Precis kommit hem från akuten

2011-09-25, kl 16:11:15 | Kommentarer: 6 | Direktlänk | Harley 2011

Lilla hjärtat bestämde sig helt plötsligt för att sluta äta igår, han blev slö och slutade vakna själv när det var matdags. Somnade i matningen och åt långt ifrån tillräckligt mycket varje gång, inatt fick vi mata med spruta eftersom lillfisen inte orkade suga själv längre. Inte åt han mer för det och oron växte.

I morse bestämde vi oss för att åka in med honom då han gått så mycket back med matningen och han knappt reagerade när vi bytte blöja ens, väl inne på akuten piggnade lillfisen till och åt 1½ helt mål. Vaknade och var faktiskt vaken en bra stund, protesterade högt och tydligt vid undersökningarna från att knappt ha gnällt ens.

Tempen var bra, blodprovet för att kolla efter infektioner såg bra ut och så även blodprovet för att kolla om hans värden för gulsot höjts. Kisseprovet såg bra ut (snabbstickan, det riktiga provet var inte klart nu), och han hade gått upp till 2440g från 2380 i fredags. Men läkaren hittade ett blåsljud på hans hjärta, det var litet och han trodde inte det var det som var problemet då det lät så snällt. Däremot ville han kolla upp det lite mer så vi gjorde ett ekg som såg bra ut, kollade syresättningen i blodet och även det såg toppen ut och inom en vecka kommer vi bli kallade för att göra ett ultraljud på hans hjärta.

Eftersom allt såg bra ut och han piggnade till så fick vi välja om vi ville stanna tills ikväll och åka hem då om allt fortfarande såg bra ut eller om vi ville åka hem nu och komma tillbaka om han skulle bli slö och äta dåligt igen. Vi valde det sistnämnda då jag tror det är skönast för oss alla att få vara hemma där allt känns bekant och tryggt, förhoppningsvis fortsätter han äta och vara pigg nu men annars blir vi inlagda över natten och han kanske får sondmatas för att pigga på sig lite till.

Blev nästan en heldag på akuten och det kändes som vi åkte in lite i onödan då han var pigg direkt när vi kom dit men hellre en gång för mycket än en gång för lite, och hade vi inte åkt in är det ju inte säkert dom hade upptäckt blåsljudet. Läkaren var helt underbar och det känns som att han verkligen kollade allt för att vara helt säker, känns tryggt nu och nu får vi bara hålla tummarna för att lillfisen inte blir dålig igen.

Om man inte kissar på beställning får man en liten påse på snutten

Lilla hjärtat fick ta ett ekg


Kommentarer
Från: Sandra

Men guu så liten åh SÖT!! hoppas han snart piggnar till. Lillplutten :-).

2011-09-25, kl 19:38:01
Från: Sara, mamma till tre små troll

Tack :) Han verkar lite piggare nu iaf, inte helt som vanligt men han äter som han ska nu :)

2011-09-25, kl 20:53:44
URL: http://neccin.blogg.se/
Från: emelie

vart har ni köpt nappen? dem är ju så fina:)

2011-09-25, kl 21:04:33
Från: Millah - väntar första barnet ♥

Nå men lillen <3 Hoppas han mår bra nu ! Kramar

2011-09-25, kl 21:11:40
URL: http://millahoman.blogg.se/
Från: Sara, mamma till tre små troll

Emelie: Jag hittade dom här napparna på babyproffsen, tycker dom är helt suveräna. Lagom stora och mjuka så dom inte skaver :)

2011-09-25, kl 22:47:55
URL: http://neccin.blogg.se/
Från: Rebecca

Men lilla snutteplutten! Hoppas han äter bättre nu och att nästa besök visar bra på hjärtat.

2011-09-26, kl 00:57:49
URL: http://geshiia.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<