Spännande dag

2012-10-31, kl 00:33:00

Började dagen med ett läkarbesök där vi pratade om mina framsteg och bytte en medicin mot en annan, sen var det dags för dagislämning och framstegen for ut genom fönstret och den här mamman bröt ihop och grät på gården framför alla barnen. Jobbigt samtal angående jadies avdelningsbyte som jag inte alls orkade med just nu men jag hoppas vårt beslut blir bra, ska ringas lite samtal imorgon innan beslutet verkligen är slutgiltigt.

Efter mitt lilla sammanbrott bestämde jag mig för att försöka göra det bästa av dagen, jag shoppade nya mysiga benvärmare och strumpebyxor, tyg till flickornas prinsessklänningar, köpte med mig en mini lunch från Mackmakeriet (mörk baguette med rödlök, fetaost, oliver, ruccola, isbergssallad och soltorkade tomater Mums!) och bestämde mig för en ny piercing och gjorde detta till min "Saradag".

På kvällen åkte vi hem till mamma och jag spendera en stund i telefon med giftcentralen eftersom Harley tyckte det var en ypperligt bra idé att äta blomjord med växtnäring i när alla vuxna vände sig om i två sekunder, minimalt med jord han slinka in dom sekunderna men växtnäring och ettårig rimmar inte bra i mina öron. Efter det avslutades kvällen med tacomys med man, syster och hennes pojkvän hemma hos oss.

Jag kan bara konstatera att det var alldeles för mycket för en dag, allt smälter samman i hjärnan, jag totaldäckade en kortis på soffan och har troligtvis ännu en sömnlös natt att se fram emot pga det, förhoppningsvis finns det en gnutta energi kvar tills imorgon för då ska jag och barnen göra chokladbollar.


Underbara unge!

2012-10-30, kl 09:26:45


Ny dag, nya tag

2012-10-30, kl 09:00:59

Eller hur är det man säger? Idag stod läkarbesök på listan och det slutade med ny stämningshöjande medicin och fortsatt sjukskrivning, men vi var eniga om att det går åt rätt håll. Fortsätter det som det gör nu är detta sista förlängningen av heltids sjukskrivningen och sen kommer jag gå tillbaka några procent i taget till jobbet, förutsatt då att denna medicinen hjälper, att jag får sova och att jag fortsätter göra framsteg med hjälp av samtalsterapin.

Jag ska klara det! Det går ju inte direkt tvinga fram men jag märker skillnad, det är skit jobbigt fortfarande och många gånger nattsvart men inte så många gånger som det var för en månad sen. Det får bli ett litet steg i taget helt enkelt, men bättre små steg framåt än att stå och stampa på samma ställe.


Operationen

2012-10-29, kl 15:33:38

Operationen gick bra och jag har inte haft ont en enda gång förrens till kvällen igår, man får väl vara glad för det lilla antar jag 3 dagar smärtfri är ju alltid något. Nu tänker jag krypa ner under filten i soffan med mina trollungar en stund och hoppas på att det onda går över snart


Mot operation

2012-10-26, kl 08:19:25

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-2/1276477/images/2012/pic_508a2b66ddf2b342dd0000f7.jpg" class="image">


I morgon är det dags

2012-10-25, kl 16:05:55


Ska vi ta ett lite längre inlägg för en gångs skull?

2012-10-25, kl 01:05:10
Jag mår som ni förstått inte alls så bra nu, heltidssjukskriven med ångestattacker, deppdagar och sömnlösa nätter. Varför jag mår som jag gör kommer jag berätta någon gång men inte nu, det finns en miljon anledningar till att jag mår som jag gör just nu men innan jag delar med mig måste jag själv ta itu med det.
 
Här har jag alltid kunnat få ur mig det jag behöver men denna gången får det som sagt vänta, istället får jag ur mig det jag behöver på samtalsterapi varje vecka. Jag är inget stort fan av massa piller men jag håller med läkaren om att jag behöver lite extra hjälp den här gången så därför går jag just nu på stämningshöjande, sömntabletter och vi behovs medicin mot ångest.
 
Så här på "andra sidan" kan jag känna att jag väntade aldeles för länge med att svälja stoltheten och be om hjälp, det hade inte behövt bli så här om jag inte hade varit så förbannat envis och alltid ska vara den som är så jävla stark jämt. Det är ju jag som lyssnar på andras problem, löser dom och aldrig gråter, det är ju jag som är så stark men inte nu, inte den här gången.
 
Istället får andra vara starka åt mig, Johanna har sina egna problem men trots det spenderar hon timmar i telefon med mig, ibland för att bara lyssna, ibland för att ge mig en annan syn på saker och ibland för att trösta när allt känns hopplöst. Michelle har en nyfödd liten knodd men även hon spenderar fler timmar än jag kan räkna till och finnas där på samma sätt som Johanna, min underbara syster har även hon sina egna problem men trots det kommer hon och hennes kille hit flera dagar i veckan för att hålla mig sällskap, prata, avlasta och bara finnas där.
 
Min stora klippa just nu är Jonny, det är kämpigt för honom med när jag inte mår bra. Vi har det kämpigt som aldrig förr, vi som ska vara nygifta och strosa runt på små rosa fluffiga moln egentligen MEN vi löser det och efteråt är vi starkare än någonsin. Vi blir starkare tillsammans, vi älskar varandra ännu mer och vår familj som jag tyckte var perfekt innan blir bara bättre. Min underbara mamma, mormor och pappa lyssnar och finns där, ställer upp och ger mig råd.
 
Ni är mina klippor nu, det finns inget bra sätt att tacka er på, det känns inte som att orden räcker men jag vill ändå bara säga tack för att ni finns där, för att ni bryr er när så många andra sviker, ni förstår nog inte vad det betyder för mig. Men många av mina dagar känns nattsvarta just nu men allt ni gör för mig lyser upp som en fantastisk stjärnhimmel, ni är mina klippor, mina ljus och min luft och jag kan nog aldrig tacka er nog för det.
 
Och mina underbara barn, vad skulle jag göra utan er? Varje gång jag inte längre vet hur jag ska andas så finns ni där, som dom starkaste stjärnorna på himlen lyser ni upp mina nattsvarta dagar. Att se harleys underbara leende, få Jadies varma kramar och Bellas ständiga påminelser om att "mamma är bäst, min bästa vän". Det kan få även den mörkaste dagen att verka ljusare!
 
Det kommer ta tid det här men alla ni hjälper till att göra det lättare, mina hjärtan, stjärnor, solar, änglar...
Ni är fantastiska!
 

Säger du det så

2012-10-24, kl 18:56:16


*

2012-10-23, kl 02:05:26


Jag tänker aldrig mer åka hem

2012-10-21, kl 17:39:22

Jag tänker bosätta mig i Habo! Och jag skiter faktiskt i vad Michelle tycker om det haha


Hoppas på lite sömn inatt, är helt slut eftersom jag aldrig får sova trots sömntabletter och i morgon ska vi ju spendera dagen hos Michelle så jag får sniffa bebis då kan jag ju inte vara trött hela dagen

2012-10-20, kl 23:46:45


Harley

2012-10-20, kl 18:40:29

Min byxlösa lilla älskling ställde sig upp själv för första gången nyss och att döma av hans ansiktsuttryck var han väldigt nöjd med sig själv


Byxlös

2012-10-20, kl 12:24:21


Nya naglar

2012-10-19, kl 23:09:54

Idag skämde jag bort mig själv lite extra och fixade naglarna hos fina Bella, sitter redan och planerar nästa Sara dag. Förra veckan blev det bläck, denna veckan naglar och nästa vecka slår jag nog på stort igen och gör en piercing.


Okej jag erkänner

2012-10-19, kl 00:44:56


Bolibompa mys hos momo

2012-10-18, kl 19:01:21


Slappis

2012-10-18, kl 10:36:04

Tofsarna är skickade till dagis och mamman försöker förbättra sina kunskaper, ibland är jag rätt smart men bara ibland haha


Hugo

2012-10-17, kl 20:34:01

Det är faktiskt inte så lätt som det ser ut haha


Hugo

2012-10-17, kl 20:29:16

Det är faktiskt inte så lätt som det ser ut haha


Tacos

2012-10-17, kl 18:26:15

Systeryster med man kom hit och hade med sig tacos, mycket uppskattat av trollungarna!


Lilla hjärtat

2012-10-16, kl 17:51:51


Fina lilla ängel

2012-10-15, kl 22:51:56


Saga-Melissa

2012-10-15, kl 10:23:25

Det gör ont i hela min kropp just nu och jag kan inte ens föreställa mig hur ont det måste göra för M och J, idag är fina Saga-Melissas begravning. Jag har aldrig varit på en barnbegravning innan och jag hoppas verkligen att jag och alla mina nära ska slippa det, fina fina Saga-Melissa nu får du vaka över mamma, pappa och dina bröder från himmelen och leka med din fina storebror.


Jävla skitdag

2012-10-14, kl 21:34:38
Den här dagen har varit allt annat än bra, trött så in i helskotta och ångest hela dagen. Antar att jag fick någon form utav panikångestattack tidigare idag, har aldrig haft det så jag vet faktiskt inte men hela kroppen blev skakig och jag kunde inte andas. Trodde på riktigt att jag skulle dö, skit medicinen fungerar ju inte heller får bara en massa biverkningar av den. Jag vet att jag måste ge den tid men jag orkar verkligen inte, kvällen har spenderats med tårar panik och skrik men tyvärr är det inte jag som varit dålig.
 
Jag mår piss skit och pannkaka det vet jag, men värst av allt är att inte Bella får ha det bra. Igår spenderade vi dagen på akuten pga hennes förstoppning och tillslut fick hon ut vad jag trodde skulle lösa magknipen, men nej då kvällen har bestått av magknip och kramp så skruttan har skakat i hela kroppen, vridit sig i plågor och skrik som var så hjärtskärande att jag trodde mammahjärtat skulle brista på mig.
 
Movicol, laktulos, mixrolac inget hjälper och hon får inte ut det. Värst av allt var att behöva ge henne mixrolac och hjärtat är så hysterisk att hon skriker att Jadie ska hjälpa henne, microlaxet är ju för att hjälpa henne jag vet att jag gör det för hennes skull men vilket jävla övergrepp det känns som och är egentligen. Usch fy fan, hon har äntligen somnat av ren utmattning och vaknar hon av magen igen får Jonny åka in med henne annars får vi begära en akuttid på vårdcentralen i morgon.
 
Själv är jag helt slut, ångesten äter upp mig just nu och jag vill inget annat än att sova men inte ens det funkar medicinen för, jag är konstant trött men det hjälper inte. På tisdag ska jag och läkaren ha telefonkontakt så jag får ta upp det då igen och sen är det dags för samtalsterapi igen, jag vet att jag inte blir bra i en handsvepning men jag hoppas verkligen något börjar hjälpa snart för jag orkar verkligen inte.
 

Mys

2012-10-14, kl 18:08:06

Jag och Jadie bestämde oss för att lån Bellas säng en stund och mysa


Akuten

2012-10-13, kl 17:36:03

Lilla lilla snurpan, fick byta ut mysdagen mot en heldag på akuten istället...


Välkommen till världen

2012-10-13, kl 13:15:20

Välkommen till världen söta wiggo, och stort grattis till mamma Michelle pappa Tom och storasyster Novalie!


Shopping

2012-10-12, kl 15:22:09

Shopping kan på ett märkligt sätt få dom mörka tankarna att försvinna en kort stund


Min man har problem

2012-10-11, kl 19:39:52


New tattoo

2012-10-10, kl 16:55:32

Hej då mamma och pappa, hej laugh now cry later...


Där brann den lägenheten ner

2012-10-09, kl 20:55:57

Riktigt så illa var det inte men Jonny kom hem med rosor och chips ikväll för vi skulle mysa och så tände han lite ljus. Efter ett tag råkar han lägga chipspåsen på ljusen utan att märka det och jag märkte inget heller förrens jag i ögonvrån såg en lite för stor flamma för att komma från ljuset slå upp. Tur man är snabb på fötterna fast man är tjock, allt klarade sig utom chipsen. Sara saves The dag


Välkommen

2012-10-08, kl 15:14:00

Hej då Sara Pettersson, välkommen 30kg lättare Sara Danielsson


Still can't sleep...

2012-10-08, kl 04:24:42


Biverkningar

2012-10-07, kl 17:11:25

Biverkningarna suger...


Terapiarbete

2012-10-06, kl 22:04:37

Huvudvärk, trött, ångest, terapiarbete...


Ny look

2012-10-05, kl 16:56:43

Jadie tyckte bordet behövde en ny look, mamman är inte lika inne på den nya looken...


Dagen i korta drag

2012-10-04, kl 20:24:00

Idag åkte vi ut till min älskade momo och moffa efter inskolningen, där bjöds det min favoriträtt. Hel lax i ugn, pressad potatis och Momos röra med äpple och gurka. Underbart gott!

Bella målade och hon har blivit riktigt haj på huvudfotingar nu, det var dom första jag såg men Jonny har sett det någon gång tidigare. Hon ritade ett riktigt fint porträtt av mig och efter en halvdag där ute drog vi vidare mot Bamse där barnen ska gå när vi jobbar helger, nu ligger barnen och jag mös till det ordentligt i min nya pyjamas jag fick av mormor. En skål risgrynspudding (en annan favorit mormor skickade med mig hem) och påbörjade kvällens terapiarbete eftersom jag även fick med mig ett par stickor, mys på hög nivå!

 


New shoes

2012-10-03, kl 17:57:52

När vi åkte till A6 idag hade jag svarta gympadojjor i tankarna till tjejerna, dom tänkte dock lite annorlunda men det är okej så länge dom bestämmer sig för så fräna skor som dom faktiskt gjorde. Även mamman blev ett par skor rikare, kan verkligen inte tänka mig att gå in i en skoaffär utan att köpa något till mig med haha. Men jag fick verkligen kämpa för att inte köpa som två andra paren som satt som ett smäck, det var ju faktiskt barnen som behövde skor och inte jag. Harley äger nu sitt första par skor han med, däremot fanns inte ett enda par stövlar i hans storlek men det är ju bara att leta vidare.

Kan förövrigt meddela att jag för första gången på vääääldigt länge fått somna lagom tidigt och sen sova hela natten, ikväll ska jag försöka somna utan tablett för nackdelen var att jag har varit trött ända fram tills för någon timme sen och det är ju inte heller så roligt.


*

2012-10-02, kl 22:34:02

Kommer ni ihåg min panik inför att inte komma in på min utbildning och därmed inte hinna? tack för den det behövdes verkligen nu *ironi till max*

Hoppas på lite sömn inatt men vågar inte hoppas för mycket heller då jag inte orkar mer besvikelse just nu, det enda som snurrar runt i mitt huvud just nu är "svår depression" "inläggning" "40poäng" "terapi" "mediciner"...


Läkarbesök

2012-10-02, kl 13:46:39
 
Jag mår som sagt inte så bra just nu, ni får stå ut med att jag inte uppdaterar så ofta men tack för alla era underbara kommentarer det hjälper mig verkligen nu.

Fantastisk helg

2012-10-01, kl 16:22:45
Tänkte jag skulle ta och berätta om min fantastiska helg också, vet att jag ligger efter med både kryssning, möhippa, bröllop, tjejhelg och vardagen därimellan men ni får ha tålamod med mig. Det är inte riktigt bra helt enkelt och jag behöver lite tid för att komma ikapp, tjejhelgen gav mig iaf ny energi och en chans att andas lite och den var som rubriken lyder en fantastisk helg!
 
Det började med låååång bussresa för min del, närmare bestämt 4½timme men vad gör det om hundra år, väl framme irrade jag runt på stationen en stund och försökte följa skyltar och lyssna på Johanna guidning men virrhöna som jag är tog det ett tag innan jag kom rätt och fram till Johanna ändå. Till mitt försvar gjorde Rebecca detsamma haha.
 
När vi var samlade alla pinglor tog vi vårt pick och pack och gick till hotellet, Johanna hade bokat ett rum på Omenahotels åt oss. Tacka gudarna för att det bara var 800meter dit för jag hade ett helt flak öl i resväskan som jag lovat pinglorna att ta med eftersom det blev över sen bröllopet, in på rummet och börja packa upp skitnöjda med vad vi ser tills vi inser att det bara finns en dubbelsäng. Men va fasen vi bokade ju för tre, men visst fanns där en tredje säng ja till och med en fjärde fast i form av två fåtöljer. Det tog oss bara en stund att koppla att det var en "bäddsoffevariant" haha. Bäddar upp sängen och inser istället att det varken finns extra kudde eller täcka bara sängkläder men Johanna packade så fiffigt in hela soffkudden i örngottet så Rebecca skulle slippa sova utan, ända tills jag fick en form av uppenbarelse kan man väl kalla det och bestämde mig för att öppna soffkudden och jo visst fanns där både ett täcka och en kudde haha. Jäkla tur att ingen såg eller hörde oss från personalen när vi stod där och undrade vart både säng och tillbehör fanns och om vi fått fel rum haha.
 
Framåt kvällen tog vi en en tur ut på krogen och kom hem lagom roliga, det mindre roliga var när fröken Sara gick ut, glömde mobilen och blandade ihop två siffror på koden. Det är nämligen kod in istället för nyckel eller kort, två ynka siffror och jag var utelåst. Uppdrag in-i-säng-igen började! Snabb som en vässla smet jag in på hotellet när en annan tjej gick in, lika snabbt upp till vår våning i trappen eftersom hissen gick på koden med. Att komma in på vår våning var snäppet värre där väntade jag en bra stund men som tur var kunde jag slinka in tillsammans med väktaren sen även om han kollade på mig både en och två gånger, och ja det hade jag med gjort en kissnödig Sara som studsar upp och ner och smiter in samtidigt vem hade inte kollat likom. Fram till vår dörr och jag blandar fortfarande ihop två ynka siffror i ordningen, inne på rummet ligger Rebecca och Johanna och sover det tog mig tio minuters knackande att få Rebecca att slå upp sina blå. Likt en Zombie öppnade hon dörren och frågade om jag inte sov haha och likt en zombie tillbaka till sängen igen och somnade nog snabbare än hon kom fram. Johanna märkte inte av mitt äventyr alls förrens jag skrattade så jag höll på att kissa ner mig över det dagen efter, dock var det inte lika roligt när jag i panik försökte ta mig in på natten. Och folk frågar varför jag MÅSTE ha med mig mobilen överallt, jo för att när jag väl glömmer den händer något sånt här!
 
Dagen efter spenderades med huvudvärk och tårar i ögonen, usch det var verkligen hemskt att behöva lämna tjejerna igen för att åka hem. Visst är det skönt att vara hemma men när man bor så långt ifrån varandra som vi gör vill man bara stanna tiden och stanna kvar, resten av historien vet ni ju 2timmars försening med bussen och jag min fantastiska helg slutade mindre fantastiskt men det var värt varenda förseningssekund efter att hå fått träffa mina pinglor.
 
Tack underbara fina ni för det fantastiska dygnet, tack Omenahotells för den sköna sängen, tack Johannas kompis för att du skrev upp oss på gästlistan till klubben och framförallt tack till killen i korvkiosken som stod ut med vårt tjat och vår långa betänketid innan vi sa vad vi ville ha haha.
 
Snodde lite bilder avJohanna för jag i ett nötskal glömde helt bort att fota något över huvudtaget haha

Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<