Jag har sagt det förr och jag säger det igen, förbannade jävla vårdcentralen!

2011-12-12, kl 20:12:33 | Kommentarer: 8 | Direktlänk | Så jävla förbannad

Är du lite känslig för grovt språk så råder jag dig till att helt enkelt hoppa över det här inlägget.

Väntar och väntar och väntar
på att människan från vårdcentralen ska ringa upp men det gjorde hon aldrig, när klockan var halv fyra ringer jag själv upp vårdcentralen men istället för att välja "tidsbokning och rådgivning" som alternativ när jag ringde valde jag "om ditt tillstånd kräver omedelbar kontakt" eller vad det nu hette. För nu var jag irriterad, sitter och väntar och lyssnar på pip,pip,pip,pip,pip i inte mindre än 30 minuter innan jag bestämmer mig för att samtidigt som jag sitter i kö på hemtelefonen ringa upp med mobilen och välja "rådgivning" istället.

Hör och häpna vc ringer upp efter ca tre minuter, undrar om dom inte vill ha patienter till sin vårdcentral eftersom idiot jävlarna inte vet hur man svarar i telefon och väljer någon det alternativet jag gjorde så vill man ju ha kontakt snabbt!

Får i alla fall prata med en sjuksköterska då och vårt samtal går så här:

Jag: Ja hej jag ringde tidigare idag angående min gallsten och skulle bli uppringd igen mellan klockan 13-14, men har inte blivit det än. Jag vet inte vad er klocka är men min är just nu lite över fyra.

Vc: Oj vad lustigt att ingen ringt, gallsten sa du? Kan ja få ditt personnummer så jag kan kolla din journal. (tyst paus en liten stund) Du det står inget här i din journal, och jag hittar inga lappar här heller som gäller dig.

(jag förklarar varför jag ringde och att jag ville ha en remiss osv.)

Vc: Nej jag hittar ingenting här, hon fick nog in tag på läkaren och det var nog därför hon inte ringde upp. Jag förstår ju att du inte kan ha det så här men tyvärr så är jag den enda som är kvar här så jag kan inte hjälpa dig idag.

Jag: Jag förstår ju narturligtvis att det här inte är ditt fel, men va fan är det för jävla stil att säga att man ringer en viss tid och sen bara skita i det!?! Jag har ju väntat hela dagen och jag kan inte ha det så här längre.

Vc: Jag är ledsen över det här men tyvärr kan jag inget göra just nu, jag lovar att ta tag i det här klockan åtta i morgon bitti då är vi här allihop.

Jag: Okej tack för hjälpen.

Förbannad, frustrerad, irriterad, utmattad och en gnutta mordisk är väl bara förnamnet just nu. Men ca tio minuter senare ringer en läkare från vc upp mig och stället massa frågor om smärtan osv, "jag hörde att du hade haft lite ont i magen" var ett av hans inte så väl valda ord. Nej jag har inte haft lite ont, jag har haft förjävla ont! och det sitter fortfarande inte i magen!

Pratar iaf en stund med honom och han tycker det låter som gallsten, något symtom stämde inte in eller om något saknades. Jag orkar inte bry mig det gör lika ont ändå, ännu en gång får jag frågan om tabletterna hjälper och jag förklarar att nej, jag tar maxdos och det hjälper inte ens lite och dom är slut nu. Han börjar babbla om att de skulle gett mig stolpiller istället och muttrar något ohörbart. Men ärligt talat varför skulle samma preparat med exakt samma dos fast i en annan form hjälpa bättre?

Jag tar ännu en gång upp det här med remissen och han svarar att det kan man inte skicka utan att undersöka gallan, så jag kan väl skicka en remiss om ultraljud på galla och lever så får du en kallelse från ryhov. Om det sedan visar gallsten så kanske jag kan skicka en remiss till kirurg, du får ringa hit när du gjort ditt ultraljud så får vi prata om det då. Du vet man vill ju gärna inte operera bort gallsten bara sådär nu för tiden.

Så nu sitter jag här och ska vänta på en remiss till ultraljud och efter det kanske jag får en remiss till kirurgen men bara kanske, jag antar att man inte vill operera för kostnaden men det är ta mig fan mina skattepengar som betalar den operationen. MINA, jag har betalt skatt sen jag började strö jobba när jag var 13 för helvete jag tycker jag kan vara värd en liten operation för att få leva ett drägligt liv.

Inte en jävel vet hur lång tid det här kommer ta och ingen absolut INGEN jag pratat med under dagen har erbjudit mig nått annat smärtlindrande, mina tabletter är SLUT har jag sagt till dom allihop. Okej jag vill inte ha dom igen ändå för inte ens maxdosen per dygn hjälper på ett anfall men nått annat då? Ge mig nått förfan innan jag gräver ut hela gallblåsan på mig själv med en slö sked, det hade nog ta mig fan gjort mindre ont än anfallen.

Läkaren avslutade med att blir det för jobbigt så får jag väl åka in akut, så ja får jag ett anfall inatt så ska ta mig fan ambulans vara här på fem röda sekunder och ta mig in till sjukhuset har jag bestämt. Har tvingat Jonny ringa efter ambulans även om jag ska vara "tapper" inatt med, ring vad jag än säger var mina ord till Jonny och ja han lovade.


Kommentarer
Från: Sarah

Fy fan vilken stil men nu kom jag på att jag var ju med på ultraljud tog typ 2 min och så sa de att jag hade två små stenar så det var ingen fråga om saken ifall jag hade stenar eller inte.. Men allt gick ialla fall snabbt. Hoppas du får din remiss snabbt nu! Annars får man väl göra så och åka in under ett anfall så kanske de ialla fall tar en på allvar men att det ska behövas är ju bara löjligt.

2011-12-12, kl 20:51:59
URL: http://toffelsmurfen.blogg.se/
Från: Celine Naminah

Ajje... Ju flera gånger du får anfallen noterade på lasarettet desto större chans till op. Men vad jag själv fick veta så är en op ingen hundraprocentig garanti för att slippa anfallen.

2011-12-12, kl 21:07:16
URL: http://phantazia.blogg.se/
Från: Nina

Stå på dig! Tog mig månader innan jag blev av med skiten! Rekommenderar dock stolpiller, var inte ensam bara för man deckar!!! Gav ett till Bittan när hon hade tandvärk, hehe!!!

2011-12-12, kl 21:07:31
Från: Malin

ja det BÄSTA du kan göra för dig själv är att åka in AKUT!!!

jag gjorde det och fick gallblåsan bort.opad dagen därpå! dock trodde de att den var inflammerad och var rädda att det skulle sprida sig till bukspottkörteln vilket är betydligt krångligare..

jag skrek rakt ut när läkaren rörde vid gallblåsan och grät som en stucken gris, hade såååå fruktansvärt ont!!!

så det var jätteskönt att bli av med den!



håller tummarna att då får den bort.opad inom en snaaaar framtid!!



/malin

2011-12-12, kl 21:09:31
Från: Linda Danielsson

Men lilla gumman har hon varit lite arger... :D

Min gubbe har också ont av gallsten och han får Spasmofen när han åker in akut. Man blir en hel del groggy på den men man har inga smärtor iaf.

Krya på dig!



ps. man får ge sig på läkare och vårdpersonal... en mer eller mindre. ;)

2011-12-13, kl 01:27:05
Från: Martina

Skit i att vänta på anfall säger jag. Åk in ändå medans du har ork att stå på dig.... vill de ha mer smärta så kan du ju alltid fejka lite just då.



Man ska vara tillräckligt sjuk för att nästan vara döende innan man får hjälp men då får man ingen hjälp ändå för man orkar inte stå på sig och kräva det..... OND cirkel.

2011-12-13, kl 10:45:07
URL: http://ytterligare.blogspot.com
Från: Micaela

Hej igen!

Skrev för ett tag sen till dig om gallsten.



Har ju själv gallsten och var tvungen att göra ett ultraljud för att konstatera detta, trots att jag hade haft flera flera flera anfall i över ett års tid och ALLA symtom stämde in.. lite surt.



Men de hittade iaf två riktigt stora stenar och tydligen blir anfallen värre då än vid flera små.

Så nu väntar jag fortfarande på en operationstid.



Fick utskrivet spasmofen supp. De hjälper mig iaf. Om du inte har de så be att få det när du pratar med de. De är ju kramplösande.

Har testat både diklofenak och voltaren och massa alvedon och ipren. Inget hjälper. Utom de där spasmofen då.



Ursäkta för en riktigt lång kommentar, men ville bara hjälpa lite. För jag vet hur vidrigt det är.



Mvh Micaela

2011-12-13, kl 19:37:23
Från: Sara, mamma till tre små troll

Tack så jätte mycket för tipset micaela! :)

2011-12-16, kl 13:34:25
URL: http://neccin.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<