Det börjar närma sig

2011-02-28, kl 20:00:00

Nu är det aldeles strax dags att masa sig ner till jobbet igen, det ska bli så spännande att gå till dagis med kidsen i morgon. Få träffa personalen och se hur det ser ut, sen ska vi även bestämma tid för inskolningen. Verkar som vi ska testa en ny grej så det bara tar 3 dagar med inskolningen, vi kommer vara där alla tre dagar hela dagarna och sen fjärde dagen får barnen gå själva. Det har tydligen fungerat jätte bra på dom barnen de testat det på så jag hoppas det gör det för oss med, men fungerar det inte så kör vi på "vanlig" inskolning.


Idag ska jag sova länge

2011-02-28, kl 07:38:03

I morgon är det nämligen dags för barnens första dag på dagis så jag kommer inte kunna lägga mig förrens vid 12-12:30, har förresten fått ett nytt tangentbord av svärmor som åkte och köpte ett till osss igår. Jätte skönt att skriva på men det är ju lite ovant eftersom det inte alls är som vårt gamla, nej nu måste jag verkligen hoppa i säng så jag orkar med natten och morgondagen.


Jonny

2011-02-27, kl 19:40:29


Jag saknar min lille man
, hade lika gärna kunnat vara särbo känns det som. Sist jag träffade honom var i förrgår tio minuter på morgonen och jag får inte träffa honom igen förrens i morgon, då har vi fyra hela timmar tillsammans så länge han inte får jobba över. Dags för jobb efter det och sen ses vi inte förrens vid 22 tiden på tisdagkväll, gissa om jag kommer sova gott i hans armar på tisdag.


Mitt stackars tangentbord!

2011-02-27, kl 18:42:23


Såhär ser det ut när jag bloggar för dagen, fröken Arabelle fick nämligen tag på en mugg med the igår som hon hällde rakt över vårt tangentbord. Så som ni kanske förstår så drog tangentbordet sitt sista andetag igår och musen verkar göra detsamma snart, det är verkligen skitjobbigt att skriva med skärmtangentbordet så jag svarar på alla komentarer i morgon då jag har ett nytt tangentbord.


Off to work again

2011-02-26, kl 19:19:45

Hörs i morgon...


Och i paketet fanns det en...

2011-02-26, kl 18:00:48


Gravidkudde! Men jag hade nog själv gissat på en barnvagn eller nått för paketet var ju jätte stort, visserligen är ju kudden det med men ändå. Har sovit med kudden idag och det var otroligt skönt fast jag än så länge bara är tjock och inte har någon bebis mage, ända problemet var att det blir så hiskeligt varmt med kudden. Varför har jag inte köpt en gravidkudde mina tidigare graviditeter? det hade ju varit guldvärt när jag hade mina foglossningar med Jadie eftersom ingen kudde ville stanna mellan benen då de var för små.

Så nu vet ni det, har ni ingen gravidkudde så skaffa det. Min var inte speciellt dyr heller 249kr på köpbarnvagn, finns i grå, vit och svart. Själv valde jag en svart kudde.


Paket

2011-02-25, kl 19:37:00

Idag fick jag ett stoooort paket, kan ni gissa vad det är?

Det är ingen bebis iaf för det står på paketet.


Förbjudna ord

2011-02-25, kl 18:44:46

Det ska bli så skönt att få gå till jobbet idag och det ska bli så skönt när kidsen börjar på dagis, Arabelle har väl någon jobbig period just nu. En sån som alla barn har men som alla föräldrar önskar att barn inte hade, hon vägrar ju fortfarande sova och fast än att jag fick henne i säng nästan en timme idag så var det inte tillräckligt. Hon förvandlas från en liten ängel till ett monster, så idag bli det att gå på semester (till jobbet med andra ord) och nästa vecka blir det förberedelse för ännu mer semester (inskolning).

Det här är sånna förbjudna ord som alla föräldrar tänker ibland och det är faktiskt inget att sopa under mattan med, att vara förälder är inte alltid att dansa runt på rosa moln det har sina baksidor med. Men för varje baksida finns det tusen saker som gör det värt det, jag älskar mina barn även när dom är små monster och efter en mini semster på jobbet så är energin uppe på max igen.
Mitt mini monster i full gång med att stöka ner


wohoo!

2011-02-25, kl 14:55:51

Jag han damsuga av lite snabbt innan huliganerna började stöka ner igen, lite skit i hörnen finns det kvar men det lämnar jag till pappa Jonny. Han får sopa upp det sista och skura när barnen lagts sig ikväll för nu ska jag slappa, känner att jag behöver ta det lite lungt nu om jag ska orka med jobbet inatt också. Tio timmar natt jobb är inte att leka med när barnen redan kört slut på en sen klockan tio på morgonen, så kan det va men det är bara att bita ihop och tänka på att i morgon kommer jag sova gott.


Nu lägger jag ner det här, vill trollungarna bo i en svinstia så får dom göra det!

2011-02-25, kl 11:59:14

Har försökt städa här idag men det går verkligen inte, utan att överdriva så ser det fan värre ut nu än vad det gjorde innan jag började städa. Pappersinsamlingen har blivit upplockad fem gånger av mig nu, leksakerna ungefär femhundraelva gånger och damsugarn har jag inte ens varit i närheten av att sätta igång eftersom jag inte kan plocka upp allt från golvet.

Vill trollungarna bo i en svinstia så får dom göra det, fördelen är väl att jag inte behöver laga mat idag för dom hittar säkert nått smaskigt bland dammet på golvet att mumsa i sig.

Arabelle slänger ner alla leksaker på golvet ännu en gång efter att jag plockat upp dom.


Vinnare: BettyBeauty

2011-02-24, kl 20:15:19

Vinnaren av en BettyBeauty blev

Grattis Sandra jag har mailat dig

Stort tack till BettyBeauty för sponsringen.


Hemma efter en trevlig fika

2011-02-24, kl 20:06:56

Så har man kommit hem igen efter en jätte trevlig fick med Annika, Conny och två av deras sötnosar. Det var jätte trevligt och vi ska göra om det igen, jag tänkte först att det kommer säkert vara pinsamt tyst i början eftersom vi inte känner varandra men det var det faktiskt inte. Kameran var med men självlart glömde jag att ens ta upp den ur väskan så kort blev det inga tagna iaf, nu måste jag nog inta soffläge en stund för jag är sjukt trött just nu.

Tack Annika och Conny för en jätte trevlig fika stund, ser fram emot nästa gång.
bjuder på en bild på en väldigt närgången gladfis istället



Så spännande

2011-02-24, kl 13:13:46

Om jag får liv i min lille man som sover på soffan så ska vi nog snart ge oss iväg, måste handla idag och så tänkte jag åka förbi skolan och hämta mina förhoppningsvis rättade uppgifter. Efter det blir det en fika med familjen Nilsson Pettersson, ska bli så roligt att träffa dom för första gången. Lite pirrigt är det allt eftersom vi bara pratat genom bloggarna och någon enstaka gång på fb men det blir nog bra.



Guess who fell asleep on the couch

2011-02-24, kl 11:44:27

Jonny kliade mig så himla gott under fötterna igår kväll så jag slocknade på tre röda, men ni kommer få en vinnare senare idag istället. Den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge! Undrar vad det är med mig när det är dags att presentera vinnare här på bloggen, 95% av alla gånger jag ska göra det så somnar jag på soffan.

Nu tillbaka till städningen och senare idag måste vi iväg och handla med, vad gör du idag?


Brum brum

2011-02-23, kl 16:17:15

Så var det även dags för familjen Pettersson Danielsson att bli med bil, pratade med pappa idag och han ska börja kolla efter bil till oss. Jag har gett honom en budget så får vi se hur det går, det blir nog bäst om pappa får sköta bil letandet eftersom jag inte har en susning om vad det är vi ska titta på. Självklart fattar jag att vi behöver en kombi men mycket mer än så vet jag inte.

Så vi får väl se om vi äger egen bil snart då om det finns något som duger vill säga, pratade lite om att pappa behöver ju inte sin kombi egentligen så han ska kolla efter en pickup till sig och en bil till oss så får vi se vad som blir bäst. Hittar han en bra pickup till sig så köper vi hans bil och hittar han en bra bil till oss så behåller han sin och vi köper en annan, skulle ju vara hemskt skönt att köpa pappas bil eftersom vi vet vad vi får då och vi vet att han inte blåser oss. Men det får tiden utvisa...


Idag har jag nanat gott

2011-02-23, kl 15:01:20

Det blev bara 4-5 timmars sömn efter jobbet men åh så gott jag sov, igår var det värre. Sov inte alls bra och är förvånad över hur respektlösa vissa är över att man jobbar natt. Har jag jobbat så ringer man inte till mig hela dagen, jag skiter faktiskt i om gud sänt ner självaste jesus till jorden (inte för jag tror på någon av dom men u get the point!). Det rör mig inte i ryggen, när jag har jobbat så behöver jag sova men eftersom vissa inte kan respektera detta så ska jag börja skriva ner vartenda jävla samtal jag får utav sånna som vet att jag jobbat, sen jävlar kommer jag ha roligt på mina jobbnätter och ringa precis så många samtal som andra ringt till mig.

Tror inte det uppskattas men är det det som krävs för att folk ska fatta så visst då får det bli så, inatt var jag helt slut på jobbet och visste knappt vad jag hette tack vare den dåliga sömnen igår och det har jag enbart de som ringde alla samtal till mig igår att tacka för. En hint: Svarar jag inte dom tio första gångerna ni ringer så sover jag!


Jag fick en plikt att utföra!

2011-02-22, kl 20:31:24

Jag skulle framföra att Sara har stuckit till jobbet, för att jobba skulle jag tro.. Nu har jag gjort dfet, så nu ska jag umgås med mina trötta döttrar en stund innan jag slänger dom i bingen.. Lok'thar ogar, FOR THE HORDE!!



Massa massa samtal

2011-02-22, kl 07:48:45

Så var man hemma efter en natt på jobbet igen, nu blir det att ringa massa massa samtal. Har ringt mormor, mamma och pappa och frågat om dom vill ha bild i svart/vitt eller färg på Jadie (den som var med i tidningen). Försökt få tag på dagis för att boka in tider för inskolningen men dom på de avdelningarna är tydligen inte där förrens klockan åtta, det tycker jag är jävligt lustigt för när Jonny jobbar i frukten och jag jobbat måste kidsen börja klockan sex.

Men det får bli till att ringa klockan åtta igen, vid åtta ska jag även ringa skolan och tala om att jag hoppar praktiken eftersom jag inte behöver stressa med skolan nu när jag ändå kommer vara mammaledig och kan plugga sen. Kommer givetvis slö plugga nu med men det är skönt att slippa stressen därifårn nu, kan ta det i min takt och faktiskt satsa på mvg som jag gjorde i början och inte bara rafsa ihop några g betyg.


Jadies presenter

2011-02-21, kl 11:07:00

En fin liten soffa att sitta på när man tar på sig skorna

Tröjor

Byxor

Ett helt matchande sett med munkis, klänning och byxor

Sängkläder & gardiner

Aningen förstora skor som Storasyster Arabelle testade och godkände haha

En helvetes maskin som kommer låsas in i medicin skåpet när mamma har huvudvärk

Och en hammare som låter roligt när man slår den i golvet

Av allt skruttungen fick kan ni gissa vad hon gillade bäst? Jo den lilla plastmuggen man får från br leksaker när man fyller 1, den lekte hon med hela kvällen.


Så var helgens "lugn" över

2011-02-21, kl 09:19:22

Jadie ska minsan på sitt första tandläkarbesök idag, tur hon inte är äldre för det hade nog inte varit så uppskattat att gå dit på sin födelsedag. Medans Jadie och pappa Jonny är hos tandläkaren så ska jag och Arabelle städa här hemma efter kalaset, lilla fröken Novalie och lilla fröken Arabelle lyckades nämligen smula ner hela lägenheten med muffins.

Senare idag ska jag på första barnmorske besöket för den här graviditeten, ska bli roligt och se om jag och Marie lyckas komma fram till vilken vecka jag är i. För som vanligt har jag noll koll på mensen haha, känns så härligt att jag har samma barnmorska igen som jag haft med både Arabelle och Jadie. Hon känner ju mig nu och jag trivs verkligen super med henne.

Nehe nu är det dags att klä på födelsedagsbarnet så hon kommer iväg till tandläkaren.



Grattis min älskade trollunge!

2011-02-21, kl 08:00:00

Grattis på ett årsdagen min underbara lilla skatt, mamma älskar dig!

Alldeles nykläckt, inte allt för länge sedan



Perfekt doppresent!

2011-02-20, kl 20:59:07

Har ni sett sidan tourn.se? Om inte så tycker jag verkligen ni ska titta in och registrera er där, man kan vinna fina priser genom att blogga om det man vill vinna. Jätte enkelt och kul dessutom! Själv skulle jag hemskt gärna vilja vinna en pusselpall från bondeofsweden, perfekt som födelsedags present, doppresent eller varför inte namnsdagspresent?

Såhär står det på sidan:
Bonde of Sweden skapar snygga pusselpallar med ditt eget eller ditt barns namn på! Du kan välja mellan flera olika färger och stilar, och sedan skräddarsy din egen barnmöbel som barnet kan leka och lära sig med.

och priset jag tävlar om är alltså en pusselpall mad valfritt namn
Men det finns andra fina priser du kan blogga om och ha chansen att vinna, så registrera dig nu!


Jadie plutt!

2011-02-20, kl 20:18:00

Kalas bildbomb

Presenterna kommer lite senare ikväll men först måste jag lägga mig på soffan en stund för jag är helt slut, mår lite halv kasst och vaknade vid sex i morse och kunde självklart inte somna om.


En bild säger mer än tusen ord!

2011-02-20, kl 19:23:33

1+1=5


Kalas

2011-02-20, kl 15:12:20

Igår mådde jag inte hallontårta precis men idag känns det bättre, här hemma fixar vi för fullt inför Jadies kalas. Stora pluttan fyller ju ett helt år i morgon så idag ska hon firas, nehe tillbaka till allt fixande och donande. Lovar att lägga upp lite bilder ikväll.


Tråkigt att träna på gym?

2011-02-20, kl 08:00:00

Hör om det finns gruppträningspass på ditt gym, det gör träningen lite roligare. Själv kan jag testa på allt från boxning till spinning och självklart på olika nivåer, det är jätte kul och ger faktiskt mer än en timme på gymmet (enligt mig).


Frukost från macken

2011-02-19, kl 08:21:09

Fick bli en sallad från macken till frukost idag, den avnjöts tillsammans med ett samtal med mormor. Hon och morfar är ju här eftersom Jonny började innan jag slutade idag, mormor löser korsord nu och morfar ligger och snarkar på soffan. Skruttungarna ligger och sover gott fortfarande och förhoppningsvis gör jag det snart med, måste somna snart så jag hinner åka och handla inför kalaset i morgon. Det ska bjudas på både mat och tårta så det blir mycket att göra i morgon.

Trollungen härom kvällen, världens goaste unge!


Sara tipsar

2011-02-18, kl 17:17:14



Barnvakt? check!

2011-02-18, kl 08:08:28

Nu är jag hemma från jobbet och barnvakter är fixade för dagen, innan Jonny börjar jobba kommer hans systrar och hämtar barnen. I eftermiddag kommer barnen hem en stund och en åker Arabelle till min mamma och Jadie till min mormor eftersom Jonny inte hinner sluta innan jag börjar ikväll och jag inte hinner sluta innan han böjar i morgon. Pussel pussel pussel, men barnen kommer iaf ha det bra och bli bortskämda över natten.


Nu ska jag hoppa i säng

2011-02-17, kl 14:15:16

Känner att jag ser lite fyrkantigt nu men det blir säkert bra, blir lite halvkaos inför helgen med eftersom det blir mer jobb nu. Jag jobbar inatt och i morgon jobbar Jonny 12-21:15, sen jobbar jag i morgon natt med och Jonny jobbar morgon 7-12 på lördag så då får jag inte sova först och sen är det jobb på natten igen. På söndag är det dags för kalas för stora tjejen Jadie och sen blir det jobb på natten igen, på måndag ska Jadie till tandläkaren fick vi papper om idag och sen är jag ledig fram till nästa helg.

Det blir säkert skit bra men måste försöka hitta barnvakt tills i morgon iaf så jag får sova då och så att jag hinner ner till jobbet eftersom vi inte hinner se varandra i morgon, sen borde jag ju faktiskt åka till skolan nästa vecka med. Helt ärligt har det verkligen hamnat vid sidan av nu fast jag borde ta tag i det igen, usch så mycket det blev på en gång men det löser sig alltid.


Om jag finge sova snart

2011-02-17, kl 10:56:55

Blev ett akut inhopp på jobbet inatt och nu sitter jag och väntar på att Jonny ska komma hem, ingen höjdare att inte sova innan jobbet och inte få sova efter heller. Som tur är så slutar Jonny redan klockan tolv idag så jag kan lägga mig, behöver verkligen dom timmarna jag kan få för det blir jobb en natt till. Ska försöka va lite roligare än jag varit dom senaste dagarna  bloggen men det har hänt mycket saker nu, träning hit och dit, jobb, sova efter det och sen ska man hinna med barnen. Det blir lisom inte mycket tid över för bloggen då.


Det känns att man lever

2011-02-16, kl 08:52:49

Det känns ordentligt i armarna idag efter träningen, jag vet att det är bra men jag har lite svårt att uppskatta det. Det kommer väl med tiden det med, det känns skit skönt att ha kämpat och faktiskt gjort något men den som kom på träningsvärk står inte högt i mina ögon. Nu ska jag städa av lite snabbt här hemma, ligger leksaker överallt och snart kommer ju mamma så såhär får det inte se ut.

Senare idag blir det möte på Hudoteket, undrar om det hänt något denna veckan med...


Träning idag

2011-02-15, kl 16:41:22

Väntar på min underbara arbetskamrat Charlotte som snart hämtar mig, vi ska träna tillsammans idag nere på friskis. Blir ett Boxningspass på 70 min, känns bra att äntligen ha tid att komma iväg på träning igen. Förra veckan blev det bara promenader för det körde liksom ihop sig lite men idag kommer farmor Yvonne och tar barnen medans jag tränar.


Två vinnare till i Solentro tävlingen

2011-02-15, kl 15:39:06



Grattis Catharina & Dilin, jag har skickat era mailadresser till Solentro så dom hör nog snart av sig med era presentkort.


Inskolning snart

2011-02-15, kl 15:15:26

Efter mycket strul med dagis platser (ja jag säger fortfarande dagis) så har vi äntligen fått papper om att barnen kan börja skolas in, men jag har alltid fått uppfattningen om att det datumet man söker platsen till ska barnen vara inskolade och kunna börja. Men vi har fått papper på att barnens inskolning börjar den dagen vi sökte till, det ställer till lite problem eftersom jag ska börja min praktik v10. Hinner man skola in två barn på bara en vecka?

Sen börjar trollungarna på varsin avdelning och även där blir det lite problem, det betyder ju att både jag och Jonny måste kunna skola in barnen. Jag kan ju jobba natten innan så länge jag kan lägga mig när vi kommer hem igen men det betyder ju också att Jonny inte kan jobba dom kvällarna, han kan ju inte heller jobba morgon dom dagarna det är inskolning och även detta blir ett problem då han precis ska börja lära sig en ny avdelning på sitt jobb där han kommer gå morgon/förmiddag.

Antingen måste vi ha någon annan som kan skola in ett av barnen de dagarna eller så får Jonny tacka nej till jobb vilket inte går nu eftersom det måste finnas pengar då jag inte kommer kunna jobba på fyra veckor, problem problem problem. Måste ringa och höra om vi kan börja en vecka tidigare så jag kan gå på min praktik, resten får helt enkelt lösa sig med tiden. Men jag funderar fortfarande på varför inskolningen börjar den dagen vi sökt till för jag har alltid trott att dom ska vara inskolade och klara till det datumet, aja jag kan ju fundera hur länge som helst på detta för det lär ju inte göra saken lättare ändå. Tycker bara det har varit ett jävla strul med det här från början då de först inte fick in vår ansökan och sen får vi inte höra något förrens nu och dom ska börja skolas in snart, vet inte vad dom håller på med på kontoret där dom har hand om detta men inte har dom gjort ett bra jobb nu iaf.


Födelsedagspresent klar

2011-02-14, kl 13:59:08

Idag har jag varit och fixat födelsedagspresent till Jadie från oss och från Jonnys familj, det är ju bara en vecka kvar tills lill skiten blir ett helt år. Senare idag ska vi åka in och ta kort för tidningen med eftersom det är sista dagen at göra det för att det ska komma med i tid. Nu blir det att spendera lite tid med Michlo innan det är dags för nya äventyr.


Men shit jag har ju helt glömt bort.

2011-02-14, kl 09:39:07

Det vet i fasen om jag inte tappat huvudet nu igen, publicerade ju en vinnare av Solentro tävlingen och kommer på nu att det ju faktiskt ska vara tre vinnare. Kommer publicera de övriga två under dagen så det blir som det ska.


Tävling: Smartasaker

2011-02-14, kl 09:33:24

Nu kan ni vinna spalampor till badkaret eller duschen från smartasaker, alla behöver vi ju lite vardagslyx och med spalamporna känns det extra lyxigt. Nu kan ni tävla om 3st 2-pack med spalampor och allt du behöver göra är att svara på en fråga.

"Jag tävlar om 3st 2-pack spalampor från smartasaker hos Sara, gör det här du med!"

För att vara med
ska du svara på frågan: Vilka saker har nominerats till Årets Smarta Sak 2010?. Svaret hittar du på smartasaker.se
För en extra lott ska du låna bild och text ovan och tipsa om tävlingen på din blogg, lämna sedan en kommentar med direktlänken dit.

Lycka till tävlingen avslutas den 28:e februari
Lägg till mig på bloglovin för att inte missa kommande tävlingar.

bloglovin


Bjuder på ett skratt i min frånvaro

2011-02-13, kl 14:04:00



Vinnare: Solentro

2011-02-13, kl 12:02:00


Grattis Emma!
Jag mailar dig någongång under kvällen för just nu ligger jag förhoppningsvis och sover, vill du får du gärna maila mig på [email protected]
Stort tack till Solentro för den fantastiskt generösa sponsringen, jag återkommer till alla tävlanden så fort jag fått era presentkort.


Hur mycket bränner du?

2011-02-13, kl 08:00:00

Vill du veta ungefär hur många kalorier du förbrukar på din fritid, gymmet och när du tränar? Gå in här och fyll i din vikt och hur länge du gör de olika aktiviteterna så får du svaret


Mina ben packar snart en väska och flyttar ifrån mig

2011-02-13, kl 07:57:59

Igår var jag trött, sov en timme extra struntade i bloggen och slö plockade bara här hemma. Idag är jag döende! Jag undrar om inte personalen igår smög i mina tanter och gubbar lite speed innan de tackade för sig och gick hem och sussade gott för jag har sprungit som en katt med senap i röven heeeela natten, ska egentligen träna ikväll men jag får träningsvärk i hela kroppen bara av att tänka på natten som varit.

Nu ropar kudden på mig och lyssnar jag inte så packar mina ben snart en väska och flyttar ifrån mig.


Är vattnet tråkigt?

2011-02-12, kl 08:00:00

Smaksätt ditt vatten med citron, lime, apelsin eller gurk skivor så smakar det friskt och du blir inte så trött på det.


Ska packa ihop mina ägg och min smoothie

2011-02-11, kl 18:51:12

Inatt är det jobb igen så jag ska packa ihop mina ägg och min smoothie, idag ska jag banne mig gå ner fast det är kallt. Funderar på att gå strax så jag hinner förbi mamma en sväng, måste bara ringa och kolla så hon är hemma nu.

Är så nyfiken just nu så jag dör, syster är och tatuerar sig i Stockholm hos vår kusin. Pappa skickade en bild på mms men jag ser ju knappt eftersom jag har så dålig upplösning på min mobil, men det är väl bara att vänta tills i morgon.


Tips

2011-02-11, kl 15:56:56

Johanna som är med och ska bli lite hälsosammare har startat en kategori i sin blogg som heter tips för en lättare vardag, där lägger hon upp recept och annat som ni kan använda er av så kolla gärna in där med.


Godis mitt i veckan

2011-02-11, kl 08:00:00

Tar gottesuget över mitt i veckan?
Köp nötter och torkade frukter, det är bättre än godiset och du behöver inte ha dåligt samvete!

Mitt "mitt-i-veckan-godis"


Nu ska jag sova gott

2011-02-11, kl 07:42:22

Idag är ännu en sån där dag då hjärnan stängde av sig direkt efter att jag gått ut genom dörrarna på jobbet, den vill inte samarbeta så det blir inget roligt blogginlägg nu. Får återkomma ikväll när hjärnan slagits på igen, idag eller i helgen kommer förresten en ny tävling så håll ögonen öppna.


Jag tror inte ni förstår hur lycklig jag är

2011-02-10, kl 18:13:43

Överallt hör man tjat om att vänja av barnen vid napp, själv är jag super lycklig för att Jadie för första gången i sitt liv tog nappen för en vecka sen. Den har aldrig intresserat henne annars, hon har haft ett enormt sugbehov men napparna dög helt enkelt inte.

I en hel vecka nu har hon somnat med napp istället för vällingen och jag är så stolt över min lilla skrutta, visst är det lite sura miner ibland men hon somnar oftast efter max tio minuter.


Har jag sagt att min pojkvän är dryg?

2011-02-10, kl 18:09:20

Jonny efter i rymden finns inga känslor:
Tänk om en med aspergers råkar slå till en annan med aspergers, det blir ju typ en evighetsmaskin som aldrig sluta slå.




Solstrålarna

2011-02-10, kl 15:42:38

Barnen är på sitt allra bästa humör idag igen, inte har det blivit mycket sömn för mig iaf. Jonny åkte precis till jobbet och jag ska laga lite mat, mor min får komma ikväll eftersom jag blev inringd till Lärlingen inatt. Skönt att få jobba men det blir så dumt när vi jobbar om varandra jag och Jonny, men det löser ju sig ändå.

Nehe mat var det ju, måste äta lite och göra en matlåda till jobbet.



Styrketräning för den stressade

2011-02-10, kl 08:00:00

Ett styrketränigspass behöver inte ta lång tid för att vara effektivt. Det går också utmärkt att träna styrka hemma utan en massa avancerade maskiner. Det enda du behöver för att klara av de här övningarna är ett par hantlar. Det är bra om du skaffar hantlar som har löstagbara vikter så du kan ändra tyngden på hantlarna.

Det här träningsprogrammet passar både män och kvinnor. Det är lagom om du tränar två gånger i veckan. Tänk på att det bör gå minst två dagar mellan träningspassen.

Du ska göra 8-15 upprepningar på varje övning. Vila ca 1 minut och gör om samma procedur. Det är lagom om du gör 2-4 omgångar på varje övning.

1. Ryggsträckarna

Ligg utsträckt på magen med armarna sträckta framåt. Lyft höger arm och vänster ben samtidigt, sedan vänster arm och höger ben. Knäpp händerna framför pannan. Lyft överkroppen och sträck fram armarna medan benen stannar kvar i golvet

2. Biceps

Stå rakt upp med en hantel i varje hand och handflatorna vända in mot kroppen. Stöd eventuellt ryggen mot en dörrkarm. Vrid handflatorna framåt när vikterna är framför kroppen och lyft upp vikterna till axlarna. Träna båda armarna samtidigt. Håll armbågarna in till kroppen - det gör inget om de förs fram under lyftet. Håll emot när vikterna sänks.

3. Triceps

Sätt dig på en stol med armarna över huvudet - den ena sträckt och den andra böjd. Håll på den sträckta armbågen. Böj långsamt den sträckta armen till den motsatta armbågen och sträck sedan igen. Om du tycker det är för lätt kan du använda en hantel.

4. Den stora bröstmuskeln

Gör armhävningar där du har brett avstånd mellan händerna och överarmarna rakt ut från kroppen. Håll ryggen rak under övningen. Du kan ha fötterna på t ex en säng eller en stol som står stadigt.

5. Axlar

Börja med hantlarna vid axlarna. Sträck därifrån armarna rakt upp och sänk sedan långsamt igen.

6. Lår och stjärt

Stå med hantlarna i höjd med axlarna. Fötterna ska vara särade och peka ut åt sidorna. Knäna ska följa fötternas riktning. Böj därifrån knäna till 90 grader. Stå rak i ryggen med en liten svank. Andas in på väg ner och håll andan på väg upp. Andas sedan ut.

7. Vadmuskeln

Stå med främre delen av fötterna på en tröskel eller en bok.
Håll hantlarna i raka armar längs kroppen. Sträck fötterna så att du står på tårna.

8. Bukmusklerna

Ligg på rygg med underbenen på stol. Vinkeln mellan lår och mage ska vara 90 grader. Knäpp händerna bakom nacken och rulla långamt upp medan du andas in. Rulla långsamt ner igen och andas ut. Länden ska vara det sista som lyfts och det första som stöter mot golvet igen.

Vill du läsa mer? Gör det här!


Vill ni veta hur det gick idag?

2011-02-09, kl 23:09:17

Jag har gått ner ett kilo sen förra veckan och tack och lov var det faktiskt fett och inte muskler denna gången, lite lite men jag får nog helt enkelt acceptera att det inte blir mer. Det går sakta men säkert åt rätt håll nu och jag måste säga att det känns skit bra nu, vill träna lite oftare men då måste jag hinna få in tiden mellan allt annat. Får nog helt enkelt acceptera det med att det blir mer hemma träning än gym träning nu när "schemat" ser ut som det gör med vardagen.

På fredag har jag iaf skaffat barnvakt när Jonny jobbar så jag kommer iväg och tränar då, kanske hinner jag peta in en liten träning i morgon med men det märker vi.


Tävling!

2011-02-09, kl 18:11:18

En gammal goding i repris
Betty Beautys produkter är speciellt framtagna för att undvika irritation, innehåller
naturliga ingredienser som: Fläderblomma, Körsbär, Rosmarin, Kamomill och
Aloe Vera.

Betty Beautys produkter är inte testade på djur.

Betty Beautys produkter innehåller inte ammoniak eller parabenor. Bettys BLACK, BROWN,
AUBURN hårfärg innehåller den lägsta procenthalten av PPD  av alla hårfärgsmedel på marknaden.

Betty Beautys produkter har tillräckligt för två färgningar.
Beroende på hur mycket ”Betty” du har.

Betty Beautys produkter kan få det mörkaste håret att lysa upp, med vår no-drip formula.

Bettys kunder älskar att använda vår produkt för att förstärka sin färg eller byta färg,
män använder det för skägg och hår på bröstet.

"Jag tävlar om en
bettybeauty hos Sara, tävla här du med!"

Du tävlar om en förpackning Betty och får välja mellan färgerna Betty Love och Betty Auburn

För att vara med ska du gå in på
BettyBeauty och kolla ur många olika färger det finns, skriv sedan svaret på frågan där du annars ska skriva din mail för att fusk inte ska förekomma. Skriv i kommentaren om du vill vinna en Betty Love eller en Betty Auburn och glöm inte din mail.

För en extra lott så lånar du text och bild ovan och tipsar om tävlingen på din blogg, se till så att länkarna fungerar annars gäller inte lotten. Kommentera sedan med direktlänken till det blogginlägg där du tipsar om tävlingen.

Lycka till tävlingen avslutas den 23:e februari

Lägg till mig på bloglovin för att inte missa kommande tävlingar

bloglovin


Har du svårt att hitta tid för träningen?

2011-02-09, kl 08:00:00

Köp ett hopprep och ett par hantlar (alternativt så fyller du en/två flaskor med sand och använder som hantlar) så hinner du alltid träna hemma.


Nu hoppar jag i säng

2011-02-09, kl 07:33:00

Ska vara på hudoteket kockan två och Butch ska vaccineras 15:30 så det blir ju inte mycket sömn nu och ingen vila sen heller, hoppas bara jag kan somna idag. Hörs i eftermiddag alla vänner.


Pippigult

2011-02-08, kl 16:38:17

Just nu ser det ut som om någon satt sig och pissat på mitt hår men det gör inget, pippigult är väl inne nu? Nej men det ska ju ändå färgas över, ska försöka fjäska för mor min och se om hon kan slänga i färgen ikväll innan jag börjar jobba.

I morgon kommer nog inte bli en rolig dag, först jobbar jag ju och kommer vara hemma runt halv åtta-åtta i morgon sen måste jag somna på en gång. Det vet vi ju redan hur det blir med det, ju mer man behöver sova desto svårare är det att somna. Klockan två är det dags att åka till hudoteket igen för att se om det gått bättre denna veckan när vi tagit bort så mycket kolhydrater, alltså blir det inte många timmars sömn och vid halvfyra ska vi vaccinera Butch. Vill får väl se om jag kan hålla ögona öppna när jag kommer hem i morgon kväll men det hoppas jag, nu ska vi åka och handla lite smått så vi hörs väl av lite senare.


Lördagsgodis

2011-02-08, kl 08:00:00

Mitt bästa tips om ni som jag vill unna er något en dag i veckan!

Jag är en sucker för cola och chips som ni redan vet
och istället för att köpa en hel påsa chips och frossa i mig alldeles för mycket så köper jag en (kanske två om jag tycker jag förtjänar det) liten påse. De som finns i 40 eller 35gram, då vet du att du inte kan överäta (så länge du inte fyllt hela skafferiet med små påsar). Gillar du cola som mig så köp bara en 50 eller 33cl flaska och njut av den till fullo på din gotte dag, du kommer garanterat uppskatta den mer och allt dit slit i veckan med goda vanor är inte helt bortblåst.


Det är då fan att man aldrig ska kunna sova

2011-02-08, kl 05:15:38

Somnade max en timme på soffan tidigare inatt men så vaknade Jadie och sen dess har jag inte kunnat somna om och det är två timmar sen nu, skruttungen somnade om efter lite vatten och en klapp i pannan värre är det för mamma. Pappan ligger och snörvlar till förbannelse inne i sovrummet och soffan blir aldeles för varm när man inte somnar tillräckligt snabbt.

Har druckit både buljong och the för att somna, mjölk är ju off limits denna veckan för mig annars hade jag tagit ett stort glas mjölk. Istället för det bli en promenad och hoppas jag kommer till ro efter den. Måste verkligen ner till hälsokost affären och köpa dom där vallerina eller vad dom hette och se om jag somnar av dom.


Då kör vi då

2011-02-07, kl 22:10:52

Nu är vi ett gäng som kör igång då, vissa vill gå ner några kilon, vissa vill äta bättre och andra vill helt enkelt bara bli piggare. I vilket fall som helst så kommer vi stötta och peppa varandra i både med och motgångar, det här kommer vi fixa!

Känner vi någon dag att det skiter sig eller att man vill ge upp så kan man ju alltid slänga iväg ett mail eller en kommentar i varandras bloggar och få lite pepp tillbaka, jag kommer lägga in tips här lite då och då och den sista varje månad kommer jag ha en tävling för de som är med. Bästa tipset vinner ett pris och det är olika tema varje gång t.ex. träning, mat, "godis" osv.

Ska vi börja då? Glöm inte bort att äta regelbundet nu, mina dagar kan se ut såhär:
Frukost: Kokt ägg & grönt the
Mellanmål: Frukt. 125g keso äppel och kanel är riktigt gott.
Lunch: Kött fisk eller fågel med mycket grönsaker och max 1,5 dl färdig kokt pasta/ris/potatis
Mellanmål: En smoothie eller tio nötter
Middag: Kött fisk eller fågel med mycket grönsaker
kvällsmat: omelett & grönt the

Det jag äter till frukost, mellanmål och kvällsmat skiftar jag lite med varandra så det inte blir samma sak varje dag. För att släcka törsten dricker jag vatten och ibland bubblar jag det i vår wassermaxx.

Vilka är vi som vill bli sundare då?
Josefine

Erika

Anki

♥Lena (utan blogg)

Zandra

Sanna

Johanna

Carola

Nattha

Annika
Har jag missat någon så får ni hojta till så lägger jag till er med


Tut tut här kommer bilen

2011-02-07, kl 21:40:38

Arabelle och moster Mimmi kör rally här i köket, bäst att akta fötterna.



Syster är här nu

2011-02-07, kl 18:38:05

Vi ska slinga mitt hår och sen ska jag pierca tutten på henne, hatar min piercingtång men det ka nog gå bra ändå. Kanske borde köpa en ny  som är bättre och lite större, får se hur det blir med det. Hepp nu ska slingorna i.


Idag är jag trött och jävlig och orkar ta mig fan inte skriva något...

2011-02-07, kl 07:41:19

God natt alla vänner, nu hoppar jag i säng och kommer tillbaka efter ett par timmars sömn.


Redo för jobbet

2011-02-06, kl 19:57:43
Matlådan är fixad och så även en god Smoothie, funderar bara på vad jag ska äta nu innan jag går. Får väl slänga ihop något mindre gott eller så, känns som det bara finns massa tråkig mat hemma just nu. Eller så är det väl jag som har dålig fantasi.

Kidsen har kommit hem!

2011-02-06, kl 17:56:01

Mina små älsklingar har kommit hem igen, minstingen sover och Arabelle bryr sig inte ett skit om mig. Hon leker mycket hellre med mitt saltkar som ser ut som en gris, men jag ska minsan fjäska in mig med en liten clementin Mohahahaha

Success! She loves me again.


Äpplet faller inte långt från trädet, är det inte så man säger?

2011-02-06, kl 12:24:00

Har man två nördar till föräldrar så kan man inte undgå att bli det själv, världens sötaste nörd skulle jag vilja tillägga att hon är. Lägg märke till att hon faktiskt nördar på riktigt, hon kan både flyga, springa, hoppa och få mountet att låta på wow haha.

Min lilla orc


Har inte ett skit att skriva om men jag gör det ändå

2011-02-06, kl 08:14:20

Visst är det underbart med meningslöst babbel, men om sanningen ska fram så har jag faktiskt inte ett skit att skriva om eftersom barnen inte är hemma jag sov halva dagen igår och kommer göra det idag med. Händer det inget så händer det inget helt enkelt...

Nu ska jag nana kudden


Hem till pappa på en snabbkaffe innan jobbet

2011-02-05, kl 19:43:55

*imt*


Jag saknar mina små skruttungar

2011-02-05, kl 16:51:30

Barnen är hon sin farmor idag för att jag skulle få sova på dagen då jonny jobbar, och visst är det härligt att sova men nu känns det bara tomt. Har varit uppe i två timmar och det är så tråkigt och jag saknar mina älsklingar, det är en sak att få en ledig natt/dag tillsammans med Jonny. Då kan vi ägna oss åt varandra och göra saker man inte kan när barnen är hemma, den egen tiden behövs verkligen för att bara kunna vara och mysa.

Nu däremot sitter jag här ensam och uttråkad, jag ska ta ett bad och försöka slappna innan jag ska göra min matlåda för natten. Kidsen sover hos sin farmor inatt så Jonny med får sova ut, skönt för honom som verkligen får sova ut och inte behöva gå till jobbet imorgon. Det blir så ofta tycker jag, Jonny får sova och vila medans barnen alltid sover borta när jag ska jobba. Inget att haka upp sig på kanske men jag skulle också vilja ha en hel slapp dag utan att behöva gå till jobbet, utan att behöva fixa med matlåda osv. Klart jag får mina stunder med men när jag får en barnledig dag så har Jonny hunnit få tio ungefär, lite avundsjuk är jag allt...

Mina älskade små skruttungar


Vinnare Silverbiten

2011-02-05, kl 01:22:17


Jag har mailat dig.

Stort tack till silverbiten för den fina sponsringen


Är det ingen mer som vill vara med?

2011-02-04, kl 18:34:56

Det måste väl finnas lite mer människor som vill ha en sundare livsstil, vi kör igång nästa vecka så alla som vill får haka på. Vill du vara anonym så släng iväg ett mail ([email protected]) och tala om att du är med ändå, för er som är med väntar en rad överraskningar kan jag lova. Ni vill inte missa det här!


PhiFa Design

2011-02-04, kl 15:37:17

Ulrika på PhiFadesign måste få lite plats för alla vårnyheter och då tänkte hon att hon kunde vara extra snäll mot mina läsare.

 
Erbjudande: köp 3 betala för 2 REA-smycken på hemsidan (det billigaste på köpet) samt 10% rabatt på övriga smycken. Erbjudandekod: NECCIN ska anges vid beställning.
Erbjudandet gäller tom 28/2.
 
Så passa på att köp något fint till dig själv eller någon du tycker om!


Åh vad jag vill sova nu

2011-02-04, kl 07:47:21

Är trött till tusen och tror att jag faktiskt skulle kunna somna på en gång vilket är vääääldigt ovanligt för att vara jag, men bara för jag är så trött så kan jag självklart inte lägga mig. Måste ringa min chef idag och jag vill inte missa henne så jag får vänta ända tills på måndag.

Idag jobbar Jonny igen men underbara mormor och morfar kommer och tar barnen så jag får sova till tre ungefär, tacka gudarna för det för annars hade jag somnat sittandes sen. Nehe ett snabbt god morgon samtal till min kära pappa och sen ringa chefen vid 8.

Bjuder på en bild på alla mina små bajsmaskiner


Work tonight

2011-02-03, kl 20:04:22

Jobb inatt på mitt älskade kavla, var ett tag sen jag var där nu så det ska bli skönt att träffa mina små tanter och gubbar igen. Hörs i morgon folket!


Jag blir så förbannat jävla trött på det här

2011-02-03, kl 16:24:11

Orkar inte ens gå in på vad det är, men jag är pissed off till max och känner att jag kokar över vilken sekund som helst...


Då plockar vi bort lite mer

2011-02-03, kl 14:51:37

Var och träffade Elisabeth idag och jag har faktiskt gått ner i vikt men inte tillräckligt mycket och det jävliga är att jag gått ner muskler och inte fett, jag blir så less på att det itne händer något. Eller jo händer gör det ju men inte tillräckligt snabbt och jag går ju ner fel asker. Så nu har vi plockat bort lite fler saker i kosten och hoppas på att det blir bättre till nästa vecka.


Vinnare

2011-02-03, kl 01:57:11

Nu ska ni få lite vinnare här

Vinnaren av presentkortet från Welovebeauty blev

Eftersom vinnaren av ett valfritt smycke från Stilbruden inte svarade på mitt mail så kommer här en ny vinnare, det gäller att kolla sin mail och även de bloggar man har tävlat på om man vill ha sin vinst. Men iaf den nya vinnaren kommer här

Grattis till båda vinnarna jag har mailat er!

Ett stort tack till Welovebeauty och Stilbruden för dom fina sponsringarna, ni andra som inte vann får hålla utkik för snart kommer fler tävlingar.


Sminkparty

2011-02-02, kl 18:52:21

Nu ska jag iväg på sminkparty hos min underbara arbetskamrat, ska bli roligt att komma bort en liten stund ifrån vardagen. Får väl se om det blir nått smink med.


Smoothie

2011-02-02, kl 18:22:39

Sitter och avnjuter en helt gudomligt god smoothie nu, det är ett sent mellanmål idag.

2-3 matskedar turkisk yoghurt
1 banan
1 skvätt havremjölk
lite blåbär


Tröttheten sitter i

2011-02-02, kl 16:58:25

Känns som jag har tvättat hela dagen men snart är det klart, nu ska det bara torka med. Idag har vi nämligen tvättat ner kräkta och ner bajsade sänkläder och massa annat som hunden kissat på. Luktade ju inte hallon precis men nu gör det faktiskt det.


Så trött så trött...

2011-02-01, kl 19:07:43

Tycker att Jonny kan få sluta nu och komma hem, det märks verkligen att little miss sunshine här hemma inte var rolig inatt. Själv är lilla Jadiebus jätte glad (tacka gudarna för det) men mamma är inte lika glad och pigg eftersom hon var vaken till halvsex i morse då lilla damen inte behagade att sova. Uff så trött man kan bli av det här, hade ju tänkt att städa men det har inte blivit av för jag orkar verkligen inte. Vill lägga mig och nana nu men det går ju inte förrens skruttungarna är i säng och dom lägger sig inte än på några timmar och pappa Jonny kommer inte hem förrens klockan tio *Suck och stön*


Bild från release partyt

2011-02-01, kl 14:49:00

Jag gillar bilden skit mycket men det är bara det att jag tycker vi ser så korta ut, som två små dvärgar eller nått haha.


Nu blir det träning

2011-02-01, kl 11:18:51

Jonny älskling kör mig innan jobbet och så har farmor Yvonne komit hit och passar barnen så länge, nice att det löser sig så jag kommer iväg en dag nu iaf. Nehe bäst att ge sig iväg nu, bye bye.


Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<