Sövning och operation

2012-08-10, kl 22:47:19 | Kommentarer: 4 | Direktlänk | Arabelle 2012
Vi började dagen med att åka till sjukuset för att träffa ytterligare kirurger som ville titta på foten och efter det tog dom beslutet väldigt snabbt, foten behöver öppnas. Det är ju egentligen ett ganska litet ingrepp men på en treåring som blivit totalt livrädd för alla läkare som kommer i närheten av hennes fot efter allt klämmande såg dom sövning som enda lösningen och jag höll med, vill gärna inte söva barnen i onödan men inte ens jag får titta på foten utan panikskrik längre så det kändes mest humant att söva henne nu.
 
Personalen idag har varit helt underbar, alla utom en barnsjuksköterska, den enda personen vi kom i kontakt med idag som jobbar dagligen med barn var fullkomligt värdelös! När nålen till sockerdrickan som dom så snitsigt kallade droppet skulle sättas kom även sjuksköterskan med alvedon som skulle tas innan operationen, det var en tablett som skulle smälta i munnen men den kunde lösas i lite vatten och jag sa att det nog funkade bäst med lite vatten eftersom hon aldrig fått varken tabletter eller munsönderfallande tabletter innan. Barnsjuksköterskan säger då att det finns suppar med och jag tvärvägrar, det är det sista alternativet vi kan ju testa med liten vatten först liksom och hon ifrågasätter då varför jag vägrar. Jo för att jag tycker att det är ett intrång på hennes personliga integritet och vi ger aldrig supp på mina jobb om det inte är absolut nödvändigt.
 
Hon fortsätter ifrågasätta och jag säger då att sist vi försökte med supp när hon var liten skrek hon som besatt och vi fick inte in den och när den slutligen kom in kom den ut lika snabbt igen, så nej ingen supp för oss jag trycker inte upp saker i barnens rumpor om det inte är absolut måste tar inte ens tempen där för jag uppskattar det inte själv. Då säger idioten högt "det jag ska göra nu är mycket värre, jag kommer ju göra hål i huden och det är ett ingrepp en supp är väl ingenting" Smaaaaart din idiotjävlen att säga det framför Bella, hon är tre, hon förstår precis vad du säger och du ska nu lyckas sätta en nål? Hon har ont i foten, hon är inte döv! Jo mycket riktigt Bella som aldrig har haft problem med nålar blir panikslagen fast hon hade sett fram emot att få sockerdricka i armen det är ju jätte häftigt att få den i armen istället för i glas, eftersom Bella fick panik, ålade sig, skrek, slogs, sparkade så tog barnsjuksköterskan sönder det första kärlet och fick försöka igen och så sitter idioten och försöker säga att det inte är farligt eller gör ont när hon precis har sagt att det är mycket värre...
 
Efter att nålen satt och sockerdrickan var igång gick allt jätte bra, sövningen gick kanon även om damen var bestämd och inte tänkte lägga sig på britsen och bli sövd hon tänkte minsan sitta i rullstolen tills hon somnade och det fick hon, hon var förresten bestämd med mycket idag hon tänkte inte ta på sig den snygga klänningen om inte mamma fick en likadan, inte heller tänkte hon ta på sig armbandet om inte mamma och "en häst" som hon döpt den till fick likadana haha. Så jag fick strosa runt i sjukhusklänning och ett id band med Bellas namn på hela dagen, helt okej faktiskt och jag tycker hon gör helt rätt i att vara bestämd när det gäller detta eftersom hon inte vill bli klämd på foten men blir det ändå, det här var hennes sätt att markera att hon också får bestämma.
 
Operationen hade gått kanon och det hade fullkomligt forsat ut var när dom skar upp vid infektionen, dom hittade inget mer glas men det kunde ha funnits en bit som rann med ut innan dom rengjorde invändigt sa de. Dom valde att inte sy ihop snittet för att det ska få läka själv och få en chans att tömma sig under tiden, Bella har tagit det bra hon sov länge och lungt på uppvaket och hade inga problem med att vakna ordentligt och utan besvär när hon väl kände för det. Det var en glad och sprallig liten dam som vaknade och slurpade i sig både saft och en glass, eftersom allt verkade bra fick vi åka hem det var först senare när bedövningen släppte som hon ville ha alvedon mot smärtan och det får hon så gärna.
 
Det lilla plåstret (tegaderm+pad) dom kallade förband som skulle sitta tills på måndag åkte bort efter bara 30 min hemma men nu har jag lagt om det *2 för det inte ville sitta med både plåster, tejp, gasbinda och strumpa så nu banne mig får det sitta kvar! På måndag blir det vårdcentralen igen för att kika på foten och få det omlagt och på torsdag ska vi dit igen för nu är det plötsligt inte lunginflammation hon har längre utan astma men det är en annan historia det...
 

Kommentarer
Från: Sandra - mamma till Arvid & Gustav

Lilla hjärtat 

2012-08-11, kl 14:36:54
Från: Beatrice, mamma till skrutten Robin- Tävling igång!

Åhh men gumman! Nu får vi hoppas att det blir bra med foten!

2012-08-12, kl 08:08:11
URL: http://blogg.alltforforaldrar.se/mamabeatrice/
Från: Ida

Uscha, lilla tösen :( Duktig verkar hon ha varit i alla fall! (:

Svar: Ja hon var jätte duktig, men hon r inte förtjust i vita rockar längre :/
Sara

2012-08-14, kl 09:51:26
URL: http://peaceandida.devote.se
Från: Ida

Nej, det förstår jag! När dem sydde ihop min haka när jag var liten var jag också livrädd för vita rockar tydligen, dock inget jag har något minne av. Mamma har berättat att den enda läkaren jag tyckte om var han som var smart nog att ta av den då jag kom.
Lite roligt, ville plugga till läkare sen! Fast det blev sjuksköterska istället :P

Svar: Ja men det var en riktigt smart läkare det där tycker jag haha, kanske skulle be om det när tiden bokas. Men idag gick det kanonbra när hon visste att foten ite skulle tittas på alls :)
Sara

2012-08-15, kl 09:03:38
URL: http://peaceandida.devote.se

Kommentera här:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<