsfrukter
Jordgubbar & Kiwifrukt
1. Värm ugnen till 160 grader.
Täck en bakplåt, 32x28 cm, med bakplåtspapper.
Lägg äggvitorna och en nypa salt i en stor, helt ren,
torr bunke av rostfritt stål eller glas.
Minsta gnutta fett gör att vitorna inte kan vispas ordentligt.
Låt vitorna stå några minuter så de får rumstemperatur.
Börja sedan vispa med elvisp på låg fart tills det börja skumma,
öka då hastigheten tills bubblorna i skummet har blivit till hårt skum, tillsätt sockret lite i taget och under oavbruten vispning efter varje omgång, tills smeten år tjock och blank och allt sockret har lösts upp. Vispa inte för länge, då blir smeten korning.
2. Vänd med metallsked ned siktad majsstärkelse och vinäger.
Skeda upp smeten i en hög på den förberedda plåten.
Platta till översidan lätt och släta till sidorna.
(Pavlovan ska ha tårtform och vara cirka 2½ cm hög.)
3. Grädda i 1 timme eller tills kakan är blekt gräddfärgad och spröd utanpå. Ta ut den varm ur ugnen och stjälp den försiktigt upp och ned på en tallrik. Vispa grädden till mjukt skum och bred den över kakans mjuka inre.Garnera med passionfruktskött , jordgubbar i halvor och skivad kiwifrukt.Skär kakan i bitar och servera.
Dumlekakor med Noblesse!
Ingredienser
200 g Matfett
3 dl Vetemjöl
1 dl Strösocker
1 tsk Bakpulver
12 st Dumlekolor
1 ask Noblesse (rosa)
Folieformar
Blanda fett,mjöl,socker och bakpulver.
Låt degen stå kallt i 30 min.
Dela sedan degen i c:a 24 bitar och rulla till bollar.
Tryck ner en halv kola i varje
och täpp till så kolan omges helt med deg.
Lägg i formarna.
Behövs ingen tillplattning för kakorna kommer att flyta ut i formen.
Grädda mitt i ugnen,200 grader i c:a 10 minuter.
Ta ut kakorna och lägg på en bit Noblesse på varje kaka medan de fortfarande är varma så att chokladen smälter.
Ställ sedan kakorna i kylen.
mandelmassa och chokladbullar
Deg:
* 25 g jäst för söta degar
* 75 g smör eller margarin
* 2 ½ dl mjölk
* ½ dl strösocker
* 1 krm salt
* 1 tsk malen kardemumma
* ca 7 dl vetemjöl
Fyllning:
* riven mandelmassa
* nutella choklad
Pensling:
* 1 ägg
Garnering:
* pärlsocker
* 25 st bullformar
Istället för att ta kanel och socker tar du riven mandelmassa i ett tunt lager och brer på nutella
dessa blir hur goda som helst:)
Jag bidrar med min smidiga marängtårta, kanske lägger in något mer recept ^^,.
MARÄNGTÅRTA
10-12 Bitar
Maräng
4 Äggvitor
3 dl socker
3 dl Rice krispies (frukostflingor)
Fyllning
4 Äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
75g smör
Gör så här:
Maräng:
Sätt ugnen på 125 grader.
Vispa äggvitor och socker till hårt skum 15 min. (det ska bli blankt)
Vänd ned rice krispies blanda försiktigt. Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i mitten av ugnen 90 min. Ta ut långpannan o dela marängen i två delar. Eller gör två och få en hel tårta.
Smörkräm Fyllning:
Koka ihop ingredienserna sakta under omröring till en tjock smet. Bred krämen på den ena halvan av marängen. Använd bär eller vad man önskar på och avsluta med vispad grädde efter behag. Avsluta med att lägga den andra maränghalvan över.
Om du älskar choklad så får du inte missa min rosa bakblogg den här veckan där det nämligen är CHOKLADVECKA!
Jag kommer att bjuda på ljuvliga choklad-recept, spännande choklad-historia & vackra choklad-ordspråk!
Kika in hos mig på HOMEMADE.webblogg.se :)
Varma kramar till dig från mig / Natalie, HOMEMADE
Här delar jag med mig av den
Godaste och Saftigaste Morotskakan EVER!!!
300g Farinsocker
2 dl Rapsolja
4st Ägg
275g Vetemjöl
2tsk bakpulver
1tsk bikarbonat
½ tsk salt
2tsk kanel
1tsk vaniljsocker
½tsk malen ingefära (valfritt)
375g rivna morötter
Glasyr:
200g Philidelphia ost
1dl Florsocker
2tsk Citronsaft
( Glöm inte och dubbla om du bakar i långpanna)
Blanda farin och oljan, blanda därefter i ägg ett åt gången.
Blanda mjöl, salt, bakpulver, bikarbonat, kanel, och vaniljsocker och rör ner i smeten.
Rör till sist ner de rivna morötterna och häll smeten en en oljesmord form ca 25*35cm (Dubbla satsen och baka i en långpanna)
Grädda i 175'C eller 150'C varmluft i ca 40-45min
Rör i hop glasyren till en jämn smet och bre på när kakan har svalnat.
Sen är det bara att njuta utav en riktigt saftig morotskaka. Den blir bara godare och saftigare för varje dag...
Har tipsat om din lilla utlottning här
http://molnboanna.blogg.se/2010/september/mini-goodiebag-209.html
Min favorit är radiokaka så jag tipsar om den!
2 ägg
3 dl florsocker
200 gr mörk blockchoklad
150 gr kokosfett
ca 15-20 st mariekex ( det går bra med liknande kex också)
*Klä en avlång bakform med bakplåtspapper eller folie.
Smält kokosfett och blockchoklad i en kastrull på svag värme.
Vispa ägg och florsocker vitt och pösigt, blanda i chokladsmeten.Bred ett lager chokladsmet i botten på formen. Lägg ett lager kex ovanpå smeten. Varva sedan chokladsmet och kex tills det är slut. Sista lagret ska vara chokladsmet.
Ställ sedan kakan i kylskåpet i några timmar, gärna över natten tills den stelnat.*
Tar lite tid men den är värd att vänta på! :D
Oj vad roligt! Jag är gärna med! Kommer skicka flera recept, men då blir det ju bara mer mumsigt att välja på :)
Cheesecake "muffins"
Antal portioner: 10
Ingredienser
50 50 g smör
100 100 g digestivekex
3 3 dl vispgrädde
100 100 g vit choklad
Dekoration
kakao
chokladknappar
Gör så här
1. Smält smöret. Krossa kexen grovt och blanda med det något avsvalnade smöret.
2. Tryck kexmassan till en kakbotten i 8 st dubbla bullformar
3. Värm en halv deciliter av grädden i en kastrull. Tag av från värmen och bryt ner chokladen i grädden. Rör tills den har smält.
4. Vispa upp resten av grädden, den ska bli riktigt fast. Blanda med den helt avsvalnade chokladröran.
5. Fyll upp muffinsformarna med chokladgrädden och ställ i frysen minst 2 timmar. Sikta över kakao och dekorera med en liten chokladknapp vid servering.
(sen kan man ju variera och garnera lite som man vill också :) )
Dumlegrottor
Antal: ca 30 stycken
Ingredienser
250 gram smör
1,5 dl socker
1,5 tsk bakpulver
4,5 dl mjöl
1 dl vaniljsåspulver
45 st dumlekolor
Gör såhär
1. Arbeta ihop margarin, socker, bakpulver och mjöl. Rör sist i vaniljsåspulvret.
2. Gör runda bollar av kakdegen och lägg i fomar. De jäser ganska
mycket så gör dem inte allför stora.
3. Gör en fördjupning i varje boll med hjälp av pekfingret. Fyll hålrummet
med en dumlekola.
4. När du gräddat klart kakorna lägger du i en halv kola i varje varm
grotta.
5. Grädda i ca 15 minuter i 175 graders värme mitt i ugnen.
Kokostoppar
Antal: ca 20 stycken
Ingredienser
75 gram smör eller margarin
1 dl socker
1 ägg
200 gram kokos (brukar vara en påse)
2 msk citronsaft (om man vill)
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret.
3. Blanda socker och ägg väl.
4. Slå i det smälta smöret, kokosflingorna och citronsaften.
5. Forma till toppar med hjälp av två skedar och grädda i ca 15 minuter, Låt topparna svalna på plåten.
Kladdbakelser
Antal: ca 25 stycken
Ingredienser
4 ägg
200 gram smör el. margarin
6 dl socker
3 dl vetemjöl
4 tsk vanillinsocker
2 krm salt
8 msk kakao
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa ägg och socker poröst.
3. Smält margarinet eller smöret och låt svalna.
4. Häll ner smöret i smeten.
5. Blanda alla torra ingredienser och vispa försiktigt ner det i resten av smeten.
6. Lägg smeten med hjälp av två matskedar i bullformar på en plåt.
7. Grädda i ca 15 minuter.
Garnering
2 paket Milda Visp
2-3 tsk vanillinsocker (om man vill)
1 msk kakao
25 nonstop-knappar (en till varje bakelse)
Gör såhär
1. Gör först en sats med kladdmuffins och låt dem svalna ordentligt.
2. Vispa upp grädde och vanillinsocker så att det blir lagom fast. Grädden ska inte vispas för hårt, utan ska vara fast, men fortfarande fluffig.
3. Klicka försiktigt på grädden på muffinsen.
4. Sikta kakaon försiktigt över bakelserna. Använd gärna en tesil.
5. Dekorera dem med varsin nonstop-knapp i valfria färger.
Kärleksmums
Ingredienser
Kakan
150 g smör
1.5 dl mjöl
2 ägg
3 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
4,5 dl vetemjöl
Glasyr
50 g smör
3 msk starkt kaffe
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
Garnering
Kokosflingor
1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två smörpapper omlott i en långpanna.
2. Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Rör ner smörblandningen.
3. Blanda bakpulver, vaniljsocker, siktad kakao och mjöl och rör försiktigt ner i smeten.
4. Bred ut smeten i långpannan och fördela den jämnt med en slickepott. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
5. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Häll i kaffe, siktad kakao, vaniljsocker och siktat florsocker och rör till en jämn smet. Koka samman tills glasyren tjocknar något.
6. Ta ut kakan och bred över glasyren medan kakan är varm. Strö över kokosflingor.
7. Ta ut hjärtformade bitar av kakan med ett pepparkaksmått eller skär kakan i fyrkantiga bitar med en sågtandad kniv.
hahahha söt header1
denna har jag fått galet mycket komplimanger för.
den e syndigt god och super lätt att baka. sen e det nyttigt med morötter
morotskaka
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
0,5 dl matolja
0,5 kg morötter
200 g philadelphiaost
3,5 dl florsocker
150 gram smör
1 msk vaniljsocker
ugnen 175 grader.
vispa ägen och sockert fluffigt poröst.
i med de torra ingridienserna och rör.
sen häller du i oljan och de rivna morötterna (som du
tvingar nån annan att riva åt dig he he)
rör om så det blir en fin smet.
in i ugnen.
40-50 min ganska långt ner.
färdig.. ta ut och låt svallna.
till glasyren så smälter du smöret eller du kanske fuskar
med flytande margarin som mig he he
i med resten av sakerna och vispa till ett fluff.
ut över kakan.
Världens smaskigaste och enklaste
Cheesecake!!!!!!!
Botten:
100-150g smält smör eller margarin (brukar ta liiite mer)
½ stort paket Digestivekex
Blanda ihop och lägg i botten på en form med löstagbar botten låt stelna i ex kylen.
Kakan:
1 paket vanlig Philadelphiaost(ej light) 200 g
1 paket (2 dl) Creme Fraiche 34 %
3 dl vispgrädde
2 dl florsocker
ca 2 msk vaniljsocker
Vispa ihop allt tills det blir hårt.
Obs! Använd inga lightprodukter, då går det inte att vispa hårt!
Lägg ovanpå digestivebottnen.
Toppning:
1 påse Ekströms Drottningkräm(pulver) ta mindre vatten än paketets rekommendation så krämen blir tjock.
Finns också som färdig kräm.
Bred på kakan.
Ställ i kylskåp minst 3 timmar.
Det går bra att frysa in resterna!
Denna är sååååå god och du behöver inte grädda nåt så den går lätt att göra...
Lycka till =)
Mvh Margona Strömberg
[email protected]
Åh, vilken rolig tävling! Här kommer mitt recept :)
Mitt recept är på extrachokladiga cupcakes!
Receptet är som följer:
2,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
200 gram chocklad, antingen vanlig eller med smak.
1 nypa salt
100 gr smör
1 dl mjölk
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa socker, vaniljsocker och ägg, vitt & pösigt.
Smält smöret och tillsätt mjölken, vispa ner det i äggsmeten.
Blanda mjöl, bakpulver, kakao, choklad och salt, vänd försiktigt ner det i ägg & smörblandningen, rör tills det blir en jämn smet.
Smält chokladen i vattenbad, rör sedan ner i smeten.
Ställ muffinsformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 3/4 med smet. Grädda i ugnen i ca 12-15 min.
Frosting:
1 paket florsocker
4 msk cacao
1 msk kaffe
100 gram philadelphiaost, naturell.
Blanda samman ingredienserna och vispa med elvisp tills dess att det är jämn "smet"
Dekorera sedan dina svala muffins med frosting, efter hur du önskar! Gör dem gärna fina med lite strössel, eller dylikt :)
Vilken rolig tävling! Här kommer två recept på syndigt goda kakor!
♥ NOBLESSEKAKOR
Ingredienser:
175 g margarin
100 g ljus blockchoklad
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
20 skivor Noblesse
Tillagning:
Smält samman margarinet och chokladen i en gryta. Låt svalna. Vispa de övriga ingredienserna och häll samman med chokladsmeten. Häll upp i aluminiumformar och grädda i 225 grader ca 10 minuter. Lägg en Noblesseskiva på varje kaka direkt när de kommer ut ur ugnen. Låt svalna. Förvaras i frysen.
Bild på Noblessekakorna och receptet hittar du här:
http://agneslauedberg.blogspot.com/2010/09/noblessekakor.html
♥ JORDNÖTSKAKOR
Ingredienser:
2 dl socker
4 dl ljus sirap
2 burkar jordnötssmör (Skippy)
10 dl ricecrispies
2 tsk vaniljsocker
200 g ljus blockchoklad
200 g mörk blockchoklad
Tillagning:
Smält socker, sirap och jordnötssmör i en kastrull, får ej kokas. Häll sedan i ricecrispies och vaniljsocker och blanda runt. Bred ut på en långpanna med smörpapper och låt stelna lite. Smält blockchoklad att pensla (jag använde en slickepott) på kakan. Låt stelna, skär i bitar och förvara sedan i frysen!
Tips! Använd blockchokladen efter eget tycke och smak. Kanske vill ni ha två mörka eller två ljusa chokladkakor på själva jordnötsbottnen? Man kan blanda lite som man vill!
Bild på Jordnötskakorna och receptet hittar du här:
http://agneslauedberg.blogspot.com/2010/09/jordnotskakor.html
Håller tummarna nu!
Kram Agnes
Blåbärskaka
12 bitar
Ingredienser
100 g smör
4 ägg
2,5 dl socker
3,5 dl vetemjöl special
Knappt 1 tsk bakpulver
3,5 dl blåbär, frysta går bra
Ev lite potatismjöl
Pärlsocker till garnering
Vaniljsås eller vaniljglass till servering
Gör så här
Smält smöret och låt det svalna. Rör ihop mjöl, bakpulver, socker och ägg med en träsked, men vispa inte! Tillsätt smöret och rör ihop till en fast smet.
Klä en långpanna/braspanna/rostfri ugnsform med bakplåtspapper och bred ut smeten i ett jämnt lager.
Häll blåbären över smeten i ett jämnt lager. Blanda gärna de frysta blåbären med lite potatismjöl för att de inte ska klibba ihop. Garnera med pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen ca 45 min i 175º.
ANANASPAJ.
200 gr. smör
3 dl. mjöl
1 dl. socker
2 tsk. bakpulver
FYLLNING.
2 dl. creme fraiche
1 burk krossad ananas (större)
2 tsk. vaniljsocker
½ dl. socker
1 ägg
Smält smöret och ställ åt sidan.
Blanda mjöl, socker och bakpulver i en skål. Häll över det avsvalnade smöret och blanda till en deg.
Tryck ut degen i en pajform eller ännu hellre en springform.
Blanda ihop ananas, creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en skål och blanda ordentligt.
Häll fyllningen i det obakade pajskalet. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 30 minuter. Låt pajen svalna.
Pia
[email protected]
BUDAPESTRULLE.
6 äggvitor
3 dl.strösocker
50 gr. marsanpulver
100 gr. finhackade hasselnötter
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Börja tillsätta sockret med ca. ½ dl. i taget och vispa ca. 1 min. innan du tillsätter mer. Blanda marsanpulvret med de finhackade nötkärnorna och vänd försiktigt ner i smeten. Inte vispa. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 9-10 längder på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda marängbotten i 175 grader i ca. 20-25 min.
Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspapperet kvar. Vänd den sedan försiktigt upp och ner på ytterligare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt. Bred sedan på fyllning t.ex. vispad grädde och konserverade clementiner. Ett annat förslag är skivade jordgubbar och vispad grädde. Rulla ihop, kantskär och ev. garnera med spritsad grädde ovanpå.
Pia
[email protected]