Nu kan min pärla resa bekvämt med

2011-06-30, kl 18:12:04


Det här fina laptop skyddet damp ner i brevlådan idag så nu kan min pärla resa bekvämt.


Idag fick jag polisrapporten

2011-06-30, kl 17:33:04

Har läst igenom den lite nu och allt verkar stämma, hoppas dom får tag på människan nu med. Pengarna har jag ju faktiskt inget större hopp om att få tillbaka men en polisanmälan ska han givetvis ha på sig, klart det vore guld värt att få pengarna igen med men som sagt så hoppas jag inte allt för mycket på det.

Nu sitter jag och väntar på att min lille man ska komma hem från jobbet, han skulle köpa med sig jordgubbar som vi ska smaska i oss innan jag åker till jobbet. Sen måste jag bara säga att jag är evigt trött på Bellas inte sova fasoner just nu, ska inte sova på kvällen och ska inte vila på dagen. Hur trött hon än är så bara skriks och trotsas det, men det går väl över det här det med snart. Jobbigt bara att ta det helt själv när hon håller på så här.


Så var det natta dags igen

2011-06-30, kl 09:03:16

Barnen är lämnade på dagis och mannen har åkt till jobbet så nu hoppar jag i säng, natti natti.


För att bara svara lite snabbt

2011-06-30, kl 07:16:00

"Sedan så är denna bloggmamman " White Trash " det är något hon kan välja att ändra för sina barns skull. Att hon tar illa upp är i sin ordning. Handlar ju ändå inte om att såra hennes känslor utan visa hennes liv som en mall. För allt med henne är ju WT ! Piercingsstjärnan , hårfärgerna, kläderna och misskötta barn. Kan inte begripa att man vill att sina barn är tjockare än sin man.
Fortfarande handlar detta inte om att peka ut och spotta utan använda henne som ett slags studiematerial."


För att bara svara lite snabbt så jo jag är jävligt glad att mina barn är större än min man eftersom han har fel på ämnesomsättningen och därför inte är så stor som han borde vara, hade du faktiskt läst min blogg innan du kom med diverse påhopp så hade du vetat detta.  Piercingstjärnan, hårfärgerna och kläderna är något jag tycker om och ja jag är wt då, mår skit bra och skulle absolut inte vilja ändra på mig då det finns risk för att bli en så stel människa som dig. Mina barn är inte misskötta, vad har du fått det ifrån? Och sen undrar jag även hur du helt plötsligt bara för att jag har en blogg tror att du vet allt om mig? Nej det kanske inte handlar om att peka ut och spotta men vad tror du att det är du gör när du säger att jag missköter mina barn, använd mig hemskt gärna som studiematerial. För du behöver lära dig ett och annat...


Okej nu har jag några frågor bara

2011-06-29, kl 23:32:48

Hur luktar en white trash egentligen?

Är det ingen som kommer på något mer fantasifullt att skriva än wt och att jag har fula barn?

Varför är det sorgligt att vara en wt? Jag trivs som sagt ypperligt bra med det.

När blev vi en ekonomisk belastning för samhället? Senast jag kollade så var det jag och sambon som betalade vartenda öre här hemma för våra LÖNER som vi JOBBAT ihop.

Bara undrar


Som fisken i vattnet

2011-06-29, kl 19:35:53

Idag har vi varit och badat och tittat på getter och hönor, det luktade som Bella sa kossa bajs haha. Jadie hon var som fisken i vattnet, mamma upp i dagen och springa rätt ut tills man inte når botten längre. Men roligt hade vi iaf, nu ska jag ta det lite lugn tillsammans med mor min innan jag traskar vidare till jobbet.


Haha bra där!

2011-06-29, kl 15:38:13

Människan som startade tråden på flashback och länkade till min blogg med orden "Att man undviker att sina barn utvecklas till en sådan här varelse" och sedan spann vidare på det här och sa både det ena och det andra opassande är något motsägelsefull. Så fort någon kommenterade hennes rätt så opassande åsikter så skrev hon det här inlägget:

Jag sticker inte under stol med att det kanske är lite smaklöst att fråga Flashback detta. Men! Samtidigt så är jag ute efter att folk uttalar sig om själva ämnet inte som du börjar gissa dig till hur jag är som person.
Kan du skilja på debatt och person? Känns det inte lite impulsivt ifrån ditt håll att genast börja analysera mig och inte själva ämnet. No offends

Då undrar jag hur fan ts tänkte när hon drog in mig i hela tråden för på vilket sätt är skitsnack om mig och mina barn att hålla sig till ämnet? bara en fråga alltså, ts försvarar sig även många gånger med att säga att Ja jag har wt åsikter men det spelar ingen roll för jag lever inte på det sättet! Okej men då säger jag det samma, det kanske skriker wt om mig men jag lever inte på det sättet. Är jag mindre wt nu för det då? Otroligt genomtänkt det här utav av dig ts, moget namn förresten för en människa som är så mycket bättre än alla andra att kalla sig Rumpmage...


Vad var det jag sa

2011-06-29, kl 10:28:00

Jadies provsvar visade ett förhöjt glutenvärde och barnmottagningen har nu skickat en remiss till barnkliniken för en tarmbiopsi, då hade jag rätt från första början då. Jadie har alltså fått må dåligt otroligt länge helt i onödan för att barnmottagningens receptionister är helt inkompetenta och ens vägrat boka in en tid till oss, för det har ju varit normalt att må som hon gjort.

Nu ska hon äta gluten igen för att få så bra provsvar på biopsin som möjligt, med tanke på att det är sommar nu och dom bara gör akuta operationer så finns det inte en chans i världen att jag ger henne gluten innan vi vet exakta datumet för biopsin. Ska ringa barnkliniken för att höra hur lång tid det tar, jag vill inte vänta längre med att få allt rätt nu så trollungen kan få må bra på heltid. Vill så hemskt gärna trycka upp dom där provsvaren i ansiktet på barnmottagningen men det spelar väl ingen roll för har dom aldrig brytt sig innan lär dom inte göra det nu heller.


Det var ju roligt till en början

2011-06-28, kl 22:32:37

och jag skrattade åt idioterna men att säga att jag missköter mina barn är att ta det för långt, jag kunde egentligen inte bry mig mindre om någon tycker jag är white trash. Tycker ni det så är jag väl white trash och jävligt nöjd med det för den delen, jag trivs oerhört bra med vem jag är och tycker det är tråkigt att ni som skriver mår så dåligt över er själva att ni måste klanka ner på andra. Sen tycker jag det är väldigt lustigt att folk som skummat igenom min blogg helt plötsligt vet precis allt om mig och hur jag sköter mig själv och mina barn...


Så var miniflytten klar

2011-06-28, kl 22:10:12

Det här gör jag aldrig om kan jag säga, värre att byta rum än att flytta helt och hållet men nu är det klart och vi har bara lite småsaker kvar. I morgon blir det att flytta över kläderna i garderoberna för just nu har vi alla Bellas kläder i vårt rum och Bella har alla våra i sitt, men det blir som sagt ett projekt för morgondagen.
Bellas rum

Vårt sovrum
 (väldigt litet är det iaf och det går inte få med hela på kort från någon vinkel)


Jag välkomnar alla mina nya besökare från Flashback

2011-06-28, kl 20:15:46

Eftersom jag inte har Flashback kan jag ju inte svara er i tråden utan väljer att göra det här då jag misstänker att ni hittar hit med, personligen tycker jag det är lite white trash att sitta och prata om människor som inte kan försvara sig och att sedan prata om dennes barn med. Att kalla någon för varelse istället för människa är väl också väldigt lågt men ha så roligt åt mig på flashback nu, jag tackar för länken eftersom statistiken ökar och skrattar faktiskt åt er alla. Tror ni kan behöva er ett rejält skjut för ni verkar aningen stela måste jag säga.

För er bloggläsare som inte vet vad detta handlar om kan gå in och läsa här på flashback, jag fortsätter att skratta och gotta mig och statistiken.


Så var mini flytten nästan klar

2011-06-28, kl 12:04:31

Eller inte, det tar nog ett tag till...


Projekt miniflytt

2011-06-28, kl 09:16:42

Alldeles strax ska vi börja flytta över alla våra saker till Bellas rum, får väl se om vi får plats eller inte. Spänning i vardagen kallas det när man bestämmer sig för att byta rum trots att tumstocken saknas haha, nej det är väl bäst att sätta igång innan kidsen ska hämtas från dagis igen.


Har jag gått och blivit intressant idag?

2011-06-27, kl 23:46:47

Jag brukar ligga ganska stadigt på mina knappt 200 läsare nu för tiden, besökarantalet gick ner när jag började jobba och blev så dålig på att blogga just när jag jobbar men idag verkar många ha hittat hit helt plötsligt. Men var kommer ni ifrån? har jag missat att någon länkat eller något? jätte kul att ni hittat hit men man blir ju nyfiken på vad det är frågan om när det kommer så många nya på en gång så läsarantalet fördubblas bara på en dag.


Det är inte alltid bra att ha stora bröst!

2011-06-27, kl 19:53:34

Ett bra tag nu har jag klämt mig ner i en för liten bh men nu är det slut med det, mina bröst ömmar nått groteskt och är svullna nu med så det fungerar inte längre. Kört på fritt fall när jag inte är på jobbet med men det ömmar ju när dom hänger och dinglar nere vid knäna med, okej nu överdrev jag kanske lite men bara lite.

Hittade iaf inte bara en ny bh idag utan två, rea dessutom så det gick bara på 129kr per bh. Drar stl 90D/DD beror lite på hur bh:n är sydd, och 129kr är rätt billigt ändå men så tänker man tillbaka på den tiden då man hade 75B och då var 129kr fullpris för en bh. Hur fasen kan det skilja sig så mycket i pris för lite extra tyg? Ganska sjukt men nu kommer mina meloner hänga gött ett tag till.


Är det verkligen okej?

2011-06-27, kl 09:37:21

Lilla sportspegeln var nyss på tv och då kom det ett inslag om några dansare, tjejerna var små och var sminkade så in i...... håret var helt enormt och kläderna minimala. Dom såg rent ut sagt ut som små slampor, är det verkligen okej? Det första jag kom och tänka på var även programet toddlers and tiaras, det är ju helt sjukt att små barn kläs upp på det här viset.

Bella bus är ju som de flesta av er vet en liten prinsessa som gärna har klänning och målade naglar, självklart får hon ha det men aldrig ALDRIG att jag hade sminkat henne och sprayat hennes hår. Och kläder som ser ut att komma från en film hora är inte okej! Nu var visserligen barnen i lilla sportspegeln lite äldre men dom var ändå barn, ska man inte lära barnen att dom är vackra precis som dom är? Jag vet inte om jag helt missförstått detta men mina barn är fina och får höra det även om dom bara har en säck potatis på sig.

Ärligt nu vilket barn är sötast?



Vi börjar dagen med äventyr och pingu

2011-06-27, kl 08:52:58

Knappt en timme sen vi gick upp och Jadie har hunnit med att göra... ja det mesta kan man väl säga. Nya äventyr hela tiden, ingen tid att sakta ner för då kan man ju missa något. Tänk om man tyckte världen var lika spännande fortfarande, måste säga att jag är lite avundsjuk på det där. Jag håller mig lite mer på Bellas nivå, en lugn morgon framför Pingu innan dagens äventyr börjar.

Mammas äventyr för dagen blir att utforska hur många olika dammråttor det finns i lägenheten, handla lite och så blir det ju självklart utbildning på jobbet.


Usch vad tråkigt det är när hela lönen försvinner till räkningar

2011-06-27, kl 00:48:11

Men nu blir det att hoppa i säng, det är ju en dag i morgon med. Utbildning på jobbet i morgon igen, ännu en sak som man redan kan som man tvingas gå på. Visserligen är det betalt men ändå surt att sitta och lyssna på...


Fler midsommar bilder

2011-06-26, kl 19:29:00

Bella & Jadie fick godis av pappa och Marlene som dom hade köpt i finland, sötungarna smaskade i sig det rätt fort kan jag tala om.


Är det du som har snott min tumstock?

2011-06-26, kl 16:33:00

Min tumstock är puts väck sen ett par veckor tillbaka och jag har behövt den ett antal gånger sen den försvann nu, idag måste jag till exempel mäta lite eftersom jag bestämt mig för att byta rum med Bella bus. Blir mycket bättre att ha mitt och Jonnys sovrum längst ifrån vardagsrummet när man jobbar natt och sover på dagarna, kidsen väcker mig så lätt när dom leker på dagarna och det blir faktiskt jobbigt när man haft mycket att göra på jobbet.

Jaja det är som det är, får väl chansa på att sängen och pyrets säng får plats i Bellas rum. I värsta fall får jag väl flytta tillbaka allt om det inte löser sig, nu ska jag se om kidsen tillåter mig att plocka lite här hemma.


Dags att nana kudden

2011-06-26, kl 07:18:00

Lika bra att lägga sig på en gång nu, sov inte alls mycket igår eftersom grannarna fick för sig att igår var en fantastisk dag att snickra halva dagen, vi har jätte trevliga grannar här men jag håller på att bli tokig på att höra hur dom snickrar var och varannan dag i flera timmar. Vad finns det att hammra på så ofta i en hyreslägenhet? Shit the same nu blir det sängen för Jonny ska jobba senare idag så då måste jag orka gå upp med. Ha en underbar dag allesammans!


Midsommar hos pappa

2011-06-25, kl 13:09:00

Bella och pappsen rockar loss


Det här blir väl en återkommande grejj för varje midsommar skulle jag tro

2011-06-25, kl 01:09:21

Minns ni vart man hittade far min förra året? Här var han i år iaf när taket blåste ner.

Han håller ju på att bygga en helt ny altan så det fick bli lite provisoriskt med plast som tyvärr ville blåsa bort helt plötsligt, pappa fixade det ju såklart för det gör han alltid men jag tänkte att vi kan ju starta en liten tävling som pågår till nästa midsommar. Var kommer pappa klättra upp nästa år? Den som gissar rätt vinner en midsommar present nästa år haha.


hemma hos pappsen

2011-06-24, kl 16:14:49
Sitter hemma hos pappa och firar midsommar och pappa som fyllde år i måndags. Bilder kommer i morgon när jag kommer hem från jobbet

Är man trött så är man

2011-06-24, kl 07:59:04

Eftersom jag jobbar inatt kände jag att det inte var någon större mening med att vända tillbaka dygnet igår, var uppe lite extra länge och tänkte sova lite längre idag men så blev det icke. Jadie vaknade vid kvart i sju och Jonny skulle då gå upp med henne, när Jadie fortfarande låter inifrån sitt rum efter en kvart gick jag upp och hämtade henne och började leta efter min lille man. Vart hittar jag honom då? Jo såhär

Sovandes på köksgolvet!
Han fick jobba över igår så det blev 12 stressiga timmar på jobbet för hans del och han är med andra ord megatrött fortfarande fast han sovit åtta timmar inatt, eftersom jag redan hunnit bli pigg så var det bara att skicka mannen i säng och sysselsätta ungen. Jag får väl lida för dethär inatt om jag inte hittar en liten lucka att sova på idag men det får det vara värt, somnar man på köksgolvet för att ungen tystnar i en halv minut så behöver man sova.


Lite lagom uttråkad idag bara

2011-06-23, kl 22:43:00

Vet inte om det märks...



McFattybombom

2011-06-23, kl 20:07:00

Lilla McFattybombom vann en T-shirt hos Erika från sötpotatis med sitt smeknamn på


Aaaaah jag blir tokig

2011-06-23, kl 18:34:00

Jag hatar när mina händer domnar bort, speciellt är dom gör det på jobbet och när jag ligger och sover. Då är det som värst, på jobbet behöver jag mina händer som mest och när jag sover vill jag hemskt gärna inte vakna en gång i halvtimmen av den otroliga smärtan i händerna när dom domnar. Fattar inte ens varför det gör ont men det är som det är. Kanske läga att ringa min barnmorska igen och be om numret till nissen med skenorna som ska provas ut, har ingen lust alls att köpa skenor för mina pengar men jag orkar inte med det här mer. Hoppas bara dom kan användas på dagarna med och inte bara på natten som barnmorskan sa.


Kan ni gissa vad jag ska göra idag?

2011-06-23, kl 08:35:00

Nu ska jag sova en stund men kan ni gissa vad jag ska göra sen? Ni kommer aldrig lista ut det så det är lika bra jag berättar på en gång. Jag ska åka och köpa JULKLAPPAR! den ni det trodde ni inte va haha, men jag säger som jag brukar det gäller att va ute i god tid så man slipper allt på en gång och nu var dom perfekta julklapparna till barnen ute på annons med haha.


Åh så roligt

2011-06-22, kl 18:54:24

Har svarat på jätte roliga spännande mail idag, än får ni inte veta något förrens det är helt bestämt men snart så. Nu ska jag leka med min trollungar en stund till innan det är dags att ge sig iväg till jobbet.

Åh hoppas hoppas, så roligt...


Skruttunge!

2011-06-22, kl 18:01:19

Först säger hon till mig att hon inte alls är trött och inte tänker vila, tre sekunder senare hämtar hon kudde och filt och myser ner sig i soffan. Okej just idag kan vi hoppa över vilat för att hon är så söt tänker jag, hon ligger där i soffan och filurar lite och efter en stund tar hon tag i min arm och säger:
Mamma Bella måla fiin

Ja vad säger man då? klart hon målar fint skruttan. Undrar vart hon hittade pennan för jag trodde jag hade plockat undan alla.


Det är ju så man skäms

2011-06-22, kl 16:42:00

när man helt plötsligt söker efter bubbles och caramell låtar på youtube och märker att man sjunger med till varenda låt och kan texterna...



Tävling: Bebisboken

2011-06-21, kl 23:05:44

I samarbete med bebisboken.se tävlar jag nu ut en presentbox* från bebisboken. Jag har själv testat bebisboken ett tag nu och är jätte nöjd, har börjat skriva om pyret nu och redan kommit en bra bit på vägen. Graviditeten hittills finns med och likaså lite smått och gott om pyrets familj.

"Jag tävlar om en presentbox från bebisboken hos Sara, tävla här du med!"


För att vara med och tävla ska du gilla bebisboken på facebook och lämna en kommentar med ditt facebook namn här.
För en extra lott ska låna text och bild ovan och tipsa om tävlingen på din blogg (se till så att länkarna fungerar), lämna sedan en kommentar med direktlänken till det inlägget där du tipsar.
För ännu en extra lott ska du följa min blogg på bloglovin, lämna sedan en kommentar här med vilket nummer av följare du blev.


*Tillgång till hela Bebisboken med sidor och mallar för att skapa din bok.
Möjlighet att bjuda in upp till 10 personer som får lösenord för att kunna läsa din bok på nätet.
Möjlighet att med en enkel knapptryckning skriva ut hela boken i ett fint bokformat med text, bild och söt grafik.
Möjlighet att skicka invites till vänner.
2 års säkerhetslagring av din bok.
Förmånliga erbjudanden på utskriftservice och professionell inbindning av din bok.

Tävlingen avslutas den 6 Juli, Lycka till!
Lägg till mig på bloglovin för att inte missa fler spännande tävlingar
bloglovin


Påtal om barnkläder

2011-06-21, kl 11:10:00

så förstår jag inte hur svårt det kan vara att låta bli att köpa barnkläder när man redan har, pyret har snart en helt ny garderob haha.


Miamakaron

2011-06-21, kl 08:58:00

Glömde ju visa er dom här underbara byxorna jag fick hem förra veckan till pyret, det är Miamakaron som sytt dom och jag bara älskar dom. Tycker ni ska kika in på hennes blogg med för hon syr helt underbara saker.


Jaha det var väl rätt dumt

2011-06-21, kl 05:46:30

Ja det tycker jag faktiskt, förstår inte alls varför jag skulle gå upp nu. Jadie plutt vaknade vid fyra och somnade om snabbt igen efter att ha fått en liten klapp på huvudet och en napp, tyvärr gäller inte det samma för mig. När jag hade legat kvar i sängen en hel timme bestämde jag mig för att gå upp, ganska dumt att vakna vid den här tiden tycker jag men det är som det är nu. Får väl vila lite när kidsen är på dagis sen istället annars somnar jag nog innan barnen ikväll.

Fördelen är väl att jag hunnit vinka av min lille man som skulle till jobbet och att jag hinner ta det lite lugnt nu på morgonen, barnens kläder är framplockade för dagen och jag hinner nog faktiskt plugga lite nu med. Ska se om jag får till en tävling här på bloggen idag med, var ett tag sen sist nu men det har kommit annat emellan.



Ja vad säger man? Måste nog sluta tro det bästa om folk...

2011-06-20, kl 22:13:53



Så hur gick det för lillfisen hos doktorn då?

2011-06-20, kl 18:13:02

Det gick faktiskt jätte bra, det fanns inga tvivel om att glutenproverna borde tas så det fick vi gjort idag ÄNTLIGEN! Tre avföringsprover kunde vi ta på plats och så fick vi med oss två rör till hem som ska lämnas in i morgon, även blodprover blev tagna idag. Sex hela små rör fyllde dom och Jadie var jätte duktig, ingen napp hade vi med oss men under hela den långa stunden stunden det tog att fylla rören satt Jadie och var glad och lekte. Två stick i fingrarna fick det bli och inte en min rörde hon, trollungen är duktigare än sin mamma kan jag tala om. Töm mig gärna på blod i armarna men stick i mina fingrar det ger man fan i haha.

Upp till fjorton dagar skulle det ta för provsvaren att komma och sen borde vi veta, blev prover både för gluten, bakterier och parasiter eftersom det handlar om magen och det. Men det är ju bara bra att dom tar lite extra prover, nu ska jag försöka andas lite här hemma och varva ner. Kan tala om att det inte alls är kul att jobba hela natten inte få gå och lägga sig förrens tolv och sen gå upp bara några timmar senare för att hämta barnen, men jag sover nog gott inatt.


Jadies läkarbesök

2011-06-20, kl 07:45:00

Ja så var det äntligen dags för läkarbesöket och provtagningen, ska bli så otroligt skönt att få det gjort nu efter den här veckan. Vill ju att trollungen ska må bra nu så hon slipper ha ont och allt det här, jag är nog lite egoistisk med när jag känner att det har varit jätte skönt att sova hos mamma hela helgen så jag har sluppit allt gråt. Men det är för jävligt att se sitt eget barn så, samtidigt som jag är ego känner jag mig som världens sämsta mamma som inte funnits där för Jadie i helgen nu. Jag har inte kunnat trösta henne när det varit som värst, okej nu var det värst på natten och då hade jag jobbat ändå men jag känner mig skit dum.

Men nu ska jag ägna mig åt mina trollungar, har verkligen saknat tassandet av deras små fötter mot golvet.


Ännu en dag med härligheter

2011-06-19, kl 07:29:00

Bestämde mig för att sova hos mamma en dag till eftersom bussarna inte går hem nu på morgonen och jag ändå ska tillbaka till jobbet ikväll, härligt att få bli liten en stund igen. Igår tog jag ett härligt bad och lilla mamma filade mina fötter och tvättade mitt hår, japp så bortskämd är jag. Aldrig att jag ens kommit på tanken att be mamma schampoonera mitt hår när jag bodde hemma men nu är det så härligt att bli liten och bortskämd igen, bjöds på god middag och en klining under fötterna med. Det gillar vi!

Jadie plutt har fortfarande ont i magen i omgångar hemma men i morgon är ju testet så då slipper vi pumpa henne full med gluten mer, får se om mina älsklingar kommer ner till mamma en stund sen när jag gått upp. Beror lite på hur Jadie mår och vad klockan blir, saknar mina hjärtan nått otroligt men sen är jag ju ledig ett par dagar så då får jag mysa extra mycket med dom. Nehepp nu blir det lite frukost med mamma och sen ska jag hoppa i säng.


idag ska jag bli bortskämd igen

2011-06-18, kl 07:16:20
Sover hemma hos mamma...

Hur ska vi klara av att ha det såhär ända tills på måndag?

2011-06-17, kl 19:14:33

Just nu pumpar vi Jadie full av gluten för att provet ska ge så bra resultat som möjligt men dethär fungerar inte, Jadie har jätte ont i magen och bara skriker. Hemskt att se sin lilla älskling såhär, men det gör mig bara ännu mer säker på att det är just gluten det handlar om. Snart är det dags för mig att gå till jobbet med men jag vill verkligen inte lämna min lilla älskling när hon mår såhär...


Även pojkflickor kan ha toffs

2011-06-17, kl 17:39:26


Jadie är en typisk pojkflicka, det märks så väl på hennes personlighet. Leker allra helst med bilar och tar för sig på ett visst sätt, Bella däremot är som en liten prinsessa. Det är hennes sätt att vara på, vill alltid ha smycken, toffs, målade nalgar och får hon välja vad hon vill ha med sig överallt så är det en handväska.

Barnen får vara som dom vill för jag tänker inte tvinga Bella att leka med bilar och Jadie att måla naglarna, absolut inte. Man är som man är helt enkelt och mina barn är helt perfekta!


Liten gör mamma stor

2011-06-16, kl 21:29:00

V22+5


Första dagen for din senaste mens var 07-Jan-2011 
 Ditt förlossningsdatum är beräknat till: 15-Oct-2011
Du är gravid i vecka 22+5
 Bebisen väger c:a 558 gram. *
 Bebisen är c:a 29,1 cm från hjässa till fot. *
 Du har klarat av 57% av graviditeten.
 Du har 120 dagar till förlossningen.
Din första trimester varar från 07-Jan-2011 till 08-Apr-2011
 Din andra trimester varar från 09-Apr-2011 till 07-Jul-2011
 Din tredje trimester varar från 08-Jul-2011 till 15-Oct-2011


Nu går vi ut en sväng

2011-06-16, kl 16:14:08

Ska åka till pappa Jonnys jobb och handla lite nu, blir nog klar lagom tills han slutar då. Sen ska vi ta en tripp till a6 och köpa en dop present till lilla elliot som ska döpas på lördag, får se vad det blir vi har inte riktigt kunnat bestämma oss än.


Funderar på att sortera lite tvätt men jag tror jag skiter i det

2011-06-16, kl 12:47:17

Tvätt tiden börjar inte förrens sju ikväll ändå och soffan ser ju så skön ut, lika bra att passa på och vila medans kidsen sover en stund med. Ja tvätten får vänta helt enkelt, vad hittar ni andra på en dag som denna?


Bortskämd eller?

2011-06-16, kl 09:13:02

Japp så in i bomben, ringde mormor och beställde kåldolmar och hemmagjord lingonsylt så nu är hon påväg hit för att lämna det. Ska bli mumsigt så in i vassen, undrar om det är någon mer än jag som har en sån underbar mormor. Tror faktiskt inte det för min är bäst!


Roligt när man har dragit på sig en förkylning över natten

2011-06-15, kl 16:34:17

Blev inringd från jobbet igår och jag tackade ju givetvis ja för jag var frisk som en nötkärna, ju närmre arbetspasset kom desto mer förkyld blev jag. Under natten blev det ju inte bättre heller, värre och värre för varje minut som gick och jag ville verkligen bara hem och lägga mig. Sovit som en kung idag kan jag tala om men förkylningen har snarare blivit sämre efter att ha sovit, nu ska jag kurera mig tills på fredag för då är det dags för jobb igen. Lite the gör nog susen för halsen hoppas jag.


Det gäller att stå på sig

2011-06-14, kl 20:06:24

Ringde barnmottagnigen idag och var riktigt otrevlig mot den stackars damen som svarade, men det är ju tydligen det som krävs för att få en tid. Och ärligt talat så är min dotters hälsa viktigare än en random receptionist känslor, i vilket fall som heslt så fick jag som jag ville eftersom hon klart och tydligt märkte att jag inte tänkte ge mig och hade svar på allt hon sa.

På måndag är det alltså dags för att ta det lilla blodprovet så fram tills dess ska ungen pumpas full med gluten för att få bästa resultat av testet, känns otroligt skönt att äntligen ha fått en tid att göra testet på om än bara för att utesluta det jag tror att det är. Sen vet jag att vi får en bra läkare för det är samma läkare jag gick till under hela min uppväxt pga mitt gluten, hoppas hon är lika bra som hon var förr.


Gluten

2011-06-14, kl 10:59:49

Hos den som är glutenintolerant orsakar gluten inflammation och skador i tunntarmens slemhinna, vilket gör att kroppen inte kan ta upp näringen i maten på ett normalt sätt.

Glutenintolerans är till viss del en ärftlig sjukdom. En av tio som är nära släkt med en person som har sjukdomen drabbas. I Sverige är cirka 1 på 100 glutenintolerant. Denna siffra är bland de högsta i Europa.

Symtom på glutenintolerans

Känsligheten för gluten varierar hos dem som lider av glutenintolerans. Även symtomen varierar mycket, och det gör att sjukdomen är svår att upptäcka. En del får glutenintolerans som barn och en del upptäcker det först i vuxen ålder.

Hos barn kommer tecknen på glutenintolerans vanligen när de börjar äta mat som innehåller vete, råg eller korn. Vanliga symtom är dålig vikt- och framför allt längdutveckling och att barnet får mag- och tarmsymtom som diarré eller förstoppning. Många barn får också humörförändringar och blir griniga, irriterade och trötta. Många äldre barn har normal vikt men är kortvuxna. Blodbrist och försenad pubertet är vanliga symtom hos tonåringar med obehandlad glutenintolerans.

Vanliga besvär (utan inbördes rangordning) hos vuxna med obehandlad glutenintolerans:

 • trötthet
 • diarré, gaser/uppblåsthet och andra mag- och tarmbesvär
 • viktminskning
 • blåsor i munnen
 • hudutslag
 • problem med att få barn.

  Om du misstänker att du har glutenintolerans ska du kontakta din vårdcentral. Om läkaren, efter att ha tagit blodprov på dig, fortfarande misstänker glutenintolerans kan du få en remiss till sjukhus för att genomgå en tunntarmsbiopsi. Det innebär att man tar ett vävnadsprov från tarmen.

  Undersökning och utredning vid glutenintolerans

  Blodprov

  Det finns inga besvär som är typiska bara för glutenintolerans. Läkaren måste därför ta blodprov för att se om det finns antikroppar i blodet som tyder på glutenintolerans. Blodprov tas också för att upptäcka näringsbrist, till exempel järnbrist.



  Nu undrar jag varför vi för det första inte ens får en tid när det är ärftligt, Jadie har många symtom och det är svårt att upptäcka. För det andra undrar jag även varför det ska vara så jävla svårt att få ta det där blodprovet när man MÅSTE ta det för att ens veta om det är gluten, inte sagt att hon har det nu men mycket pekar på det då hon har tre nära släktingar som har det varav en är jag. Många symtom stämmer och jag märker att hon blir sämre hela tiden, ta ett blodprov på henne och antingen uteslut gluten eller ordna så att hon kan börja äta rätt och bli bra och gå tillbaka till att vara glada lilla Jadie igen...


Nu börjar jag bli jävligt trött på det här

2011-06-14, kl 09:32:49

Har varit på vårdcentralen med Jadie nu och det blev precis som jag trodde, inte ett skit hände mer än ett "vi skickar en remiss till barnmottagningen". Jag litar inte på barnmottagningen eftersom vi inte ens kommit förbi receptionen där då dom tydligen aldrig gör något där och ALLT är normalt även om ett barn är döende. Läkaren kan inte varit mycket äldre än mig och inte fan kunde hon ta några beslut själv, snabb undersökning och sen pratade hon med sin kollega som bestämde allt. En läkare som inte ens träffat Jadie bestämde alltså vad som skulle hända nu, men visst vi gör så.

Jag var bestämd, trevlig men bestämd när jag sa att dom ska ta prover men inte fan hände något för det. Två gånger pratade läkaren med sin kollega eftersom jag inte gav mig och båda gångerna bestämde han att dom inte tänker göra något. Med tanke på barnmottagningen lär vi ju inte få en tid förrens efter jul och när vi väl kommer dit kommer dom ju inte göra något ändå, trött på läkare och trött på vården är vad jag är just nu. Men jag tar helt enkelt med mig mamma när vi väl får en tid så får läkaren skylla sig själv om han inte tänker hjälpa oss, mer än så behöver jag inte säga.


Howdy cowboy!

2011-06-13, kl 21:53:00


Nu blir det en sväng ner till jobbet

2011-06-13, kl 14:22:52

Är någon introduktion för sommarvikarier, känns lite löjligt eftersom jag jobbat hela tiden sen juni förra året utan några uppehåll men okej det är ju betalt för introduktionen med. Var ju på denna förra året men hoppas det går fort, tjipp tjillevipp vi hörs lite senare.


Trollungarna

2011-06-12, kl 16:23:00


Går det annat än att älska två såhär söta trollungar? Nu får man ju absolut inte slåss men det är ju nästan så man blir lite rörd när kidsen slåss om vem som ska sitta i stolen närmst mamma, tur det går att flytta stolarna så dom sitter lika nära.


Kalas

2011-06-12, kl 10:49:13


Igår fyllde lilla damen Novalie hela två år
så idag ska vi ut på kalas hos henne, roligt för skruttarna att få ses. Som planerna ser ut nu så stannar vi ända tills ikväll så får tant Michelle pyssla om oss långt efter att kalaset är slut.


Nu är det fest

2011-06-11, kl 22:55:54

Festar loss riktigt ordentligt här hemma med Marabou mjölkchoklad cookies, mjölk och Narnia Kung Caspian och skeppet gryningen eftersom mannen är på krogen.


Mys

2011-06-11, kl 13:46:00

Den här sötnosen har delat säng med mig inatt, blev lite trångt eftersom hon skulle ligga vid mig istället för Jonny som hade hur mycket plats som helt kvar. Men det var mysigt ändå, saknar att ha en stor och klumpig älskling. Kan inte annat än att tänka på sandy när Tess är här, men Sandy har det bättre nu.


Mammas lilla snygging

2011-06-11, kl 10:18:12

Älskar Jadies nya jacka

Japp ungen har stått på näsan på dagis, på långt håll ser hon ut som en alkis med röd och svullen näsa haha.


Jippi!

2011-06-10, kl 21:41:17

Sitter och pillar lite med in nya dator, hade jätte svårt att sova idag när jag såg att jag kunde hämta datorn alla redan men det gick ändå. Fick mysigt sällskap i sängen av Tess hela dagen som vi är hundvakt åt nu, nehe nu ska jag pilla vidare med datorn lite, fick förresten min Bärsele idag med. Tror jag ska stjäla en liten bebis så jag kan testa den för jag vill inte hålla mig tills i oktober.


Strömavbrott

2011-06-10, kl 08:46:16

Kidsen är lämnade på dagis och jag ska hoppa i säng, har haft en händelserik natt på jobbet kan man väl säga. Var strömavbrott i hela huskvarna och så även på jobbet, reservströmmen gick ju igång men det hjälpte ju inte när det var kolsvart på alla ställen där det behövdes ljus och lamporna sakta men säkert stängdes av en efter en för reservströmmen inte räckte till.

Blev till att springa runt med mobilen lysandes på rundan och som tur var började det ljusna lite ute så det inte var helt kolsvart under hela rundan, efter 40 minuter hoppade strömmen igång igen men då kom nästa problem. Brandcentralen tjöt åt helvete och nissen som har hand om det hade ju förståss fullt upp efter strömavbrottet så det var bara att lyssna på tjutet tills han hade tid att komma HALLÅ TINNITUS!


Hur får man sin mamma att gråta? Jo såhär:

2011-06-09, kl 18:37:55

Jag: Kan mamma få en puss?
Bella: (plutar med läpparna och ger mig en puss och vänder sig sedan om) Pussa pappa
Jag: Pappa är på jobbet
Bella: (börjar gråta och säger) Bella pussa pappa

Behöver jag ens säga att jag var på väg att börja storböla...


Vad gör ni för era skattepengar?

2011-06-09, kl 00:13:40



Ensam med trollungarna igen

2011-06-08, kl 15:17:42

Mamma, mormor och morfar var här en stund och fikade men nu åkte dom precis igen, idag har jag iaf ätit den första jordgubben för i år och det var smaskens. Har även försökt få tag på både rektor och biträdande rektor på barnens förskola idag eftersom det uppstått lite problem igen men jag har tyvärr inte fått tag på någon av dom, men jag ger mig inte i första taget så det är väl bara att fortsätta ringa.


Är man trött när man lämnar barnen på dagis i nattlinne?

2011-06-08, kl 08:56:33

Nu gjorde jag ju inte det men jag var inte långt ifrån, gjorde iordning kidsen innan och satte dom i vagnen för att traska iväg till dagis. När jag ska låsa dörren kommer jag på att jag fortfarande har nattlinne på mig så det var ju bara att gå in och byta om, tänk att komma upp till dagis med ett nattlinne som precis täcker rumpan och bara ett par trosor under det haha.


Äntligen får ungen en tid till läkaren

2011-06-07, kl 18:51:48

Efter flera samtal med både bvc och barnmottagningen om Jadies mage och utslag har vi nu äntligen fått en tid att träffa läkaren, men inte var det tack vare bvc eller barnmottagningen iaf. Verkade som att varenda jävla barnmottagning var på sammanträde idag för jag fick då inte tag på någon så jag ringde barnakuten istället, inte mycket till hjälp där heller eftersom det inte är akut akut! Men nu finns det iaf dokumenterat att vi ringt dit med.

Slutligen fick jag tag på vårdcentralen som var väldigt förstående och gav oss en tid redan på tisdag nästa vecka för att träffa läkaren, tror även det blir prover tagna då om jag inte missupfattade det helt. Nu vågar jag ju inte hoppas på för mycket då de flesta åkommor verkar vara "helt normalt" enligt vården, men att ens få en tid till att träffa läkaren det är verkligen ett steg åt rätt håll. För köra på samma spår som mamma gjorde när läkarna vägrade utreda min gluten, bli helt hysterisk i undersökningsrummet och vägra gå ut förrens dom gör något. Stod nog till och med i mina journaler när jag var liten att jag hade en mamma som inte var så lätt att handskas med haha.

Liten Jadiebus


Idag ska jag bli miljonär!

2011-06-07, kl 10:55:27

Låg kvar en extra stund i sängen i morse innan jag väckte barnen, ville inte alls gå upp idag men det var väl en jäkla tur att jag gjorde det för annars hade jag missat en helt underbar dag. Snabbt och helt smärtfritt gick både blöjbyten och påklädning av barnen, Bella satt till och med still medans jag satte upp en toffs eftersom hon blir så svettig i nacken av allt hår nu.

Trots en sovmorgon till tio i åtta kom vi i tid till dagis vid halv nio, härligt väder idag igen och alla leksaker kidsen rev ut igårkväll gick ovanligt snabbt att plocka undan när jag kom hem. Tänkte kolla mina mail lite snabbt och fick se att jag fått svar om min efterlysning och det hade jag, verkar som att vi har en ny vagn i slutet av denna veckan.

Ungefär här kände jag att dagen inte kunde bli bättre men mitt i mailandet med de med vagnen trillar det in ett mail från Cim där det står att jag vunnit en Babybjörn bärsele miracle, var tvungen att fråga om hon skojjade med mig men det gjorde hon så klart inte. Idag är en fantastisk dag och jag ska banne mig köpa en trisslott och bli miljonär, måste jag ju bli med min tur idag.


Efterlysning!

2011-06-06, kl 23:28:10


Söker en trillingvagn i samma stuk som denna, bara den är bygd så att barnen kan sitta på det här sättet i vagnen. Maila mig på sweetzazza@hotmail.com om du har en till salu eller om du vet vart de finns att köpa.


Grillat är gott

2011-06-06, kl 18:51:14

Idag blev det grillat till middag, lite majs och korv för det skulle vara enkelt och barnen håller nog med mig när jag säger att majsen var godast. Men det var aldeles för varmt för att äta ute så vi fick flytta in med maten, ska väl inte klaga egentligen för det är superskönt med den här sommar värmen.


Städa hela dagen

2011-06-06, kl 14:33:05

Nu är det skinande rent här hemma igen, undrar hur länge vildingarna låter det vara det?


Känner mig som ett litet barn

2011-06-05, kl 22:15:02



Dagen fortsatte ungefär lika bra som den började

2011-06-05, kl 17:39:52

Men Jonny kom hem för en halvtimme sen och nu känns det mycket bättre, ringde mamma tidigare idag för jag kände att det går verkligen inte. Ingen ork i kroppen, ingen sömn, Bella är inne på tredje dagen med bara skrik och gråt, Jadie är kass i magen som vanligt så jag har torkat skit i hela lägenheten osv.

Mamma svarade mig att hon inte var hemma idag och då bröt jag ihop totalt, tårarna kom i samma sekund som hon sa att hon inte kunde komma. Sen satt jag här och lipade och lipade och lipade, men vi överlevde denna dagen med och allt känns mycket bättre nu. Jonny är ledig i morgon så då vet jag att jag slipper ta allt själv och om jag mot förmodan inte skulle kunna sova inatt så måste jag inte gå upp med barnen i morgon.

Tack iaf gulliga mamma för att du ringe under dagen för att kolla så det gick bra♥


Vilken underbar jävla morgon...

2011-06-05, kl 10:31:13



Tror folk på fullaste allvar att man går på sånt här?

2011-06-04, kl 15:28:32

Detta mailet trillade nyss in:

God dag,

Jag är Frank Morgan, jag arbetar på ekonomiavdelningen på ett finansiellt här i Europa. Jag såg din kontakt under min privata sökning på informationscentret, jag vill tro att du kommer att vara helt ärlig, engagerad och som kan vara behjälpliga i den här branschen venture.
Det bygger på detta att jag kontaktar dig att stå som närmast anhörig till en sen kund i Finance House så att den totala summan av $ 16.5million (Sexton miljoner femhundra tusen USA-dollar) kommer att släppas och betalas till dig som stödmottagaren och närmast anhörig till den avlidne.
Alla dokument och bevis för att du får medel noggrant har fungerat så jag har säkrat från de olika kontoren i fråga för smidig överföring av fonden till dig.
Om detta förslag uppfyller du svarar du mig med följande information.
-fullständiga namn
-TELEPHONE/FAX nummer-
-Address-
-AGE-
-Sex-
Ockupationen-
Jag väntar på ert skyndsamma insatser, alla de bästa och Gud välsigne dig.
Med vänliga hälsningar,
Frank Morgan


Det är sånt här som gör mig ledsen

2011-06-04, kl 11:06:11

Sitter och kollar på unga mödrar medans kidsen vilar lite, har armarna i kors över magen och känner inte mindre än fem ganska starka sparkar på min arm. Det är dom första sparkarna som känns på utsidan och dom kändes tydligt med, självklart är Jonny på jobbet och missar det.

Jag är ju inte dummare än att jag vet att Jonny snart kommer känna sparkarna med men det hade varit så speciellt om han hade varit här och fått känna pyret nu, tänk att få känna dom första sparkarna tillsammans. Istället sitter jag här ensam med datorn och inte ens barnen är vakna.


Snoppar och Snippor

2011-06-04, kl 09:25:30

Vi har börjat prata snoppar och snippor här hemma och Bella vet att hon har en snippa men att andra har det med verkar vara lite svårt att förstå än så länge, likaså att pappa har en snopp. Hon sitter som ett litet frågetecken när man säger att Jadie och mamma också har en snippa och att pappa har en snopp istället, men att mamma har en snopp i magen det vet hon haha.

Tänk om det är en liten snippa som gömmer sig där inne när Bella tror hon ska få en lillebror, det var ju himla dumt av mig att skojja om en lillebror för nu går Bella runt här hemma och säger Mamma har sopp i magen. Men det känns faktiskt som det är en liten snopp där inne och jag hade ju rätt med dom andra.


Jag tror jag dör snart

2011-06-03, kl 18:30:07

Eftersom vi är lediga idag både jag och Jonny så passade vi på att åka en sväng till stan och handla nya utemöbler till barnen, kikade runt lite och så där med så det tog ett par timmar ändå. Det gör jag aldrig om i den här värmen, missförstå mig rätt nu jag klagar absolut inte på värmen för den är helt underbar men jag borde stannat hemma och glassat i solen och kanske ockuperat kidsens pool istället.

Kommer bilder senare idag men just nu ska jag gå och dö en stund i soffan innan jag orkar mer.


Dom är små men dom vet ta mig tusan hur man använder sina lungor

2011-06-03, kl 13:57:35

Två nätter har jag jobbat och två dagar har kidsen varit som små vildingar, skrikit om det ena och det andra och levt rövare i hela lägenheten men allra helst utanför sovrumsdörren. Lustigt det där att nu när jag varit uppe någon timme så är dom hur lugna som helst, förresten jag tror jag ska trycka ut den här och sätta den på dörren


Snart dags för jobb igen

2011-06-02, kl 18:34:25

Myser med mina trollungar och njuter av pyret som bökar runt, livet är underbart.


Busunge!

2011-06-01, kl 20:41:00


Kidsen tittar på barnprogram, mamman vänder sig om i två sekunder och får syn på det här


Håret

2011-06-01, kl 19:35:20


Once you go black you never go back! eller vad är det dom säger, i vilket fall som helst så känner jag mig som mig själv just nu när håret är svart igen. Älskar att trixa med färger men i slutändan återvänder jag alltid till svart för det är det jag trivs bäst i.


Ultraljud idag igen

2011-06-01, kl 11:48:36

Idag är det dags att kolla hjärtat och ansiktet eftersom pyret inte alls ville vända på sig sist så vi såg ordentligt, kanske får vi en bättre bild med oss hem också. Vi får hoppas på det, när vi ändå pratar om pyret så köpte jag faktiskt det första bebisplagget igår. Kunde helt enkelt inte låta bli när det var så sött och var nedsänkt pris till ynka 29 kronor.

Kolla dom supersöta små fötterna!


Gårdagens shopping

2011-06-01, kl 10:48:05

Härlig sommar klänning (undrar om jag får lika snygga ben i den haha)

Mindre smickrande klänning för figuren men åh så skön (hallå pösmunk!)

En gravid skjorta



Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<