Vi har fått en dom

2012-08-08, kl 11:18:29 | Kommentarer: 2 | Direktlänk | Arabelle 2012
När vi var på vårdcentralen nu för Bellas hosta bad jag läkaren kolla på foten samtidigt då jag fick lite smått panik och tänkte blodförgiftning när jag fick syn på den i morse, för att ta det från början så började Bella hosta v 26 och det blir bara värre hela tiden trots ventolin. Feber till och från och hon hostar tills hon inte får luft eller kräks, sist vi var på vc lät allt bra och vi fick bara ventolinet inga prover togs.
 
Så går vi över till foten, i måndags förra veckan trampade Bella på en glasbit och Jonny kollade noga så det itne fanns något kvar, allt var frid och fröjd ända fram tills i lördags då Bella klagade på ont i foten och farmor hittade en stor glasbit som stack ut. Den måste alltså ha suttit riktigt djupt och sedan vandrat ut i lördags, farmor trodde hon fick ut allt eftersom det var en stor hel bit men såret har varat sig blivit rött/lila och svullet. I morse när jag rengjorde såret fanns även ett rött streck under och då tänkte jag givetvis på sepsis, väl på vc säger doktorn att lungorna låter bra men det verkar lustigt att hon hostat så länge. Strecket från såret var bara ett hematom (blåmärke) vilket jag itne gick med på att det var eftersom det tydligt syntes att det itne var det, men han ville ta blodprover och ett halsprov.
 
När vi väntat en stund på vc hämtar läkaren oss igen och ser bekymrad ut, Bella har feber och jätte förhöjda prover (varför togs dom inte första gången vi var där?!?) och under tiden vi väntat har det röd/lila växt upp på ovansidan av foten och hela lilltån är nu svullen och röd/lila. Han hämtar sin kollega som får titta på foten och han säger att det ser riktigt fullt ut och att det troligtvis måste skäras upp så nu har vi fått en remiss till akuten där kirugen ska titta på det och då kanske hon måste sövas om det ska öppnas eftersom vi inte ens får titta på foten för henne.
 
Hostan beror troligtvis på lunginflammation (halsprovet var negativt så det måste sitta i lungorna sa han och med tanke på den långvariga hostan är det rätt troligt att det är just lunginflammation) men det är svårt att säga iom foten men troligtvis sitter vi här men en liten trollunge med infektion i foten som måste öppnas upp för att rengöras och undersöka om det finns mer glas kvar och lunginflammation på det så nu åker vi till akuten och sen påbörjar vi antibiotika kur.
 
Foten tidigt i morse, färgen blir inte riktigt rättvis men nu har det även blivit värre...

Kommentarer
Från: Amanda

Men stckars liten! Vilken soppa! Hoppas ni får veta ordentligt vad både hosta och röda märken beror på så ni kan få rätt hjälp! Jag tycker ju också att det ser ut som blodförgiftning men jag är ju ingen läkare. Kan ju iaf vara skönt att få en akutläkares synpunkt också.

2012-08-08, kl 11:40:03
URL: http://creyla.blogg.se
Från: Beatrice

Åhh stackars gumman! Hoppas hon kryar på sig och att det blir ordning på foten!

Kram

2012-08-08, kl 12:15:01
URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/mamabeatrice

Kommentera här:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<