Inskolning snart

2011-02-15, kl 15:15:26 | Kommentarer: 7 | Direktlänk | Arabelle & Jadie 2011

Efter mycket strul med dagis platser (ja jag säger fortfarande dagis) så har vi äntligen fått papper om att barnen kan börja skolas in, men jag har alltid fått uppfattningen om att det datumet man söker platsen till ska barnen vara inskolade och kunna börja. Men vi har fått papper på att barnens inskolning börjar den dagen vi sökte till, det ställer till lite problem eftersom jag ska börja min praktik v10. Hinner man skola in två barn på bara en vecka?

Sen börjar trollungarna på varsin avdelning och även där blir det lite problem, det betyder ju att både jag och Jonny måste kunna skola in barnen. Jag kan ju jobba natten innan så länge jag kan lägga mig när vi kommer hem igen men det betyder ju också att Jonny inte kan jobba dom kvällarna, han kan ju inte heller jobba morgon dom dagarna det är inskolning och även detta blir ett problem då han precis ska börja lära sig en ny avdelning på sitt jobb där han kommer gå morgon/förmiddag.

Antingen måste vi ha någon annan som kan skola in ett av barnen de dagarna eller så får Jonny tacka nej till jobb vilket inte går nu eftersom det måste finnas pengar då jag inte kommer kunna jobba på fyra veckor, problem problem problem. Måste ringa och höra om vi kan börja en vecka tidigare så jag kan gå på min praktik, resten får helt enkelt lösa sig med tiden. Men jag funderar fortfarande på varför inskolningen börjar den dagen vi sökt till för jag har alltid trott att dom ska vara inskolade och klara till det datumet, aja jag kan ju fundera hur länge som helst på detta för det lär ju inte göra saken lättare ändå. Tycker bara det har varit ett jävla strul med det här från början då de först inte fick in vår ansökan och sen får vi inte höra något förrens nu och dom ska börja skolas in snart, vet inte vad dom håller på med på kontoret där dom har hand om detta men inte har dom gjort ett bra jobb nu iaf.


Kommentarer
Från: Ulrika

Man skriver det datumet som barnen ska börja. Jag visste att det är två veckors inskolning och sökte dagis från 24/1 för jag skulle börja jobba 7/2.

Men det går ju alltid ringa och kolla om det går att ändra datumet. Så länge de inte har en massa andra inskolningar samtidigt brukar det inte vara några problem.

2011-02-15, kl 17:30:51
Från: Sofie

Inskolningen börjar det datum man söker iaf har de varit så på de dagis jag sökt till våra barn

2011-02-15, kl 20:02:00
Från: Sara, mamma till pseudotvillingar

Alla jag pratat med har skolat in barnen två veckor innan "start" dagen men det har varit strul och skit med det här sen jag sökte för jag var tvungen att ändra datum och allt. Ville att dom skulle börja första feb först men det fick ju inte Jadie för det var ynka 20 dagar kvar tills hon fyllde ett och sen sa dom att jag var tvungen att söka till den första mars och då gjorde jag ju det så dom får fixa det här eftersom dom gjort fel anser jag.

2011-02-15, kl 20:17:01
URL: http://neccin.blogg.se/
Från: Skrotmamman skrotar vidare

Alltså, vi kan enbart skiva vilken månad och vilket år. Tex 0810. Vi hade tur att vi fick inskolningsdatumet i maj. Typ 25 augusti.

Men vi har inskolning 2-3 dagar. Snabbt. Men gick jättebra med tjejen.



De ger hos oss plats "någon gång" under den månaden. Brukar alltid vara i slutet. Denna gång har jag lärt mig. Jag pratade med jobbet och sa september som arbetsstart, med reservation för första veckan pga inskolning. Då har vi sökt plats i augusti.

2011-02-15, kl 20:51:37
URL: http://skrotmamman.blogg.se/
Från: Ulrika

Knasigt att det är så struligt. 2-3 månader innan ska allt vara klart med placeringen. 20 dagar är ju helt galet att tjafsa om egentligen. 2 veckors inskolning brukar de köra med här, men det är ju inte säkert det behövs...

2011-02-16, kl 09:59:04
Från: carola

När jag sökte va det inskolning det datumet man sökte till, och inskolningen tog en vecka, hade nog knappt att behöva inskola lilly alls för det gick kanon redan från den dagen vi bara va och hälsade på dagiset.

2011-02-16, kl 18:15:03
Från: Beatrice, mamma till Devin & liten i magen ♥

För Devins del så började inskolningen det datumet som vi ansökt till också.. Inte två veckor innan..?

2011-02-17, kl 11:53:44
URL: http://beabus87.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<