Blir så jävla ledsen över sånt här

2011-12-01, kl 17:16:00 | Kommentarer: 4 | Direktlänk | Arabelle & Jadie 2011

Barnens första lucia uppträdande och jag kommer missa ett! Det tåras i ögonen på mig så fort jag tänker på det, visst det var vårt val att skaffa barn tätt. Och det var vårt val att sätta dom på dagis istället för hos dagmamma men det var ta mig fan INTE vårt val att dom skulle hamna på olika avdelningar.

Hade vi väntat längre med att skaffa syskon till Bella hade vi fått se det allra första uppträdandet med alla barnen troligtvis men nu valde vi att få barn tätt, vi är nöjda med vårt val absolut men sånt här gör mig så ledsen. Tycker redan sen innan att det är otroligt konstigt och tråkigt att flickorna inte får gå tillsammans, det blir krångligt med hämtning och lämning osv. Som tur är så hjälper personalen på Bellas avdelning till med påklädnad utav Bella medans jag springer över och hämtar Jadie, det gör verkligen jätte mycket nu när man måste tänka på att Harley inte får ligga i ytterkläderna inne för länge och man vill ju inte behöva böka av honom altt för att sedan klä på honom så fort flickorna är hämtade.

Men redan innan Harley föddes så var det bökigt och jobbigt, det pratas om att det inte är bra för syskon att gå på samma avdelning har jag hört men det finns ju andra syskon på samma avdelning. Jag och min lillasyster gick hos dagmamma och det var otroligt skönt att alltid ha sin syster där, den åsikten tror jag hon delar med mig. Det var tryggt och skönt men vi lekte absolut inte med bara varandra för det, vi träffade/skaffade nya vänner och kunde leka med bara dom hela dagarna men syster fanns där om man var ledsen. Vi fanns där för varandra och det var otroligt viktigt för mig när jag var liten även att jag är den äldre av oss och var den som stod upp för oss och tog hand om Mimmi när hon var ledsen osv så var den en enorm trygghet för mig med att veta att Mimmi hade det bra, veta att någon man älskade fanns där om man blev ledsen. För jo jag är äldst men syster var inte dålig på att trösta hon heller.

Nu missar vi det första uppträdandet för det är olika avdelningar men luciauppvisning samtidigt, Jadies börjar 07:15 och håller fortfarande på när Bellas börjar 07:30. Va fan kunde dom inte få gå på samma avdelning för!?! Jag är medveten om att det är så här det kommer vara varenda skolavslutning, lucia osv. Men just det här första. Det är speciellt, det händer inte igen. Jag vill se det på riktigt, inte på band. Men det är det jag får göra, vi får sitta med varsin kamera och filma så vi får se bådas.

Just det här första. Det är speciellt, det händer inte igen...


Kommentarer
Från: Celine Naminah

hmm... kan ni inte sätta ett av barnen i kö för överflyttning så att de får gå på samma avd.



För våra barn hade det inte varit bra i längden att gå på samma avd, men alla barn är olika och ni känner ju era bäst. Dessutom har ni rätt att önska att de får gå på samma avd. Skulle det senare visa sig att det inte fungerar att ha dem tillsammans så kommer personalen att säga till och då kan det bli tal om att flytta ett av barnen.

2011-12-01, kl 18:37:16
URL: http://phantazia.blogg.se/
Från: Martina

Men varför har de lagt det så nära varandra?! De vet ju att det går syskon på avdelningarna!!

2011-12-01, kl 22:57:24
URL: http://ytterligare.blogspot.com
Från: Ewa (mamma till 6 döttrar)

Men fy!



Vårt dagis har ett gemensamt luciafirande ute på gården klockan 15:00.

Då kommer alla barnen från alla 3 avdelningarna i ett gemensamt luciatåg ute på dagisgården. Det är jättevackert i vintermörkret :)

Personalen är oxå iklädda tomtedräkter eller lusselinnen och har kronor som lyser i mörkret



Sen ställer alla barnen sig i en gemensam klunga och sjunger julsånger..



Säg åt ditt dagis att de mycket väl kan sätta ihop ett gemensamt firande så att ALLA kan se och vara med.



STOR KRAM till dig

2011-12-02, kl 07:08:06
URL: http://tjejmorsan.blogg.se/
Från: katarina

Vet precis hur du känner dig.När mina äldre barn var små så fick man springa mellan skolsalarna när det var skolavslutningar.Och när de äldre bytte skola blev det ännu värre.Då fick man "strunta" i någons avslutning.Tråkigt tråkigt.

2011-12-02, kl 16:58:59
URL: http://shoppingokigmamma.blogspot.com

Kommentera här:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<