Magsår

2012-08-30, kl 15:08:17
Det är vad jag kommer få av det här, dra åt hel#@!% vad stressigt det är dagarna innan! Sitter vid datorn nu och sätter ihop vigselprogram och lite annat roligt till festen. Ska skriva ut ungefär 100 blad och på första papperet för att testa hur det ser ut märker jag att färgen i skrivaren nästan är helt slut, underbart!
 
Jonny blev för övrigt kidnappad för ungefär en timme sen och en tur på bussen med barnen själv känns inte som ett alternativ idag eftersom det varit gnäll sen vi kom hem, tacka gudarna för att Michelle är på väg hit och är snäll och springer in och köper bläck till mig. Men nu måste jag fortsätta planeringen, det är aningens hektiskt här nu.
 
Det är visserligen mitt fel att det är aningens hektiskt nu, jag har lagt aldeles för mycket energi på jobb, att vara ledsen, besviken och stressad över vänner som sviker, leveranser som inte kommer fram osv istället för att lägga krut på det jag faktiskt kan påverka men så är det när allt ska hända på samma gång. Att gifta sig är ungefär som att vara gravid med första barnet all over again, man märker verkligen vilka som är ens riktiga vänner!
 
Nej slut med babbel och tillbaka till planeringen!

Idag ska jag till ett utav mina favoritställen

2012-08-28, kl 12:55:02
Nog lockar det att fortsätta sitta framför datorn i morgonrock, japp jag sitter här utan kläder än. Barnet sover som sagt inte på nätterna längre och tillsammans med stress kring brölllop och allt som gått fel kring det fungerar jag inte så bra, jag orkar helt enkelt inte. De vanliga sömnproblemen har kommit tillbaka som gör att jag inte kan somna hur jag än vrider och vänder mig i många många timmar och när man äntligen håller på att somna vaknar barnet, när jag väl går upp då så orkar jag inte göra något mer än nödvändigt.
 
Men det var ju inte det vi skulle prata om, det lockar som sagt att sitta kvar men idag är det dags för jobb på sjukhuset och det kan ingen trötthet i världen stoppa mig från. Jag äskar det verkligen, så nu är det väl bäst att hoppa i kläderna och ge sig iväg. Ikväll när jag kommer hem lovar jag att vi gör en fortsättning med kryssningsbilderna.

Som utlovat, kryssningsbilder!

2012-08-28, kl 01:13:44
Har haft fullt upp med jobb, bröllopsplaner och shopping idag men har man lovat så har man lovat. Lite bilder från ett helt underbart dygn på mammabloggkryssningen, vill börja med att tacka fina Johanna för "the perfect match" med Becca. Vi tycker och tänker likadant och tydligen ser vi likadana ut med haha, har fått höra både en och tio gånger att vi ser likadana ut och ja det går inte förneka lite lika är vi allt. Min faster tycker det, mormor utbrast men ni ser ju ut som varandra, Jonny höll med och Beccas pojkvän hade sagt att dumpar hon honom så finns det ju en till hon haha. Så tack underbara älskade Johanna och Becca för ett fantastiskt dygn och självklart tack till alla andra mammabloggkryssare som hjälpte till att göra det fantastiskt, det toppade verkligen förra året vilket jag inte trodde var möjligt.
 
Vi får väl ta lite bilder i taget, men vi tar det väl från början?
 
Madeleine & Johanna hälsar alla välkomna delar ut hyttnycklar och snygga blomkransar för att vi på mammabloggkryssningen lätt skulle känna igen varandra ombord på båten, till mig hade dom ordnat en liten överraskning. En väska från birka fylld med lite smått och gott (väskan är av märket burrberry, i den fanns två muggar från Salvador dali, sb12 drops, ett laptopskydd från DKNY & shower gel, parfym och bodylotion från moschino) och en tiara från Johanna, är man blivande brud så är man!
Becca behövde en stor drink så vi började vår kryssning tillsammans med en "välkommen ombord", en stor stark och en jäger. Vi upptäckte ganska snabbt att ingen av oss dricker jäger egenligen men det gick ner ändå och det vet i fasen om inte båten började gunga redan innan vi lämnat hamnen haha.
Efter det var det dags för mingel och vi fick varsin riktigt välfylld goodiebag, ikväll orkar jag inte gå igenom allt men jag gör det en annan dag, tills dess får ni vara nöjda med bilder.
Nu måste jag hoppa i säng om jag ska orka med morgondagens jobb men jag ska försöka bjuda på fler bilder från kryssningen i morgon, natti natti.
 
 
 

Tack för ett underbart dygn

2012-08-27, kl 00:14:34
Har haft en helt fantastisk tid på kryssningen, verkligen kanon men nu är jag trött efter den långa bussresan hem. Har fotat goodiebag och annat roligt men vi får nog ta det i morgon för nu måste jag krypa ner om jag ska orka vakna i morgon med, bjuder i alla fall på en bild på mig och världens bästa hyttkamrat. Vi kan ju bortse från den skitiga spegeln på båten och att jag ser ut som en riksnörd, fantastiskt dygn är allt jag har att säga!
 

Beslutsångest

2012-08-24, kl 18:43:52
Som vanligt har jag lite beslutsångest inför kläderna, har packat ner massa olika kombinationer till mammabloggkryssningen men vet inte om jag är helt nöjd med någon. Sen kommer ju det här med skorna med, jag kan ju knappast ha med mig hela min uppsättning med skor. Måste nog filura på det här en smula till, beslutsånest beslutsångest.
Ser riktigt mycket fram emot att få träffa Becca som jag ska dela hytt med, har spenderat mycket tid åt att lusläsa hennes blogg sen Johanna avslöjade att det var henne jag skulle spendera mitt dygn med. Verkar helt klart vara en pärla i min smak och jag har fått höra mycket gott om henne från Johanna, och ja säger Johanna att det kommer bli kanon då blir det det!
 
 

Tvätt

2012-08-23, kl 16:53:55
Jisses vad mycket tvätt det finns, har varit lat på sist tiden och inte vikt in tvätten utan lagt den i ikea kassar istället och det tog faktiskt en bra stund att vika in allt nu. Varje gång är det samma sak, nu kommer jag vara duktig och vika in tvätten i några månader och sen blir jag lat igen och lägger det i mina ikea kassar sen blir det timvis med tvättvikande igen. Skärpning Sara så jäkla svårt är det inte att vika in tvätten på en gång!

Nya möbler

2012-08-22, kl 19:13:24
Vårt vardagsrumsbord bestämde sig för att lämna oss och jag kan förstå det med huliganerna hemma, så idag köpte vi ett nytt. Ett exakt likadant som det gamla men två år för 299kr kan det vara värt. Har ingen lust att betala flera tusen kr för något som barnen repar och målar på det får vänta några år, nya sängbord köpte vi med eftersom vi står utan just nu. Vaggan åkte ner i förrådet och jag saknade något att lägga tv dosan på haha, på det har vi även köpt en ny byrå till Harley idag, en mammut som matchar garderoben han har men den köpte vi via fb loppisen hos en bloggläsare en gård ner. Nära och bra, nu ska jag umgås lite med våra gäster så får vi se om det blir några bilder på möblerna sen om vi lyckas montera ihop alla borden.

Första dagen

2012-08-20, kl 22:50:00
Första dagen gick som sagt bra och i morgon är det dags för andra, fy bubblans vad skönt det ska bli med ett bra schema och som man har lite att säga till om med. Trivs jätte bra i hemtjänsten det är absolut inte det men schemat är det värsta jag haft i hela mitt liv, att nya jobbet ligger fem minuter hemifrån gör ju inte saken sämre. Otroligt skönt att börja jobba klockan åtta på morgonen och gå hemifrån tio i med långsamma steg haha.
 
Däremot fick vi höra lite tråkigheter från prästen, en sak vi hade planerat för att bröllopet verkligen skulle bli vårt kanske inte går för det bestämmer någon annan nisse. Känns inte alls okej att någon annan än vi ska bestämma hur det ska gå till, inte för att det inte "passar" i kyrkan utan bara för att liksom. Vårt bröllop är ju ändå vårt och ingen annans, jag hade förstått om jag hade sagt att jag ville skippa allt kristet då ska man inte ha ett kyrkligt bröllop men att ändra en liten sak kan väl inte vara hela världen. Speciellt eftersom jag vet att andra ändrat på den lilla saken...

Första dagen på nya jobbet

2012-08-20, kl 16:12:54
Idag har jag gått första dagen på mitt nya jobb och det kändes bra, men nu åskar det som bara den här så det är väl lika bra att stänga av datorn en stund. Får berätta mer sen!
 

Smurfen

2012-08-19, kl 20:53:37

Möhippa

2012-08-19, kl 13:00:13
Igår var det möhippa och jag mår uruselt idag, hade verkligen en kanon kväll men den får jag berätta mer om senare. Nu ska jag tycka lite synd om mig själv och göra mig klar för att träffa prästen.

Jadie hamnade i slagsmål...

2012-08-17, kl 19:19:28
Med ett bord! Syster har vår nya kamera så det går inte få till en rättvis bild men trollungen är på god väg att bli en svullen smurf...

Här sitter vi nu med en jäkla massa medicin men inget hjälper...

2012-08-16, kl 17:48:00
Bella har inte längre lunginflammation eller astma, jag är inte alls förvånad över att dom ändrar hennes diagnos ännu en gång. Nu har hon långvarig hosta som vi ska vänta ut, fortsätta med en medicin som inte fungera och bara låta stackaren hosta sönder både hals och lungor, kräkas flera gånger dagligen pga hostan och inte kunna sova på nätterna. Inte heller gå till dagis eftersom hon inte orkar det för läkarna tycker att hon är pigg, svarade dagens läare med att visst NI tycker hon är pigg men jag som är hennes mamma som faktiskt känner mitt barn håller inte med! Jag ville även ta ett nytt crp men det fick jag tjata mig till det med, en remiss till barnmottagningen fick jag även den tjata mig till så nu får vi se när vi får tid där och vad domen blir, det sista läkaren skulle göra innan vi gick var att skriva ut mer ventoline till Bella, och innan jag går frågar jag om det är gjort och visst är det det.
 
På eftermiddagen var det Harleys tur att gå till bvc, först svängde jag förbi apoteket för att hämta Bellas Ventoline men läkaren hade inte skrivit ut nytt fast hon sa att hon gjort det. In på bvc först för att sedan gå tillbaka till vårdcentralen och be läkaren skriva ut hennes Ventoline, väl på bvc frågar dom om Harleys hosta (även han har fått ordentlig hosta nu) och jag sa att han hostat och gurglat i en vecka men inget kommer upp. Det hördes väl när dom lyssnade på honom att han hade ansträngd andning och så skulle även han få ventoline, så istället för att hämta ut Bellas hämtade jag sedan ut Harleys och dom får nu dela på den för bvc läkaren trodde absolut det skulle räcka till båda två eftersom Harley skulle ha så liten mängd.
 
Över till nästa grej, nu var det dags för läkaren att undersöka Harley men det var inte riktigt som det borde, tillbaka om två månader och undersöka igen och hålla tummarna för att allt är som det ska då så vi slipper gå vidare med honom med.
 
Suck suck och åter suck, kan det aldrig ta slut det här? Nu sitter vi här med en jäkla massa mediciner men inget hjälper, livet leker eller något...

Börjar planera mitt självmord...

2012-08-15, kl 17:19:36
Idag åkte jag till vägledningscentrum för att få klarhet i exakt vilka 6 sista kurser jag behövde läsa för att få mitt slutbetyg, svaret jag fick var inte lika roligt. Det är inte längre 6 kurser som ska läsas utan 15 eftersom dom ändrat hela skolsystemet över sommaren, ville bara sätta mig ner och gråta när jag fick höra det och jag är så förbannad över att dom inte kunde sagt det när jag frågade i vintras och våras. Det hade helt klart varit värt att sluta jobba och plugga 200% för att bara behöva läsa 6 kurser till, men så blir det ju inte nu.
 
Innan behövde jag läsa svenska B, Samhällskunskap a, Naturkunskap a & religion a, nu behöver jag läsa dom + svenska 3 (föredetta c), Engelska 6 (föredetta b), Historia 1 & Gymnasiearbete (föredetta projektarbete) som grundkurser. Utöver det behöver man numera minst 700 poäng som är programspecifika t.ex.  Matte 2 (föredetta b), Naturkunskap 2 (föredetta b), Fysik 1, Kemi 2 osv ja ni fattar. Dom kurserna har jag inga av just nu och måste alltså läsa minst sju och kommer då upp i femton kurser. Efter det ska man även ha max 650 poäng valfria kurser och till dom räknas mina omvårdnadsämnen, där har jag 1450 poäng men får alltså max använda 650 och har då alltså 800 poäng till ingen nytta, hur fan kan man ändra ett system så mycket under en sommar? Jag visste att det skulle bli ändringar men kan man inte som studievägledare när jag ringt upprepade gånger tala om att det kommer ändra så mycket för mig med antalet kurser?!? Just nu känns det som dom försöker jävlas med mig helt enkelt... 
 
Har precis skickat iväg en ansökan på dom 6 första kurserna jag behöver, men egentligen kan jag lika gärna skita i det och börja planera mitt självmord istället. Till råga på allt så är det bara fram tills 2015 som man kan få ut ett blandbetyg, alltså ett betyg som räknar både från gamla och nya systemet så ja jag har två år på mig att läsa15 kurser och samtidigt jobba och ta hand om barnen, hemmet och mig själv, men det finns ju inte så mycket pengar att lägga på vuxenutbildningar nu så det finns ju ingagarantier att jag kommer in och kan börja läsa i år ens. Som sagt jag kan lika gärna börja planera mitt självmord eller helt ge upp drömmarna på att läsa vidare när barnen blir större om jag inte vill börja om på ruta ett...
 

Längtar tills i morgon

2012-08-14, kl 23:41:08
Nog för att det har varit mysigt att vara hemma med min trollunge, vi har hittat på saker i den mån hon orkar men det har mest blivit mys i soffan och filmtittande för oss. och även att det har varit jätte mysigt att få lite bara Bella och mamma tid i större utsträckning än vanligt längtar jag tills i morgon, då är det Jonnys tur att vara hemma och min tur att gå till jobbet. Jag känner mig så otroligt seg när jag bara går hemma, jag vaknar liksom aldrig till ordentligt och det är nog det jag längtar till, att få vakna!
 
Imorgon är min sista dag på jobbet, eller i alla fall min sista dag på mitt schema. Snart börjar jag mitt nya jobb och nästa vecka är det dags för bredvidgång, jag kommer absolut sakna hemtjänsten men som det ser ut nu kommer jag fortsätta hoppa in extra ibland. Nog om det nu börjar det bli dags att dra sig sakta mot sängen, måste ju som sagt upp i morgon igen.
 
Världens finaste trollungar

Hårförlängning

2012-08-13, kl 16:50:22
Nu har Linda satt i håret och klippt det, känner mig jätte snygg idag måste jag säga. Eller som Bella säger "jag är en prinsessa!" haha, det känns verkligen kanon det här och även om det är första gången med nailhair kommer det nog definitivt inte bli den sista!
 
Håret kommer från Rapunzel of sweden
Trollungen ville förlänga håret hon med och vem kan neka en söt liten sjukling det? Inte jag i alla fall så hon fick en slinga hon med och var toknöjd!

Jag tror jag blir tokig

2012-08-12, kl 19:32:08
Blogglusten är som bortblåst nu när det bara strular hela tiden, har försökt logga in under hela dagen men inte lyckats förrens nu. Inte nog med att man inte kommer in på sin egen blogg man kommer ju knappt in på andras heller och kommentera kan man väl bara drömma om, Nej skärpning Blogg.se är trött på kossor nu! Och så saknar jag mitt bildarkiv med...
 

Trött liten skrutta

2012-08-11, kl 23:47:31
Bella är riktigt trött hela tiden nu, om det beror på smärtan i foten eller den hemsk hostan som bara blir värre och värre eller alla miljoner mediciner vi får tvinga i stackarn nu vet jag inte. På måndag är det dags för besök på vc för foten igen och på torsdag är det för hostan, blir så äckligt trött på att man inte får någon hjälp och att dom inte kan bestämma sig för vad hon har.
 
Ena läkarn säger lunginflammation, nästa säger astma. Ena läkarn säger att hon är svullen i halsen, nästa säger att det ser normalt ut. Ena läkaren säger att det finns vita prickar i halsen, nästa säger att det inte finns det. Ena läkaren säger att hon behöver antibiotika för hostan/halsen/lungorna, nästa säger att hon inte behöver det men att hon troligtvis behöver någon form av inhalation. Alla säger olika men ingen hjälper henne, jag blir som för allt annat just nu VANSINNIG! Ska man behöva kämpa i ett helt år för det här som vi gjorde med Jadie? Helt otroligt vilken jävla läkarvård vi har här, mitt förtroende är helt borta för vården även att det gick superbra i fredags. Och ja man kan ju undra som pappa säger varför jag valt att själv jobba inom vården och drömmer om ett fast jobb på sjukhuset, men jag ska tala om att jag brinner verkligen för det. Jag tycker det är intressant och jag vill jobba med det för att hjälpa människor och lära mig något nytt, att få en lön för det är ett plus helt enkelt och inte som för de vi träffat bara ett jobb för att få pengar.
 
Under sista tiden har jag i alla fall helst bestämt mig för att läsa vidare, innan undrade jag om jag verkligen orkade men nu vet jag att jag gör det. Jag orkar, jag kan, jag vill och jag ska bli så mycket bättre än de vi träffat nu!
 
Från Bellas semester med mormor, fortfarande pigg men veckan efter allt började...
 

Sövning och operation

2012-08-10, kl 22:47:19
Vi började dagen med att åka till sjukuset för att träffa ytterligare kirurger som ville titta på foten och efter det tog dom beslutet väldigt snabbt, foten behöver öppnas. Det är ju egentligen ett ganska litet ingrepp men på en treåring som blivit totalt livrädd för alla läkare som kommer i närheten av hennes fot efter allt klämmande såg dom sövning som enda lösningen och jag höll med, vill gärna inte söva barnen i onödan men inte ens jag får titta på foten utan panikskrik längre så det kändes mest humant att söva henne nu.
 
Personalen idag har varit helt underbar, alla utom en barnsjuksköterska, den enda personen vi kom i kontakt med idag som jobbar dagligen med barn var fullkomligt värdelös! När nålen till sockerdrickan som dom så snitsigt kallade droppet skulle sättas kom även sjuksköterskan med alvedon som skulle tas innan operationen, det var en tablett som skulle smälta i munnen men den kunde lösas i lite vatten och jag sa att det nog funkade bäst med lite vatten eftersom hon aldrig fått varken tabletter eller munsönderfallande tabletter innan. Barnsjuksköterskan säger då att det finns suppar med och jag tvärvägrar, det är det sista alternativet vi kan ju testa med liten vatten först liksom och hon ifrågasätter då varför jag vägrar. Jo för att jag tycker att det är ett intrång på hennes personliga integritet och vi ger aldrig supp på mina jobb om det inte är absolut nödvändigt.
 
Hon fortsätter ifrågasätta och jag säger då att sist vi försökte med supp när hon var liten skrek hon som besatt och vi fick inte in den och när den slutligen kom in kom den ut lika snabbt igen, så nej ingen supp för oss jag trycker inte upp saker i barnens rumpor om det inte är absolut måste tar inte ens tempen där för jag uppskattar det inte själv. Då säger idioten högt "det jag ska göra nu är mycket värre, jag kommer ju göra hål i huden och det är ett ingrepp en supp är väl ingenting" Smaaaaart din idiotjävlen att säga det framför Bella, hon är tre, hon förstår precis vad du säger och du ska nu lyckas sätta en nål? Hon har ont i foten, hon är inte döv! Jo mycket riktigt Bella som aldrig har haft problem med nålar blir panikslagen fast hon hade sett fram emot att få sockerdricka i armen det är ju jätte häftigt att få den i armen istället för i glas, eftersom Bella fick panik, ålade sig, skrek, slogs, sparkade så tog barnsjuksköterskan sönder det första kärlet och fick försöka igen och så sitter idioten och försöker säga att det inte är farligt eller gör ont när hon precis har sagt att det är mycket värre...
 
Efter att nålen satt och sockerdrickan var igång gick allt jätte bra, sövningen gick kanon även om damen var bestämd och inte tänkte lägga sig på britsen och bli sövd hon tänkte minsan sitta i rullstolen tills hon somnade och det fick hon, hon var förresten bestämd med mycket idag hon tänkte inte ta på sig den snygga klänningen om inte mamma fick en likadan, inte heller tänkte hon ta på sig armbandet om inte mamma och "en häst" som hon döpt den till fick likadana haha. Så jag fick strosa runt i sjukhusklänning och ett id band med Bellas namn på hela dagen, helt okej faktiskt och jag tycker hon gör helt rätt i att vara bestämd när det gäller detta eftersom hon inte vill bli klämd på foten men blir det ändå, det här var hennes sätt att markera att hon också får bestämma.
 
Operationen hade gått kanon och det hade fullkomligt forsat ut var när dom skar upp vid infektionen, dom hittade inget mer glas men det kunde ha funnits en bit som rann med ut innan dom rengjorde invändigt sa de. Dom valde att inte sy ihop snittet för att det ska få läka själv och få en chans att tömma sig under tiden, Bella har tagit det bra hon sov länge och lungt på uppvaket och hade inga problem med att vakna ordentligt och utan besvär när hon väl kände för det. Det var en glad och sprallig liten dam som vaknade och slurpade i sig både saft och en glass, eftersom allt verkade bra fick vi åka hem det var först senare när bedövningen släppte som hon ville ha alvedon mot smärtan och det får hon så gärna.
 
Det lilla plåstret (tegaderm+pad) dom kallade förband som skulle sitta tills på måndag åkte bort efter bara 30 min hemma men nu har jag lagt om det *2 för det inte ville sitta med både plåster, tejp, gasbinda och strumpa så nu banne mig får det sitta kvar! På måndag blir det vårdcentralen igen för att kika på foten och få det omlagt och på torsdag ska vi dit igen för nu är det plötsligt inte lunginflammation hon har längre utan astma men det är en annan historia det...
 

Vården i ett nötskal

2012-08-08, kl 20:43:41
Nu är vi äntligen hemma men inte har vi fått mkt hjälp, de började med att klämma och titta på foten sen blev det röntgen och ul för att se om det fanns mer glas i den. Min oro för sepsis togs inte alls på allvar och när vi hade suttit i väntrummet en hel evighet med en liten skrutta som bara hade ätit en ½flaska välling åtta timmar tidigare började jag bli förbannad. Givetvis kom det in folk från en bilolycka som dom prioriterde men man kan ju börja undra om ett barn med potentiell sepsis och lunginflammation sen v26 eller tre stabila människor (jag hörde att personalen prata om dom) från en bilolycka samma dag borde gå först?!?
 
De kunde iaf inte se något mer glas i foten men kirurgen var osäker och ville att en specialistkirurg skulle ta en titt innan de bestämde sig för om de skulle öppna upp foten eller inte, vi satt och väntade ytterligare en stund innan kirurgen kom tillbaka och sa att det kommer ta timmar det här så ni får åka hem med antibiotika så hon får äta, hålla stenkoll på foten, tvätta lägga om och kolla på *flera dagligen  och komma på återbesök på fredag morgon då det ska bestämmas om snitt i foten och tas nya prover, alternativt in akut vid minsta försämring.
 
Jag frågade då om det blev kombinerad antibiotika som de sa på vc för både lungor och fot men icke då till svar fick jag att "jag är faktiskt kirurg det där får du ta med vc", jag var väl naiv som trodde att en kirurg faktiskt var utbildad läkare och hade lite allmän kunskap med sig därifrån så istället har vi köpt antibiotika idag för 450kr och i morgon får jag ringa vc igen för att se om vi måste få ännu en då den vi har nu inte hjälper lungorna alls på det fortsätter vi med ventolin och även alvedon eftersom smärtan i foten är extrem på min trollunge nu. På fredag tänker jag iaf gå förbi omklädningsrummet innan vi går in och se om jag får lite mer hjälp när jag kommer i mina sjukhuskläder...
 
 

Vi har fått en dom

2012-08-08, kl 11:18:29
När vi var på vårdcentralen nu för Bellas hosta bad jag läkaren kolla på foten samtidigt då jag fick lite smått panik och tänkte blodförgiftning när jag fick syn på den i morse, för att ta det från början så började Bella hosta v 26 och det blir bara värre hela tiden trots ventolin. Feber till och från och hon hostar tills hon inte får luft eller kräks, sist vi var på vc lät allt bra och vi fick bara ventolinet inga prover togs.
 
Så går vi över till foten, i måndags förra veckan trampade Bella på en glasbit och Jonny kollade noga så det itne fanns något kvar, allt var frid och fröjd ända fram tills i lördags då Bella klagade på ont i foten och farmor hittade en stor glasbit som stack ut. Den måste alltså ha suttit riktigt djupt och sedan vandrat ut i lördags, farmor trodde hon fick ut allt eftersom det var en stor hel bit men såret har varat sig blivit rött/lila och svullet. I morse när jag rengjorde såret fanns även ett rött streck under och då tänkte jag givetvis på sepsis, väl på vc säger doktorn att lungorna låter bra men det verkar lustigt att hon hostat så länge. Strecket från såret var bara ett hematom (blåmärke) vilket jag itne gick med på att det var eftersom det tydligt syntes att det itne var det, men han ville ta blodprover och ett halsprov.
 
När vi väntat en stund på vc hämtar läkaren oss igen och ser bekymrad ut, Bella har feber och jätte förhöjda prover (varför togs dom inte första gången vi var där?!?) och under tiden vi väntat har det röd/lila växt upp på ovansidan av foten och hela lilltån är nu svullen och röd/lila. Han hämtar sin kollega som får titta på foten och han säger att det ser riktigt fullt ut och att det troligtvis måste skäras upp så nu har vi fått en remiss till akuten där kirugen ska titta på det och då kanske hon måste sövas om det ska öppnas eftersom vi inte ens får titta på foten för henne.
 
Hostan beror troligtvis på lunginflammation (halsprovet var negativt så det måste sitta i lungorna sa han och med tanke på den långvariga hostan är det rätt troligt att det är just lunginflammation) men det är svårt att säga iom foten men troligtvis sitter vi här men en liten trollunge med infektion i foten som måste öppnas upp för att rengöras och undersöka om det finns mer glas kvar och lunginflammation på det så nu åker vi till akuten och sen påbörjar vi antibiotika kur.
 
Foten tidigt i morse, färgen blir inte riktigt rättvis men nu har det även blivit värre...

Lilla skruttan

2012-08-08, kl 08:06:53
Klockan ringde vid 6 idag men vi var redan vakna då, Bella har hostat extremt mycket både inatt och idag på morgonen. Jag förstår inte hur man kan gå från jätte dålig till urkass över en natt, vi skulle gått till vårdcentralen klockan två idag men istället fick vi boka om tiden till kvart över nio. Det blir en vab dag idag och i morgon för med så här mycket hostar får hon inte gå någonstans, dagen blev inte alls som jag hade tänkt mig men det är sånt som inte går att hjälpa. Hoppas bara läkaren förstår att hon måste få hjälp nu, så här kan hon inte ha det längre mammas skrutta.

Då var denna dagen över

2012-08-07, kl 22:14:56
Nu tänker jag krypa ner i sängen och slänga på en film, i morgon startar jag dagen tidigt och barnen ska lämnas på dagis redan 6:30 så jag hinner till jobbet i tid. Efter jobbet får jag stressa för att hinna hämta flickorna innan Bellas tid på vårdcentralen, vi måste kolla upp hennes hosta igen och även hennes fot som verkar ha fått en infektion. Min stackars lilla skrutta säger jag bara, hoppas bara dom tar oss på allvar i morgon annars ställer jag till ett *@#?&%! liv kan jag tala om...
 

Snygga bryn

2012-08-06, kl 22:27:38
Idag har Linda klippt mig så vi slipper göra det samtidigt som löshåret ska i, hon har även noppat mina ögonbryn och det är första gången på fyra och ett halvt år jag gör det nu. Gillar hur dom ser ut noppade men har inte tyckt det har varit så nödvändigt ändå, nu blir det sängen och filmmys med mitt hjärta. Det kan behövas för det har varit en jobbig dag i övrigt...
 
Mina snygga bryn
 
 

Blääääää

2012-08-05, kl 17:50:27
Lite så känner jag mig nu, trött sliten och med massvis att göra. Jag är knappt här längre och skriver, läser alla era fina kommentarer men hinner och orkar inte skriva. Det händer massvis just nu, både jobb och bröllopsplanering. Ingen sömn på natten och trollungen hostar fortfarande ordentligt. Jag är förkyld och mina härliga bölder är tillbaka i morgon måste jag hitta några minuter att ringa vårdcentralen på, både jag och Bella behöver varsin tid men när ska man hinna det när man bara jobbar. Älskar mina jobb men det kan vara lite mycket ibland när det finns en miljon saker runt omkring, skönt att det lugnar ner sig i september i alla fall. Bara en månad kvar nu...

jobb

2012-08-04, kl 06:43:36
 
Dags för en delad tur igen, dom är inge vidare måste jag säga men det blir pengar av det med...

Nappband

2012-08-03, kl 13:57:35
Slängde ihop ett nytt nappband till Harley igår, och den här gången blev vi nöjda båda två.

Tidig morgon

2012-08-02, kl 19:13:51
I morse ringde klockan redan klockan fem för en dag på det nya jobbet, det var riktigt roligt och jag har lärt mig mycket nytt. Ska bli skit kul att jobba extra där men nu börjar jag bli trött, ska hjälpa till att lägga barnen och sen tar jag nog en vända vid symaskinen innan det är nattadags för mig.

Wohoo!

2012-08-01, kl 18:28:02

Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<