Varför vill man uppmuntrar våld? Är det inte att ta ett gigantiskt steg tillbaka i utvecklingen när människor nu äntligen insett att barnaga inte är okej?

2011-11-10, kl 17:01:00 | Kommentarer: 25 | Direktlänk | Frågor och svar

Jag fick en kommentar som jag väljer att besvara såhär

"Hej jag blir väldigt berörd av din familjesituation och anser att det är faktiskt hemskt att du ska behöva genomlida detta.
Jag vill först och främst att du ska veta att jag står på din sida nu men jag tycker med all respekt att du för slapphänt på henne.
Barn är jättefina och alldeles underbart gulliga och de kan göra dig gråtfärdig av glädje men det finns alltid ett slut så som med allt.

Jag ser att ditt tålamod och ork och förståelse är slut. Och du skriver att du borde agerat för länge sedan. Det är korrekt. Du borde inte bara sagt till utan också slagit henne tillbaka.

Jag vet att aga är förbjudet men när du väl har slagit ett barn ( ja jag menar det 190 % av det jag säger ) så kommer du faktiskt förstå vad jag menar.

Barn är med all välmening söta och snälla men ett barn speciellt i Jadie´s ålder klarar inte att hantera uttryck som empati och förståelse för andras känslor. De kan se att du gråter men de kan inte begripa och koppla och se sig själva i ett sammanhang.

Tyvärr men mitt hårda råd är att du ska slå henne. Och det riktigt hårt och fråga sedan gör det ont ? Gör det ont när mamma ger dig en dask på rumpan? Gör det ont när mamma biter? Gör det ont när mamma klöser samtidigt som du slår.

Jag vet det kommer vara hårt och kännas motigt men när du väl gjort det och när du väl sett att hon både blir rädd och inser att hennes beteende får konsekvenser så kommer du förstå det jag menar.
Barn måste man tygla Sara.

Du har inte tid att förlora. Hon leker maktlekar och det kommer bli värre. Du måste kunna återställa en respekt från hennes håll.
Att hon skrattar och jävlas är bara bieffekter av det. Jag vill inte skrämma dig men barn kan använda härskartekniker och spela på att de hur gulliga söta ungar som helst.

Detta måste du acceptera. Mitt andra tips för att stödja dig. Jag arbetar på din sida nu kom ihåg det. Du ska inte gråta utan visa ilska och missnöje. Håna henne tillbaka. Det låter vidrigt men hon kommer aldrig kunna ifrågasätta sitt eget beteende om hon inte kan se det från sitt eget perspektiv. Att hon själv blir satt på plats och att någon inte viker för hennes trams.

Annan sak du ska tänka på samtidigt som du gör det är att du förklarar varför du gör det. Jadie sötnos jag måste ge dig en dunk om du sparkar mig för att du ska fatta att det gör ont och att mamma inte tolererar ett sådant beteende.

Eller Jadie river du mig på handen så kan du glömma att vi har myskväll och att du får beröm?

Sara jag tror verkligen inte att du är dum kvinna och att du är så svag som du säger. Du måste denna gången lita på mig. Hon kommer inte sluta för att du skriker AJ och säger "det var dåligt gjort av dig" när hon 2 minuter senare kommer upprepa samma sak.
Vad gör du om hon blir värre tar och smäller till dig på huvudet och puttar dig så att du ramlar och slår dig på handfatet eller på en bordskant?

Hur mycket mer ska du behöva tåla?

Du är klokare än så. Det är bara att utan omsvep lappa till ungen rejält och säga fattar du att det gör ont? Att du skadar mig nu ?

Även din man bör göra detta. Han borde slå och säga ifrån visa att hos pappa så är det nolltolerans mot slag och sparkar och hån efter det.

Jag hoppas verkligen att detta löser sig och att du också får prata om det. Det är inte tabu och det aldrig fel att vara svag eller än mer visa sig svag. Du gör rätt att du pratar om det. Massor av eloge och applåder ska du ha.

Du ska inte bära det här stenblocket själv! Prata och säg ärligt rakt att du pallar mer och att du vill ha hjälp.

Hoppas att det blir bättre. En styrkekram ska du ha."


Jag kommer aldrig någonsin aga mina barn ALDRIG! Mina föräldrar har inte gjort det med mig trots det så är jag en människa som mycket väl känner både empati och sympati med mina medmänniskor, jag blev trots att barnaga numera är förbjuden ganska okej.

Våld löser aldrig något, om man slår en annan människa kan man få utlopp för sin aggression och frustration precis för stunden. Men är problemet löst? Absolut inte! Det kvarstår och man har desutom skadat en annan människa och ska ha det på sitt samvete sen.

I inägget framgår att Jadie är väldigt intensiv hela dagarna och ja rent ut sagt elak, men på vilket sätt ger det mig rätten att vara elak tillbaka. Om jag slår henne ger jag henne helt fel signaler och helt motsatt effekt än den önskade, helt plötsligt är det ju okej att göra så för det gör mamma. Det jag vill uppnå är ju att det inte är okej att slåss och det gör jag inte genom att upprepa hennes dåliga beteende. Jag vill gå till botten med det här problemet, lösa det på riktigt och få veta vad hon inte mår bra av. Inte slå ur henne det här.

Du säger också att jag ska slå riktigt hårt, är du medveten om att ett riktigt hårt slag kan ta död på ett så litet barn? Ett enda slag räcker, inte bara ett barn för den delen. Ett enda slag kan faktiskt ta död på en vuxen karl med ska du veta, det beror helt på var du träffar och hur ska du kunna veta om den personen har några känsliga punkter innanför huden? Jag lever med en man med hjärtfel, det är inte som syns det minsta på honom men det finns där. Min mammas kusin trillade ihop på rasten i skolan och dog av en propp i hjärnan, det var ingen som visste att den fanns där för det syntes inte. Han blev tjugoett, det konstaterades efteråt att han hade kunnat dö vid fem års ålder eller nittiofem års ålder utan att något vetat om proppen i förväg. Den fanns där hela tiden men den syntes inte.

Du skriver att du vet att aga är förbjudet
men när jag väl slagit ett barn så kommer jag veta vad du menar, menar du alltså nu att du har slagit ett barn? Det är ju hemskt! Jag hoppas innerligt att du skriver detta enbart för att provocer.

Du skriver att jag är för slapphänt med henne
, jag är vad jag anser en ganska stark person. Jag är inte den som ger upp i första taget, jag är envis som få och kan visa ett jävlarannamma. Tror du då på fullaste allvar att jag inte testat allt jag kan komma på, metod efter metod och hållt mig till en metod i flera dagar, veckor ja tills det är uppenbart att det inte hjälper. Det är därför jag ber någon annan om rätt verktyg för att lösa det här och det verktyget är verkligen inte en knuten näve, jag kommer behöva vara hård mot henne vilket jag redan är men jag kommer behöva gå tillväga på ett annat sätt troligtvis. Jag är inte slapphänt, mina barn har regler och rutiner att följa. Men på just denna punkten har jag inte själv kunnat hitta rätt metod för att få henne att inse det.

Du skriver att jag ska håna mitt barn, hör du ens hur urbota dumt det låter. Varför skulle jag vilja misshandla mitt barn fysiskt och psykiskt som du tycker att jag ska göra? Vad ger det mina barn för intryck om jag beter mig på ett sätt som jag säger inte är okej? Och när blev det någonsin okej att trycka ner en annan människa?

Du skriver att jag är klokare än så, ja jag är klokare än att lyssna på sånt här trams. Jag är klokare än att tro att aga är okej, jag är klokare än att tro att mobbning är okej. Jag är klokare än att tro att fysiskt och psykiskt misshandel är okej, och  sist av allt jag är bra mycket klokare än dig!


Kommentarer
Från: Annki Berg

mycket klokt skrivet av dej Sara!!

Att slå eller håna en annan människa oavsett ålder är aldrig OK!!!

2011-11-10, kl 17:10:09
URL: http://lillyochgrabbarna.blogspot.com
Från: Martina

Jag kan inte annat än anta att den person som skrivit de råden till dig själv har blivit slagen som liten. Och därmed förlorat allt vett och sans.



Det första jag ser när jag går in på hennes sida är dessutom att hon förespråkar att en vuxen karl ska slås i huvudet med något hårt och hotas med att få något uppkört om han inte skärper till sig....



Känns ju inte som en sund människa?



2011-11-10, kl 17:22:50
URL: http://ytterligare.blogspot.com
Från: LILITH - Borderline & mamma

Men gud vilken hemsk kommentar. Att man ens kan tänka i de banorna, och tycka att det är bra att skrämma ett barn till lydnad gör så ont i hjärtat på mig. Tanken att människor tänker på det sättet, och vad de gör emot sina egna barn.

2011-11-10, kl 17:26:29
URL: http://lilith.se
Från: Sarah

Oj, jag vet inte ens vad jag hade kunnat svara på en sådan kommentar. Men ditt svar var iaf klockrent! Förstår inte hur man skulle kunna håna eller slå sitt egna barn?!

2011-11-10, kl 17:40:08
URL: http://toffelsmurfen.blogg.se/
Från: josefine

Slår man tillbaka så har man ju precis gjort det man lär att inte göra ? Du blir slagen och slår tillbaka och säger så får man inte göra! Eeeh låter väldigt normalt och bra ! Barn tar efter så om man slår tillbaka så förstår dom ju inte mer än att "mamma gör så då får jag" Vad har hon då lärt sig? Sjuka människor det finns som ens tänker tanken att man ska slå sitt barn!

2011-11-10, kl 17:55:56
Från: Funderande

Hej



Ni verkar ju inte riktigt förstår vad hon menar, Barn lär sig genom att se vad andra gör och särskilt idag så är TV'n en stor faktor i barnen uppfostran.



Att man ger igen betyder inte att du ska slå dubbelt så hårt tillbaka, utan Nyper barnet dig så ska du nypa tillbaka men inte hårt utan nyp löst håll kvar och fråga gör det ont? , sen nypa lite mer för varje gång du frågar tills den säger "Ja det gör ont släpp!! Då är det bara att säga till barnet, nu vet du hur det kändes för mig när du slog mig/Nöp , Barnet måste veta hur det känns för den andra för att den ska lära sig att det var dumt gjort av den att göra på det viset övh,



För ett barn är alltid ett barn , allt för den är roligt hur mycket du än skriker "Aj det gör ont släpp," så kommer den skratta och tycka att det var jätte kul .



och till josefin.



Man måste ge igen för att visa att det gör ont, Barn tar redan efter vad den ser av andra och gör ens föräldrar det tillbaka så kommer de i slut ändan sluta upp med det för de vet, Slår jag, så får jag tillbaka , Säger jag något elakt så blir det så här, Det är det som kallas för Konsekvens och ett barn måste lära sig, Annars blir barnet ett hopplöst fall för någon nytt TV3 program där någon så kallad "specialist" ska hjälpa dem med världens enklaste sak..



Och nej jag syftar inte på att du ska göra som Cesar (Dog whisperer om ni har sett den ) utan man ska ge tillbaka på ett bra sätt så att den förstår att det gör ont.



vet att det kommer låta lite krångligt men jag kommer återkomma ifall det behövs med en bättre förklaring

mvh

2011-11-10, kl 19:17:33
Från: Caroline

Usch vilken jävla obehaglig människa!!!:(

Tror inte att hon provocerar, verkar vara en fanatisk typ som tror att hennes väg är den ända rätta.

2011-11-10, kl 19:40:21
Från: Sara, mamma till tre små troll

Funderande: Du verkar inte ha läst texten alls!



"Tyvärr men mitt hårda råd är att du ska slå henne. Och det riktigt hårt och fråga sedan gör det ont ?"



"Det är bara att utan omsvep lappa till ungen rejält och säga fattar du att det gör ont? Att du skadar mig nu ?"



Ditt konsekvens tänkande är en helt annan sak än vad den här människan skriver att jag ska göra, så jo jag förstår vad hon menar och det är ren och skär jävla misshandel. Inte sagt att jag inte förstår vad du menar bara för att jag vägrar bete mig på det sättet hon tycker att jag ska, jag förstår konsekvens tänket och jag tycker det finns bättre konsekvenser att ge än att "slå" tillbaka. För som jag skrev så gör det ju det hela okej om jag med slår eller nyper och det är det verkligen inte.

2011-11-10, kl 20:18:55
URL: http://neccin.blogg.se/
Från: Sara, mamma till tre små troll

Caroline: Förhoppningsvis förstår hon att hon har fel innan hon får barn om inte annat hoppas jag hon får en anmälan på sig, det finns ju liksom en anledning till att barnaga är olagligt nu precis som alla annan misshandel alltid varit.

2011-11-10, kl 20:21:29
URL: http://neccin.blogg.se/
Från: Anonym

Vilken människa alltså. Har själv en 18 månaders kille som slår. Mest mig men även andra och jag skulle aldrig någonsin slå honom. Är hon ens medveten om att man kan åka dit på det o förlora barnen om det kommer fram att man slåss? O vad skulle hända om jadie börjar slå dagisfröknarna eller nån annan istället? Ska du ge dom samma råd att slå till ordentligt då? Hm. Jag tar tag om min sons överarmar o vänder honom mot mig o sen skäller jag ut honom helt enkelt. Sambon kör på utvisningsmetoden. Förhoppningsvis kommer han att första att hans handlingar får konsekvenser

2011-11-10, kl 20:40:53
Från: Caroline

Tvångssterilisera galningen vore det bästa.

2011-11-10, kl 21:14:19
Från: Michelle

Men gud vem är detta? :S

2011-11-10, kl 21:46:15
URL: http://mammasnovalie.blogg.se/
Från: sanna

Hej! :)

Vad händer hos dig?



Kram

2011-11-10, kl 21:50:15
URL: http://sannaakarin.blogg.se/
Från: Anonym

Jag hoppas innerligt att denna hemska människa inte har några barn och ALDRIG någonsin får några. Jag blir fan helt rädd när man läser att det finns folk som tar till sånna här "åtgärder".

2011-11-10, kl 21:55:51
Från: Baba Jaga.

Sara jag står fullkomligt för det jag skrivit så som jag står för allt annat i bloggen min.



När man varit snäll och förstående förklarat 100 * 100 ggr pedagogiskt lugnt och logiskt så är det bara att slå till ungen.



Gör det och det är bara då du kommer fatta min innebörd.

Klanka inte ner på saker du inte testat.

Detta handlar om att kunna tänka rent och klart och kunna se över små normer och lagar.

Bara för att det står i en lagbok behöver det inte vara rätt.



Fortfarande gäller det att när du testat 34692374681 olika sätt att förklara och ungen inte fattar. Att snärta till kommer inte hjälpa.



Som sagt testa innan du dömer en.



Caroline håll ditt fula ovårdade språk för dig själv. Bara för att du tycker olika betyder inte att du har rätt att kalla folk namn. Lär dig att argumentera ett sätt att växa istället för att komma med olika floskler om vad jag är och inte är ;)

2011-11-10, kl 22:29:06
URL: http://openmindedforanything.blogg.se/
Från: Jessica

Jag blir rädd. Och jag gråter. Finns det verkligen människor som tycker att man ska SLÅ sina barn. Riktigt hårt.



Jag hoppas, hoppas, hoppas att den här människan hittar på. Provocerar.



Annars hoppas jag att någon i hennes närhet polisanmäler henne.

2011-11-10, kl 22:29:38
URL: http://jjessica.webblogg.se/
Från: Mamma Miaa

Hjälp, jag ville inte ens läsa det allra sista, räckte med att läsa över hälften. Samma sak här, en snärt på fingret, där går min gräns. Man slår inte barn, vilken jävla idiot rent ut sagt...Det är personen som skrivit detta som behöver stryk i vuxen ålder. Men troligtvis har personen själv blivit slagen. Våld fortsätter med våld. Det är barn som blir slagna som mobbar. Slår man ett barn så kommer inte barnet få rätt respekt för en , då får man ett barn som är RÄDD för en och vem vill ha det. ÖMSESIDIG RESPEKT är uppenbarligen ingen term denna person känner till. IDIOT!

2011-11-10, kl 22:30:06
URL: http://actioonradar.blogg.se/
Från: beccis

vad tycker du om min outfit idag? http://rebeccaharkonen.blogg.se/2011/november/torsdag.html#comment :)

2011-11-10, kl 22:52:23
URL: http://rebeccaharkonen.blogg.se/
Från: Fnulan

Jag tror att jag smäller av!!!!! Låt mig få träffa denna kloka kommenteraren så ska hon få känna på egen medicin. Att ge sig på små oskyldiga barn som kanske inte alltid vet vad som är rätt och fel!!! Ska barnet lära sig att det som är rätt är att slå!

DIN IDIOT!!!!

Sara lyssna INTE på dom råden, du är alldeles för smart för det och en bättre mamma än så!

Du klarar det!!!!

2011-11-10, kl 23:01:12
URL: http://fnulan.se
Från: Celine Naminah

Nä... aga är inte ok, inte alls. Jag är själv uppvuxen med det och det finns andra bättre sätt att visa när barn gör rätt/fel.



Till våra barn har vi tex tillsammans skrivit upp några regler som de skall hålla sig inom. När de sköter sig bra så får de två stenar som belöning i sin belöningsburk, men om de inte sköter sig så tar jag en sten ur burken.



När burken blivit full har de tjänat in ett besök på tex BR och köpa någon leksak för tex max 200 kr.

2011-11-10, kl 23:11:36
URL: http://phantazia.blogg.se/
Från: Caroline

Baba Jaga- jag argumenterar inte med människor som har sjuka åsikter. Jag kommer aldrig att acceptera våld mot barn!!!

Behöver inte växa som människa och jag skriver fula ord i den här bloggen så länge som Sara tillåter det.

Att du som förespråkar aga inte har fått mer förstånd visar ju att det är en värdelös metod. Nu har jag argumenterat iaf fast du inte är värd det. Kryp tillbaka till din grotta, i den moderna världen hör du inte hemma!

2011-11-11, kl 00:29:01
Från: Alma

Jag blir så besviken på mänskligheten.



Har inte barn själv, men om jag hade skulle jag aldrig vilja överföra några aggressioner på dem, eller utöva aggressioner på dem.

Aldrig.



Det finns så många bra sätt att lära ett barn någonting, och fysiskt våld är inte ett av dem.

2011-11-11, kl 10:50:27
URL: http://svartlistad.webblogg.se/
Från: Captain Askew

Herregud jag gråter. Jag är inte ens mamma, men det gör så otroligt ont i mig att läsa vad människan anser vara korrekt. Hjälp. Jag blir riktigt mörkrädd...



Fan va jag ska älska och hålla om mina framtida barn.

2011-11-20, kl 00:40:04
Från: Sara, mamma till tre små troll

Captain Askew: Ja man blir verkligen riktigt mörkrädd :(

2011-11-20, kl 00:41:46
URL: http://neccin.blogg.se/
Från: Isa

Våld är aldrig lösningen. Och vilken bullshit att småbarn inte skulle kunna känna empati, det kan de visst. Nog för att småbarn i trotsåldern kan vara grymt påfrestande emellanåt. Men klarar man som vuxen inte av att behålla det psykologiska övertaget ens över ett litet barn utan att slå eller håna det bör man ta hjälp av någon som har en aning om hur man uppfostrar barn, inte försöka slå det till underkastelse.

2011-11-20, kl 01:49:17

Kommentera här:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<