Vinnare

2010-09-30, kl 18:15:01

Nu är vinnaren i tävlingen om en bambuskål från jotera dragen


Ingrid

Grattis till vinsten, jag har mejlat dig
Och ett stort tack till jotera för den fina sponsringen


Vad ska man äta idag då?

2010-09-30, kl 15:11:56

Någon som har några bra tips eller så?


Gissa vem som sitter med en 7 månaders beb...

2010-09-30, kl 01:05:46

Gissa vem som sitter med en 7 månaders bebis knäet som blir hysterisk så fort man lägger henne...


Rabatt: Pledd.net

2010-09-30, kl 00:35:40

Man vill ju självklart att alla ska få vinna i tävlingarna men det går ju inte, däremot så kan ju alla få ett litet tröstpris ibland och det får ni nu. Underbara pledd.net vill nu ge er mina läsare 10% rabatt på era beställningar från pledd.net, uppe rabattkoden neccin.blogg.se så dras rabatten.Lite hjälp?

2010-09-29, kl 19:46:09

På fredag blir det utgång, det är inte varje dag det inte. Men jag vet inte riktigt vad jag ska ha på mig, så nu får ni rösta. Enda skillnaden är kjolen på alla bilder men upp till har jag bestämt mig vad jag ska ha av den simpla anledningen att jag har inte något annat haha.
Vardagsrummet känns mycket större och luftigare nu

2010-09-29, kl 18:40:25

Det känns så härligt att börja få i ordning lite nu, tv:n ska upp på väggen med och så ska vi nog sätta en hylla över den på väggen och ha lite foton på och sånt. Nu har vi däremot ett nytt problem, vart ska vi lägga all skit som låg i gamla tv-hyllan? Det försvann ju väldans mycket bra förvaringsutrymmen när skit hyllan åkte ut.

Gamla tv-hyllan

Nya tv-bänken+vitrinskåp


These shoes are made for walking

2010-09-29, kl 17:39:14

Nu så var både stövlar, vinterskor och gympadojjor införskaffade, måste säga att jag är jävligt nöjd.


På väg till öppna

2010-09-29, kl 13:06:17

Nu åker vi ner till öppna förskolan en stund, vi har förresten äntligen fått ihop det jävla vitrinskåpet med så bilder kommer sen när vi kommit hem igen.


Är inte det lite smyg fusk sådär?

2010-09-28, kl 18:44:42

Tänkte på det här med Linda och Sebastian i Idol är inte det lite smygfusk att dom redan släppt skivor? Linda vann ju popstars 2001 var det va? Och då på den tiden var hon min favorit för som liten lyssnade jag faktiskt riktigt mycket på supernatural som bandet hette, nu vet jag inte riktigt vad jag tyckte om henne men andra kan ju rösta bara för dom gillade henne då.

Sen har vi Sebastian alla fjortisbrudars favorit, han kommer ju härifrån med. Inte för att vara elak Sebastian men har du inget annat än vita byxor? Det är det enda jag ser dig i hemma i Jkpg. Men aja i vilket fall som helst så har ju båda släppt singlar innan och är inte det lite lite smygfusk på nått sätt? Det finns ju inga regler mot det men det kanske borde införas, ja menar Marie hade ju vart med i big brother innan och jag tror hon kom långt på det.Sådär ja

2010-09-28, kl 14:50:00

Nu är ena valideringen helt klart och jag väntar bara på betyget plus att jag gjort en till muntlig validering idag som det bara är uppgiften kvar på, känns bra att snart ha valideringarna helt avklarade iaf. Efter skolan tog jag och Madde en tripp till A6, det blev tre par skor inköpta till mig. Sen åkte vi även förbi Willys på vägen hem och köpte lite nödvändigheter, nu ska jag stressa ner lite här hemma innan jag sätter mig ner med lite skoluppgifter.


Nästan klart nu

2010-09-27, kl 21:50:57

Tv-bänken var för bra för att vara sann, det gick så smidigt att sätta ihop så vi höll på att smälla av här hemma. Men jo myket riktigt den var för bra för att vara sann, när vi var nästan helt klara upptäckte vi att vi gjort fel tre steg tillbaka och fick börja plocka isär skiten igen. Sen fick vi göra ett avbrott i allt eftersom barnen kom hem och då var vi ju tvugna till att hålla koll på dom så inte allt som stod i tv-hyllan skulle försvinna från bordet, skruvar och skit var vi tvugna till att plocka undan snabbt satan med. Men tv-bänken är nu på plats och det är skit snyggt, frågan är bara var vi ska göra av allt som inte fick plats i den nu. Den gamla hyllan var ju så stor...

Vitrinskåpet får vänta tills i morgon kväll när barnen lagt sig för nu måste jag läsa lite eftersom jag ska till skolan i morgon, före bilder är iaf tagna så om allt går som det ska så blir det före och efter bilder i morgon kväll.


Idag skulle jag behöva ett lugnande piller eller två

2010-09-27, kl 15:24:40

Åtminstone tror jag att jag kommer behöva det, 4500kr fattigare men en tv-bänk ett vitrinskåp och lite annan skit rikare. Men det här med att sätta ihop IKEA möbler är ju inte riktigt min grejj, det är där det kanske skulle behövas lite piller då. Först ska jag och Jonny titta klart på Case 39 som vi kollade halvvägs på igår sen ska vi börja sätta ihop hyllorna, barnen är hos sin farmor över dagen så då kan vi ju faktiskt sätta igång innan tio ikväll.

Hoppas bara vi hinner klart, brukar ju ta lite tid eftersom man hinner beta av inte bara en utan sju vansinnes attacker per IKEA projekt haha. Ska ta lite före och efter bilder med så ni får se hur det ser ut.

Det här med män förresten varför kan dom aldrig göra som man säger? Tre gånger bad jag Jonny ta med presentkortet på IKEA och sina födelsedagspengar, när vi sedan kommer fram ber jag Jonny lägga allt på samma ställe för att underlätta för mig när jag ska betala. Har han med sig pengarna och det då? Nej, så nu ligger presentkortet så fint här på bänken och vi har köpt det vi ska på IKEA. Men men, nått annat hittar man ju alltid där någon annan dag.


Vilka problem vi haft, Vitrinskåpet var li...

2010-09-27, kl 14:25:29

Vilka problem vi haft, Vitrinskåpet var lite för långt för bilen men vi löste det, fan va bra att vi är så kreativa.


Michlo räddaren i nöden

2010-09-27, kl 11:29:30

Nu ska vi åka och kika på tv-bänkar, Michlo räddaren i nöden kör hem den med om vi hittar någon.


Blir så besviken

2010-09-26, kl 18:20:27

Nu när Jonny fått sina födelsedags pengar så skulle vi köpa en ny tv-bänk eftersom den gamla tv-hyllan rasar samman om barnen skulle försöka klättra på den, hade hittat den vi ville ha och skulle bara ta en extra kik på nätet innan vi åkte och köpte den. Vad ser jag då? Jo den finns inte kvar för jag hittar den inte någonstans. Det som skulle passa så perfekt här hemma, en tv-bänk och ett vitrinskåp så finglasen fortfarande kan stå framme.

Hittade en annan som jag kan tänka mig att köpa som var prisnedsatt med, då finns den ju självklart bara kvar i vitt och det funkar inte här hemma eftersom resten av möblerna går i svart. Sen hittade jag en annan som var skit snygg men då kostade bara tv-bänken 5000 och det är lite väl saftigt, det vi hade tänkt köpa från början var ju både tv-bänk och vitrinskåpt för 5000 och det är väl helt okej tycker jag. Nehepp nu är det väl dags för lite tv-bänks jakt dårå, får väl se om jag hittar något annat som Jonny godkänner (inte för att han bryr sig ändå, inredningen är mitt problem haha).


Nu får du gå upp för jag är jätte hungrig!

2010-09-26, kl 16:28:20

Okej det är dags att gå upp nu, men just den meningen gör mig så jävla förbannad. Vad är det med män egentligen? Är fysiskt omöjligt för dom att laga mat, eller att ta sig en smörgås? Nej för fan Jonny nu får du skärpa dig, har du inte ätit på hela dagen får du fan skylla dig själv om du är hungrig.


Blir lite bråttom

2010-09-25, kl 19:54:24

Klockan hann att bli mer än vad jag trodde så nu är det dags att dra sig till jobbet, är ledig ett par nätter efter denna så då blir det bättre med uppdateringar. Har förresten sovit som en kratta idag och barnen har inte alls varit glada, hoppas det inte är allt för mycket på jobbet. Hade tänkt göra klart det sista på validerings uppgiften inatt (om jag hinner) så jag kan lämna in den, har gjort mig förtjänt av ett MVG tycker jag med nöjjer mig med ett VG. Får jag bara G så börjar jag nog gråta. Jahopp nehepp nu måste jag springa.


Lite vinnare nu då

2010-09-25, kl 19:49:47En babyfilt från pledd.net vinner Anna Vid


Och tio par strumpor vinner Beatrice, mamma till Robin

Ett stort grattis till er och tack till Pledd.net och onepair som sponsrat med vinster.

Beatrice och Anna jag kontaktar er via mejl i helgen, hinner inte nu på en gång för jag måste springa iväg till jobbet.


Natti natti

2010-09-25, kl 07:36:42

Idag blir det ju inte lika fullt upp som det var igår så lite bloggande ska nog hinnas med, ska bland annat publicera två vinnare senare idag. Men först ska jag nana lite så jag orkar med en natt till på jobbet.

Sen måste jag bara säga att jag tycker det är så jävla tråkigt när folk försöker fuska i tävlingar, jag ser era ip adresser! Nu är det flera "lotter" från samma ip-nr med olika alias till. Jag vet när ni försöker fuska och jag räknar inte med era lotter alls då, sen om man råkar skicka två gånger så gör ju det inget. Men anstränger man sig så mycket att man kommer på olika alias och gör flera olika mejladresser så vet man att man fuskar, tråkigt men som sagt inga lotter för fuskare.

Äntligen har jag fått tummen ur och köpt batterier till klockan som visat på tjugo i nio i snart tre veckor haha


Grattis Jonny!

2010-09-24, kl 19:41:00

Idag fyller min stora älskling 22, grattis min kärlek.

Vi är såååååå nöjda med tårtorna (wow inspirerade för min nörds skull) från tårtspecialisten, alla tyckte det var jätte gott och var helt förundrade över hur mycket man kan göra med en tårta. Tack Malin tårtorna var super! Tyvärr så behöver nog Furtarkher banta lite för han var lite tung och vi fick stödja upp honom lite med gafflar, han klarade bilresan men i kylskåpet så gled han ner.


Vem kunde ana

2010-09-24, kl 07:22:01

Vem kunde ana att man kunde älska en så liten sak så mycket? 
Min underbara lilla skatt, du är mitt allt!


Glöm inte bort!

2010-09-23, kl 19:16:37

Klockan 23:59 ikväll avslutas den här tävlingen, vinnaren presenteras i morgon.


Ordna och dona

2010-09-23, kl 19:07:13

Idag har vi haft besök av Jonna och Fia som skulle hämta liggdelen till vagnen, Fias syster har nämligen fått ett otroligt sött tvillingpar så hon behövde en liggdel till. Narturligtvis får hon låna våran eftersom vi inte använder den nu, en liten flicka och en liten pojke blev det, Grattis Sara.

Sen har vi fixat och donat lite här hemma eftersom det är dags för kalas i morgon, min stora älskling fyller nämligen 22 hela år. Så både min och Jonnys släkt kommer hit för att fira honom, det ska bjudas på tårta som jag beställt från Tårtspecialisten. Världen är bra liten ibland beställde tårtorna och fick sen reda på att det är en gammal skol kamrat till mig, hon kände igen mig på bloggen haha. Är riktigt spänd på resultatet.

Mös lite med trollungen hos Sandra igår
Så roligt

2010-09-23, kl 18:40:15


Titta va fint på PaxLux hemsida, det är ju Jadies rum! Fick ett mejl från Malou på PaxLux igår som frågade om dom fick använda bilderna jag tog på barnens rum för det var så fint, självklart fick dom det. Tycker det är så otroligt roligt att dom gillar det.


Nu tar vi oss en promenix igen

2010-09-22, kl 19:01:58

Ska gå upp till Sandra med familj en stund och droppa av säsong 3 & 4 av Greys anatomy, har ju lyckats få fast henne i världens bästa serie med. Nu ska jag klä på trollungarna men vi hörs sen.


Efter mycket om och men så tog vi oss äntligen till öppna förskolan

2010-09-22, kl 17:50:09

Först missade vi en buss med bara någon minut och bussen efter stid det redan en syskonvagn på så vi missade den, men vi bestämde oss för att promenera ner istället. Underbart med lite luft men vi kom ju inte dit förrens halv tre och det stänger tre, så bra blev det med det men vi kom ju ut en stund iaf. Sen fick vi vänta länge på en buss hem med eftersom Sandra och Carola fyllde första bussen med sina vagnar så fick vi inte plats då heller.

Nu ska jag sätta mig ner med skolböckerna en stund, för hör och häpna båda barnen sover till och med Jadie som aldrig sover på dagen annars (peppar peppar ta i trä).

tyvärr så har vi glömt köpa batterier till kameran så jag bjuder på en bild från i somras istället


Så var skolan avklarad idag med

2010-09-22, kl 12:29:57

Har precis kommit hem från skolan nu och har validerat en kurs till så nu är det bara en inlämningsuppgift kvar i den med, kommer klara av 600 poäng denna terminen och det känns gött som fan. Funderar på om vi ska ta en sväng ner till öppna förskolan med innan jag sätter mig ner med mina uppgifter, båda barnen är ju uppe nu ändå så det blir ju säkert itne mycket gjort. Om dom får leka av sig där nere en stund så kanske dom behagar sova en stund efter det.

Lustigt att alla de som inte håller med mig och skriver diverse dumma saker ang mitt inlägg om de som skäms över att va svenskar är anonyma, ni som också skriver "frågor" i era dumma kommentarer behöver inte vänta på ett svar för jag lägger inte ner någon tid på er när ni inte ens kan bemöda er med att löämna en majladress!


Känns bättre idag

2010-09-21, kl 13:53:40

Snart ett ämne validerat bara inlämningsuppgiften kvar, sen är det validering i ett till ämne i morgon och ett nästa vecka. Nu har jag även pratat med läraren och jag får validera omvårdnad med och det känns jätte skönt, det sparar enormt mycket tid och jag känner att stressen och pressen släpper lite nu. Det känns liksom som att det är påväg att bli lite ljusare igen, med tanke på vilken takt jag läser i för att orka med mig själv så har omvårdnads valideringen säkert sparat mig en hel termin av plugg. Så nu ska jag bara läsa Medicinsk grundkurs som jag håller på med nu och sen är det Människan socialt och kulturellt.

Efter dom två ämnena är grunden klart och sen är det bara inriktigningen på 450poäng kvar, förhoppningsvis har Jonny börjat jobba då och barnen går på förskola så behöver jag inte jobba lika mycket. Jag hade visserligen hellre jobbat än pluggat men det kommer va lättare och gå snabbare om jag kan tona ner på jobbet lite under den tiden jag pluggar det sista, Jadie är ju nästan sju månader nu så det är ju inte jätte långt kvar tills det är dags för förskolan för båda trollungarna.

Idag känns livet bra, underbart att det lättar upp lite igen.


Ät min skit!

2010-09-20, kl 07:55:46

Det är ju ganska uppenbart att Arabelle ärvt sin mammas fagra utseende (haha tänk om jag hade varit lika söt som jag var när jag var liten) för man ser ju likheterna på direkten, men Jadie däremot säger alla (de flesta) att hon inte är det minsta lik mig. Vet ni vad jag säger till er? Ät min skit!


Den här var ju rolig :)

2010-09-20, kl 07:42:09

Den här listan hittade jag på en annan blogg för några dagar sen, kommer dock inte ihåg på vilken. Men kan ni inte svara på frågorna? Det skulle va så roligt och se om ni "lärt känna mig" i bloggen.


1. Hur fann du min blogg?
2. Röker jag?
3. Tror jag på gud?
4. Min ålder?
5. Födelsedag?
6. Hårfärg?
7. Ögonfärg?
8. Har jag några syskon?
9. Vad är en av mina favoritsysselsättningar?
10. Vilken sorts musik lyssnar jag helst på?
11. Vad är min bästa sida? Är jag blyg eller framåt?
12. Är jag en rebell, eller följer jag alla regler?
13. Några speciella talanger?
14. Vilken är min favoritfärg?
15. Vilken är min favoritmat?
16. Vilka tre ord beskriver mig bäst?
17. Något annat du vill säga mig?

~Kan du svara på några av dessa frågor?~


Sova sova sova säng säng säng

2010-09-20, kl 07:16:49

Idag ska jag sova och sova lite till och lite till, imorgon efter jobbet är det nämligen dags för vaildering i skolan och det är ju inte så kul att sitta där tre timmar och vara supertrött. Men det går ju bara jag sover länge idag, känns otroligt bra inför valideringen och jag är säker på alla frågorna. Tack Madde för att jag fick bolla ämnet lite fram och tillbaka med dig, det hjälpte verkligen jätte mycket.

Nehe lite alvedon på det kanske och sen ett bloss innan det är dags för sängen? Jo men det låter bra, måste bara vänta en liten sund och ringa lite samtal innan.


Nu kör vi igång igen

2010-09-19, kl 20:13:15

Nu drar jag till jobbet, har myst lite med lillgodis nu men Arabelle sover så henne har jag knappt hunnit träffa idag. Får mysa extra mycket med henne i morgon istället, ha en underbar natt nu!


Då har man röstat

2010-09-19, kl 17:43:54

Jaha då har man röstat för första gången i sitt liv, det var ju inget märkvärdigt direkt men det känns så skönt att man har ett val iaf. Dom som inte röstar ska fan inte komma och klaga sen för dom har inte gjort sitt ändå, hoppas bara det blir som man vill nu.

Nu har precis barnen kommit hem så jag ska umgås med dom en stund, trycka i mig lite alvedon med så kanske svullnaden lägger sig lite innan jobbet. Har var i hela munnen nu med, inte så smaskigt precis sen biter jag mig i kinden så fort jag pratar och stänger munnen och det är inte precis skönt det heller. Det la sig lite medans jag sov iaf så jag hoppas det inte hinner svullna upp allt för mycket innan jobbet, det kan hålla sig som det är nu bara det inte blir värre.


Hur länge orkar en människa kämpa?

2010-09-19, kl 07:31:19

Hur länge orkar en människa kämpa när allt ens egna kropp gör är att streta emot? Hur länge försöker man och gör sitt bästa innan man ger upp?

Jag har en enorm press på mig själv att fixa det här med skolan
, jobbet och samtidigt orka med livet som mamma. Jag får inte misslyckas för jag förlåter aldrig mig själv då, men hur orkar man? Allt är en ond cirkel just nu. Jag måste plugga för att få stanna på jobbet, jag måste jobba för att kunna försörja min familj, jag kan inte jobba för mycket för då hinner jag inte med skolan och det resulterar i en utskrivning och då får jag inte stanna på jobbet. Jag kan inte jobba för lite för då får vi inte ihop ekonomin och då spelar det ingen roll hur mycket jag hinner plugga för då har vi inte råd med mat etc ändå. Jag kan varken plugga eller jobba för mycket för då orkar jag inte med det viktigaste av allt, min familj!

Jag vill ge upp nu,jag vill bryta ihop och bara gråta. Men jag kan inte, för barnen skull. Det är för deras skull jag pluggar nu och det är dom som får mig att inte ge upp varenda dag, det är dom som får mig att orka fast all energi tagit slut. Men hela min kropp vill sabotera för mig, all stress blir för mycket. Det psykiska tar form fysiskt istället, jag är hängig, nere och mår inte bra. Nu har jag åkt på en infektion i kinden/tandköttet. Jag kan inte prata äta osv utan att bita mig i tandköttet för det svullnat upp så för min visdomstand jävlas allt vad den kan med mig. Hela kinden är varm, illröd och jag känner mig som en hamster för det är så svullet. Jag har ju precis blivit frisk kan jag inte få fortsätta vara det då?
 
Varför vill min egen kropp att jag ska misslyckas när jag kämpar så? varför motarbetar den mig så fort jag gör ett framsteg? varför det är min enda fråga...


Mammsi!

2010-09-18, kl 17:03:35

Nu drar jag ner till Mammsi, ska hämta ett paket på vägen så det är likabra att åka nu. Tror jag vet vad det är i paketet men jag är inte helt säker så det blir spännande, nehe lika bra att gå nu så kanske jag hinner plugga lite med. Konstigt nog fick jag inget gjort idag av pluggandet, behövde ju plocka lite osv osv så det gick inte så bra. Men hemma hos mamma finns inget som hindrar mig från att plugga och det känns bra, ha det gött nu mina vänner så hörs vi imorgon igen.


Goodie goodie

2010-09-18, kl 16:27:58

Ikväll ska vi köpa med oss kinamat till jobbet så slipper vi sitta och prata god mat och bli sjukt hungriga utan att ha något som vi brukar göra, ska bli så gött och det är alltid trevligt att lyxa till det lite på jobbet. För mig blir det säkert det gamla vanliga, en Hot Wok Special! Räkor, kycklig, biff, wokade grönsaker och en supergod sås till.

Det här med att vila blev förresten inte så bra, det finns ju så mycket annat att stå i när barnen inte är hemma så jag har helt enkelt inte hunnit vila. Aja det löser sig jag kan sova när jag dör.


Trollungens utslag är nog på väg tillbaka

2010-09-18, kl 15:27:04

Arabelle är precis röd på hakan och jag tror det är hennes utslag som håller på att blomma upp igen, det känns precis fnasigt som om hon skrapat upp hakan med det borde vi ju märkt tycker jag. Aja hon verkar inte ha speciellt ont utav det och jag har smörjt det lite nu så jag hoppas det blir bättre. Har märkt att hennes röda prickar kommit tillbaka lite smått på kroppen och dopm kom när hon var förkyld så snart smäller det säkert till så är hon precis full av dom igen.


Iväg på kalas

2010-09-18, kl 14:20:42

Nu har Jonny och barnen åkt iväg på kalas, det är barnens farbror som fyllt år så det ska firas. Själv ska jag lägga mig och vila en stund eftersom jag ska jobba ikväll, men jag gjorde trollungen redo för kalas innan dom åkte iaf. Hon fick ha på sig min gamla klänning som min farmor sydde till mig när jag var liten, tycker den är så otroligt söt så den passar perfekt till kalas.

Jadie har på sig samma kläder som igår, det är fördelen med drägel lappar man kan byta dom men kläderna går att ha en dag till. Arabelle fick ha på sig ett halsband och ett armband med, och armbandet var hennes idé, hon pekar på armen och säger kocka (klocka) sen spelar det ingen roll vad hon får bara det är något att ha på armen så blir hon så stolt och pekar på sin "klocka" hela dagarna

Nehe om jag skulle svabba golvet innan jag lägger mig, skönt att slippa göra det sen istället. Vad ska ni göra idag?


NYHETSBREVET BARNSHOPPING.SE

2010-09-18, kl 13:09:23


Det finns idag över 400 barnbutiker på nätet
och som shoppingintresserad är det svårt att få en överblick över marknadsutbudet och de senaste erbjudandena.
Men nu kan du slippa surfa runt i timmar för att hitta det du söker och slippa prenumerera på en massa olika nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad.  Anmäl dig du också till Nyhetsbrevet Barnshopping.se som innehåller över 30 barnbutikers allra bästa erbjudanden varje månad. Helt gratis!
Anmäler dig gör du här.


Bildbomb!

2010-09-17, kl 17:35:19

Sandra med familj var här igår, hon var gullig och tog med sig sin kamera och tog massa kort. Det blir så sjukt mycket bättre med hennes monster kamera än med våran lilla skrutt som försöker ta livet av sig titt som tätt, så himla gulliga bilder på busfröna med vi fick med både Jadie,Arabelle,Sebbe och Kaper på kort.

Titta och njut!


Lilltrollet leker tills hon däckar

2010-09-17, kl 14:13:44

Jag och lilltrollet har lekt och busat efterom både stortrollet och pappa trollet tagit sig en välbehövlig sovmorgon, men det märktes väl efter mellanmålet att det kansek blev lite mycket bus för hon däckade i matstolen. Jag vände mig om i tre sekunder och sen hörde jag små snarkningar från Jadies håll och mycket riktigt hon hade somnat.

Nu sitter lilltrollet riktigt bra själv och gör det lååånga stunder
 
Mycket bus gör en trött


Shoes

2010-09-17, kl 11:32:16

Fick bli lite nya skor till Arabelle igår när vi va på A6, märkte när vi skulle åka att jag knappt fick på hennes skor nu när hon hade lite tjockare strumpor på sig så det fick helt enkelt bli nya skor. Ett par gympadojjor som hon kan ha nu, än så länge är det ju inte jätte kallt ute mitt på dagen så det måste hon ha, sen fick det bli två par höst/vinter skor som hon kan ha redan nu om det är kallt på kvällen eller så. Är riktigt nöjd med mitt köp fast jag hade velat ha ett par andra gympadojjor, men alla snygga är ju stl 24 och uppåt och trollungen har ju bara 22 än så länge. Men men fötterna växer på henne di med så snart så kan jag köpa skorna jag vill.Nu ska vi se om vi får fram lite vinnare med

2010-09-16, kl 23:18:47

Jag har lottat lite vinnare nu och jag kan tänka mig att ni blir nyfikna nu, men jag ska inte dra ut på det utan här kommer vinnarna
Jag mejlar er under kvällen.

Bli inte allt för besvikna ni som inte vann, sitter och mejlar lite fram och tillbaka om frmtida tävlingar och fler kommer upp inom kort som ni har chansen att vinna.


Trollungarna är lite lagom trötta på att v...

2010-09-16, kl 15:35:14

sp_a0046 (MMS)

Trollungarna är lite lagom trötta på att vara här men jag har fortfarande inte hittat någon present så vi får stanna en stund till.


Det får bli A6 idag istället

2010-09-16, kl 11:22:02

Har lottat fram lite vinnare nu men riktigt än får ni inte veta vilka det blir, ska åka upp till A6 först och köpa en present till Håkan bråkan som fyllt år. Gissa förresten vem som tvärdaäckade igår igen? Jag skulle vila mellan sju och nio igårkväll tyckte jag men när Jonny skulle väcka mig fick han inte liv i mig, snacka om att jag belv chockad när jag vaknade sju i morse med Jonny bredvid mig. Jag skulle ju för fan gå upp igår igen haha, så kan det bli när man är trött.


Lite ändringar under dagens gång men visst blev det ganska bra ändå

2010-09-15, kl 18:13:49

Först blev det inget A6 eftersom skruttan sov så mycket men när hon vaknade var hon pigg och glad, ganska snabbt nere på öppna förskolan blev hon trött igen men det gick över så vi tänkte inte mer på det. Men sen hemma hos mamma efter öppna förskolan så blev hon grinig jätte trött och dessutom väldigt varm, vi fick absolut inte ta tempen på henne så jag har ingen aning om hon har feber eller inte men jag misstänker det stark!

Det blev ju inget besök hos pappa idag då eftersom det blev som det blev, men han åkte förbi mamma och sa hej iaf. Fick förresten värsta komplimangerna på öppna förskolan idag av Edla (socionom), hon tyckte jag var fin idag och speciellt i håret. Fast jag vet inte om det är någon vidare komplimang haha det kan ju betyda att jag ser ut som en jävla luffare i vanliga fall när jag kommer dit utan smink och att jag misslyckas totalt när jag fixar håret för idag borstade jag knappt igenom det efter att jag duschade och annars brukar jag sätta upp det med toffs eller diadem och lite kemikalier haha.

Fick förresten reda på hur det skulle se ut om jag och Mojje* skaffade barn ihop, resultatet ser ni här

Sorry Mojje* men jag stannar hos Jonny.

*Mojje


Nehepp det gick ju åt helvete med det...

2010-09-15, kl 10:55:28

Inget A6 idag inte, Arabelle har fortfarande inte vaknat, stackarn måste va jätte trött som sover så här länge. Får väl snart gå in och väcka henne om hon inte vaknar, öppna förskolan det ska vi till så är det bara. Eller ska och ska hon har sovit i 14 timmar nu så hon kan ju va sjuk och då åker vi ju inte, men om hon mår bra så gör vi ju det. Jadie och jag ska åka iaf så får väl Jonny stanna hemma med henne om hon inte mår bra, jag har iaf hunnit piffa till mig lite eftersom vi inte kom iväg och det känns bra.


Mustach hit och mustach dit...

2010-09-15, kl 09:49:20

När vi ändå varit inne på pappas mustach lite sådär så måste jag berätta om en rolig grejj som hände när jag var liten, jag och syster brukade alltid springa fram till dörren och krama om pappa så fort han kom hem när vi var små. Men en dag när dörren öppnades och jag springer dit så är det inte pappa istället är det en lustig man jag aldrig sett, så jag börjar störtlipa och syster bara gapar.

Fast det var ju ingen lustig man det var bara pappa som rakat av sig mustachen, jag kände verkligen inte igen honom för jag hade nog aldrig sett honom utan mustch innan haha. Mamma fick lugna ner mig och tala om flera gånger att det faktiskt var pappa men sen såg jag ju att det var det och det hördes ju på rösten med och så luktade den lustiga gubben precis som pappa.

Haha så fel kan det bli när man är van vid att någon sett ut på samma sett hela ens liv men inte gör det en dag.


Vad ska jag göra nu, vad ska vi göra nu, vad ska jag göra nu, vad gör jag nu?

2010-09-15, kl 07:56:07

Ja vad ska vi göra nu? Jag ska iaf vänta på att lilla familjen här hemma vaknar och medans jag väntar på dom så ska jag piffa till mig med lite make-up, när dom har vaknat ska vi bege oss till A6 och köpa en födelsedags present till Jonnys bror som vi eller inte vi Jonny och barnen ska fira på lördag. Jag ska jobba så jag sover hellre lite. Efter A6 blir det en tripp till öppna förskolan och efter det traskar vi hem till mamma och tar oss en kopp kaffe. 

Funderar på om man även ska åka hem till pappa en sväng och se om han har en sekund över till oss, vi ses ju inte överdrivet ofta så det gäller att passa på medans man ändå är igång. Eftersom vi inte träffas så ofta så är Arabelle lite rädd för pappa ibland och det skär så i hjärtat på mig när hon gråter så fort hennes morfar kommer i närheten, i somras gick det jätte bra och hon var riktigt förtjust i pappa och satt och mös länge och väl i hans knä när vi var där. Då var vi ju där lite oftare men nu känns det som vi gått tillbaka ett steg för hon blir lätt ledsen nu igen, ibland går det bra om hon bara får klappa mustachen innan han börjar prata så det är väl den hon är rädd för. Men det funkar ju inte alltid heller annars hade det ju bara varit för pappa att raka sig, fast jag måste säga att pappa ser väldigt mesig ut utan mustach haha.Eftersom jag helt missade vilken dag det var så förlänger vi tävlingen tills ikväll

2010-09-15, kl 07:29:15

Igår skulle ju Disney tävlingen avslutas men jag glömde helt bort det så vi avslutar den ikväll istället
(klicka på bilden för att komma till tävlingen)

Sen är det ju även sista chansen att vinna en aldeles egen willvin.
(klicka på bilden för att komma till tävlingen)


Båda tävlingarna avslutas ikväll 23:59!


Hur gör man när man vill ha en puss?

2010-09-14, kl 18:40:43

Jo man plutar med läpparna utav bara fan

Nu ska jag laga lite mat så vi hinner äta innan jag ska ner till jobbet, vad gör ni en kväll som denna?


Arabelle rockar loss i sin nya ghostbusters pyjamas

2010-09-14, kl 13:03:01

Videon är tyvärr på sniskan men man ser ju ändå

När jag säger inte på mig så menar jag givetvis att Jonny inte ska filma mig, jag säger det alltså inte till trollungen som det kanske låter haha


Tävling: Bambuskål

2010-09-14, kl 12:31:10

Avslutad
Nu har ni chansen att vinna en superläcker
Bambuskål från Jotera

"Jag tävlar om en bambuskål från Jotera hos Sara"

För att vara med
ska du låna text och bild ovan, gör ett nytt inlägg på din blogg med detta (se till att länkarna funkar) och skicka sedan direktlänken dit i en kommentar här. Sen vill jag att du antingen mejlar mig (
sweetzazza@hotmail.com) eller skriver med i din kommentar lite ris eller ros om joteras webbutik.

Lycka till tävlingen avslutas den 28 September


Vår soffa är livsfarlig

2010-09-14, kl 10:24:11

Ja den är verkligen det! Jag skulle ju lägga upp en ny tävling igår och allt men istället så stendäckade jag på soffan, man somnar alltid så gott där. Men vi får göra det idag istället, är ni nyfikna på vad det är för tävling? Det är ni säkert men först vill jag bara berätta lite om vår kväll.

Jag och Jonny fick ju som sagt mysa lite ihop innan jag somnade på dagen och det händer aldrig annars, så vi fick mersmak och bestämde oss för att mysa till en film efter att barnen hoppat i säng. Jag trodde dom skulle va lugna och bli trötta fort eftersom båda två badade igår, det brukar liksom lägga sig ett lugn över dom efter badet. Otroligt mysiga och till ro blir dom alltid efter badet vill bara sitta hos oss och bläddra i böcker mysa och så där sen somnar dom fort efter det. Men inte igår inte, dom blev  istället helt speedade och bestämde sig för att va vakna och leva rövare 2 timmar till så vårt mys fick allt vänta.

När barnen väl hoppade i säng så kollade vi på the stepfather, fördelen med att va tillsammans med en liten spinkig sak är man kan ligga ner i soffan båda två och ändå få plats. Jonny höll om mig under hela filmen och det är så otroligt mysigt sen blir man ju väldans trött av att ha det så bra, så fort eftertexten började rulla så tvärdäckade jag i soffan och där låg jag sen. Vaknade efter en stund och förflyttade mig in i sängen men hade inte en tanke på att lägga upp tävligen eftersom det var mitt i natten då.


Nu ska jag vila en stund

2010-09-13, kl 13:45:01

Hör och häpna båda barnen sover middag samtidigt (peppar peppar ta i trä), så jag och Jonny ska mysa en stund och sen ska jag sova en timme eller tre. Tycker min blogg blir så tråkig när jag jobbar natt men det får gå ändå, trivs som fisken i vattnet med att jobba natt och om jag får som jag vill så hittar jag ett fast nattjobb sen när jag är klar med alla studier. Nehe lika bra att mysa lite innan barnen vaknar igen.


Idag får jag inte snaza...

2010-09-13, kl 08:10:30

Idag kan jag inte lägga mig för jag ska med syster ut på äventyr om bara några timmar, får väl vila lite ikväll eller så. Har ingen direkt lust att vara vaken hela dagen och knappt kunna tänka, aja får se hur det blir när jag kommer hem. Nu ska jag iaf knåpa ihop en liten tävling som kommer senare under dagen, spännande va? Men medans ni väntar så kan ni ju spana in dom tävlingarna som redan är igång, tycker det är lite dåligt med deltagare just nu. Aja kolla in dom här!


Step by step

2010-09-13, kl 08:08:04

Fick en förfrågan om att göra en videoblogg hur jag sminkar mina ögon såhär

Men jag har inget bra ställe där jag kan ha kameran spegel och bra ljus så vi gör ett steg för steg i bilder istället, blev sjukt glad när jag fick förfrågan med för jag tycker inte jag är specielt duktig på smink så det tar jag som en komplimang. Men vi kör igång nu då...


Kladda på vit eyeliner/kajal som bas, spelar ingen roll vilken bara den inte är snustorr.

Pressa på den ljusa ögonskuggan på lite mer än halva ögonlocket, jag använder Isadoras 24 golden bronze

Pressa sen på den mörka ögonskuggan (jag använder den andra delen av Isadoras 24 golden bronze)på det som fortfarande är vitt och pensla på den mörka en liten bit in på det ljusmålade. Rätta sen till som du vill ha det och mixa ihop färgerna för att få dom att "flyta ihop" bättre

Sen kör vi eyeliner på det jag använder H&M's liquid eyeliner eftersom den är som en tuschpenna så man behöver inte va jätte stadig på handen när man använder den. Efter det slänger vi på lite mascara med och då använder jag Maxfactor masterpiece volume & definition mascara, Är en riktig succer för mascaror med gummi borste så jag brukar köpa den som det är extra pris på och alla funkar lika bra haha


Dags för eyeliner igen men denna gången använder jag H&M's "vanliga" eyeliner, glöm inte dra tippen lite snabbt genom lågan på en tändare. Genom att bränna lite på den innan användning så blir färgen svartare istället för grådassig och den sitter längre. Men akta så du inte bränner för läge och målar för tidigt för då gör det ont och pennan blir typ flytande.

Nu är det klart mina vänner, ber om ursäkt för den super kassa beskrivningen men jag är inte bra på det här haha ska försöka bättra mig jag lovar.


Baka baka liten kaka, ringla ringla lite kringla och vips in i ugnen

2010-09-12, kl 10:20:44

Avslutad
Jag känner för att baka något men jag vet inte riktigt vad
, svårt det där när det finns så mycket roligt att baka. Men det är här ni kommer in i bilden, ge mig ert/era bästa recept sen väljer jag ut tre stycken som jag bakar/gör och det som jag och resten av familjen tycker är godast vinner en mini goodiebag. Låter inte det bra?

Vi tar det igen
Ge mig ditt/dina bästa recept på något gott
(någon kaka bulle eller så INTE en maträtt), du får skicka hur många recept du vill. Den 20 September väljer jag ut dom tre recepten jag fastnat mest för och bakar det, det som vi i familjen sedan tycker smakar bäst blir vinnaren och den som gett mig det recepter vinner en mini goodibag. Så kom igen nu ös på med dina bästa, roligaste och godaste recept.

Vill du så får du gärna tipsa om tävlingen men det är inget måste, låna då gärna bild och text nedan med rätt länk så recepten hamnar på rätt ställe :)


Tipsa om ditt bästa recept här!


Jag förlänger tävlingen till den 1 Oktober för jag har inte tid att baka just nu med jobb och studier men ös på med fler recept!

Vinnare kommer så fort jag hunnit baka med, ha lite tålamod :)


Idag sover jag hemma

2010-09-12, kl 10:10:48

Idag blir det tyst och lugnt här hemma, Arabelle har precis åkt med mamma ut till mormor idag och Jadie ska följa med Jonnys mamma på marknad. Kommer sova så himla gott när det är tyst och lugnt här och förhoppningsvis sover Jadie gott inatt med när hon varit ute på äventyr, får nästan dåligt samvete när jag går till jobbet eftersom jag vet att Jonny har det så jobbigt med henne på nätterna.

Ska nog plugga lite idag med när man ändå får chansen att göra det ostört, gjorde klart några uppgifter hos mamma i morse och sen har jag lite att göra till nästa vecka då jag ska validera två kurser. Funderar på om det är nått annat som behöver göras nu när man ändå kan, nått kommer jag säkert på. Men nu ska jag sova lite så jag orkar med en natt till, ha en underbar dag!

Det var det här som kom i paketet i fredags, tack snälla Jenny på busmonsterSover hos mamma idag och orkar inte bråka ...

2010-09-11, kl 07:16:06

Sover hos mamma idag och orkar inte bråka med hennes dator så det blir inga fler inlägg Förrens i morgon. Ha en bra helg nu och glöm inte bort alla tävlingar!


paket och jobb

2010-09-10, kl 19:32:26

Nu ska jag gå till jobbet igen, känns gott att komma dit. Lillskrutt har itne sovit idag heller men så fort jag är ledig ska vi helt enkelt köra fem minuters metoden med henne som vi fick göra med Arabelle när hon sov vägrade under en period.

Fick ett underbart paket idag på posten med men jag hinner inte visa det innan jobbet, men snart så.

Ha en underbar natt nu!

inte för att bilden har något med texten att göra men jag bara älskar mina gröna ögon.


Effektivitet

2010-09-10, kl 09:41:38

Effektivitet mina vänner det är det rätta ordet, idag har jag hunnit med att komma hem från jobbet käka lite frukost, åkt till skolan och lämnat in två uppgifter. Klämde in ett handledarsamtal på skolan med och fick mycket sagt där och känner mig helt plötsligt väldigt lugn över skolan igen som jag stressat upp mig över dom senaste dagarna. Hem igen samtal med chefen över telefon, frukost till minstingen. En ny tävling ligger uppe svarat på lite mejl och nu har jag tänkt hoppa i säng så jag får lite gjort i eftermiddag.

 Supermom's back on track!


Tävling: Strumpor

2010-09-10, kl 09:31:23

Avslutad
Nu kan ni vinna ett 10pack valfria strumpor från one pair
, blanda herr och damsockar som du vill!

"Jag tävlar om strumpor från onepair hos Sara"

För att vara med
behöver du bara skriva en liten kommentar här om att du vill vinna
För en extra lott lånar du bild och text ovan och gör ett nytt inlägg i din blogg med dessa (se till så att länkarna funkar) sedan gör du en ny kommentar med direktlänken till ditt blogglinlägg.
För en extra lott (för dom utan blogg) Låna bild och text ovan och skicka ett mejl till 5 vänner+mig (
sweetzazza@hotmail.com) i samma mejl.

Lycka till tävlingen avslutas den 24 september


Det bästa med mini Marshmallows...

2010-09-09, kl 19:03:56

Det bästa med mini Marshmallows är att lägga dom i en mugg jättevarm choklad


Vart har dagen tagit vägen

2010-09-09, kl 18:05:41

Har varit hos Emlissen idag och nu har vi bestämt motiv, lite små skit kvar bara som måste diskuters senare men det blir nog bra. Så i slutet av månaden någon gång är det dags, ska bli så kul att få det gjort och att få se resultatet sen är skit spänd över det.

Nu har vi precis ätit och mycket mer än så har vi inte gjort idag ändå har dagen gått jätte snabbt, känns som jag gick upp precis. Men snart är det dags för jobb med, så det är ju skönt ändå att dagen gått så snabbt och enkelt att jag inte hunnit trötta ut mig innan jobbet. Nu sak jag umgås lite med la Familia innan det är dags att gå, ha det gött ikväll.

Sista gången i hoppgungan


Tävling: Personlig babyfilt

2010-09-09, kl 13:55:41

Avslutad
Vinn en personlig filt till din going från Pledd.net/babyfilt!
Följande uppgifter kan finnas på filten:
barnets namn
födelsedatum
födelsetimma
vikt
höjd
dedikation


Jag tävlar om en personlig filt från pledd.net hos Sara


För att vara med ska du låna text och bild ovan och göra ett nytt inlägg på din blogg med detta, se till så att länkarna funkar. Lämna sedan en kommentar här med direktlänk till det inlägget. Så lätt var det.

Lycka till nu tävlingen avslutas den 23 September
bloglovin


Taggad till tusen

2010-09-09, kl 01:28:47

I morgon är det dags, det är dagen med stort D. Inte för att det händer något egentligen men det ska planeras och bokas tid, ska nämligen till emlissen och disskutera min blivande tatuering. Wohoo så jävla taggad just nu, vill göra den nu allra helst igår men sen är det ju det där med tid och pengar med som spelar in. Sen måste emlissen ha tid och hon måste veta vad hon ska göra för motiv om det ens är möjligt, men jag tror på dig emlissen du kommer göra den helt perfekt!


Bloglovin & Goodibag

2010-09-09, kl 01:14:59

bloglovin 
När det är uppe i 100 Följare kör vi en Goodiebag utlottning, det är ju ett tag kvar tills dess men då hinner jag hitta lite mer smått och gott till goodiebagen, så klicka nu på knappen å följ bloggen.


Vem fan behöver en primer...

2010-09-08, kl 23:51:26

Ja vem fan behöver spendera pengar på en dyr ögonprimer egentligen? Inte jag iaf! Jag använder vit kajal/eyeliner penna där jag vill att färgen ska "poppa" mer, asså där jag vill att det ska bli starkare färg/lysa mer av ögonskugan. Det är bara att kleta på kajal där man vill ha "poppande" färg och där man sen vill att färgen ska matta ut lite där skiter man i det helt enkelt, det håller jätte länge och bra med. Lat som jag är har jag inte tvättat bort mitt smink än och det har nu suttit i elva timmar, såhär der det ut utan att jag behövt bättra på det en enda gång

Jag klagar inte iaf för det ser ut precis som det gjorde i morse när jag sminkade mig, min kajal kostade nog inte mer än en tia och det funkar jätte bra så det kommer jag fortsätta med. Inga onödiga pengar på en primer här iaf, litet tips bara om ni inte vill köpa massa dyrt och onödigt för en kajal penna räcker väldigt länge.


Leklandet

2010-09-08, kl 17:37:43

Ni missar väl inte att det öppnar en ny butik på nätet den första oktober? Leklandet.se som kommer sälja saker till barnkalas och mjuka pedagogiska leksaker från Oskar & Ellen som är utformade för att främja barnens fantasi och utveckla rollspelslekar.

Jag blev störtkär i det här förvaringskorgarna i tyg (bilderna är klickbara för större bild)

Sen känner jag att det här bara måste införskaffas till barnen, ett sushi set och en picknick korg. Helt otroligt fina.


Medans ni väntar på att leklandet.se ska öppna så kan ni ju kika in på deras andra två butiker, MyHeart.se och Barnkalaset.se


Fullt ös idag igen

2010-09-08, kl 15:58:56

Idag har jag beställt arbetskläder, fick bli en jeans klänning en hallonröd tunika och ett par svarta byxor. Älskar den hallonröda färgen tycker den är jätte läcker. Efter det tog vi en tur till öppna förskolan, kul att komma dit men det var knappt några av dom "vanliga" där, sen har väl säkert alla andra i Arabelles ålder börjat förskolan för det var nästan bara små bebisar där nu. Men trevligt var det iaf och vi ska dit nästa vecka med.

Vad har ni gjort idag?


Massa massa saker

2010-09-08, kl 01:34:52

Jag orkade faktiskt inte fota allt men här är ganska mycket av det iaf, av uppenbara själ kunde jag ju inte fota allt heller då mycket är julklappar till människor som läser bloggen.

Hem
2pkt Skinka
2pkt Korv
2pkt makrill
1pkt kalkon
1påse chips
1påse ostringar
3 påsar mini marshmallows
1pkt Arraksbollar
6 olika kryddor
2 pkt våtservettar
1 trepack tändare
kaffefilter
hantlar
sugrör
mikrofiber mopp
bakplåtspapper
sparbössa
4pkt fryspåsar
papperstallrikar
4 pelles pizza
2 dip mix
plastfolie
flaskställ
julpapper
doftblock
2 filmer
24 pkt våtservetter (skötväske size)

Till mig
5pack kollegieblock
hopprep
2pkt makeup servetter
2 ansiktsmasker
nail art stickers
lösnaglar
3 nagellack
underkläder
make up pensel
träningsbyxor
mysbyxor
(slapp i soffan) haremsbyxor
hårinpackning
rakgel

Jonny
Hörlurar
Julklappar

Arabelle
Kläder
Julklappar
Toffsar

Jadie
Kläder
Julklappar
2 dregel skarfs
Sänglampa

Det ser ut som jag är väldigt ego på den här listan men det är inte så, har köpt massa saker till både barnen och Jonny i julklapp. Sen har jag köpt julklappar till några andra i släkten och till lite vänner, usch det är nästan så man får dåligt samvete när man skriver det såhär men jag vet ju själv att allt inte står med eftersom jag inte vill att allas julklappar blir förstörda.


Ni får vänta en stund

2010-09-07, kl 19:55:38

Nu är jag hemma igen men jag orkar inte ta kort på allt förrens barnen sover så ni får vänta en stund innan ni får se allt, blev mycket bra köpt idag men jag är besviken på hur utplockat och lite det fanns på barnavdelningen. Alltså den med flaskor och nappar har inget med mig därifrån för det fanns inget som skulle köpas. Men slutsumman blev iaf 3091kronor.


Wohooooo!

2010-09-07, kl 07:24:33

Ullared here i come, snart kommer mormor och hämtar mig så åker vi. Har en hel lista som ska inhandlas sen blir det säkert lite utöver det med, mamma följer tyvär inte med men det blir ju kul med bara mormor och morfar med. Nehe nu hinner jag inte mer måste skynda mig så jag hinner göra mig klart tills hon kommer.

Bilder på allt det inköpta kommer ikväll.


Har du svårt att skilja på substantiv, adjektiv o verb?

2010-09-07, kl 02:13:40

Har du svårt att skilja på substantiv, adjektiv o verb? Inga problem, skolan har ändrat sina undervisnings metoder: Substantiv är ord som man sätter "fan" eller "jävel" efter: klockfan, gubbjävel, etc. Adjektiv är ord du sätter "skit" före: skitbra, skitsnygg, etc. Verb är ord "utav helvete" efter: drack utav helvete, ...körde utav helvete etc. Så nu är det skitenkelt för ungjävlarna att lära sig


Vinnare

2010-09-07, kl 01:23:48

Tävlingen om en valfri mössa från Busmonster.se är nu avslutad och jag har slumpat fram en vinnare.


Stort grattis till dig jag kontaktar dig via mejl.
Ett stort tack till busmonster.se för den underbara sponsringen.Fan va less jag blir på mig själv...

2010-09-06, kl 23:46:40

Pluggade ikväll och det kändes jätte skönt att äntligen komma igång, har bytt kurs att börja med eftersom jag inte hade fått tag på människan socialt och kulturellt boken (har den dock nu). Det fick bli Medicinsk grundkurs istället för den boken har jag, trodde jag...

Satte mig ner och började men det som stod i boken stämde liksom inte med det som stod i häftet, skulle finnas några uppgifter i boken som skulle göras med men inte fanns det några sånna där. Så jag kollade litteraturlistan igen och fick se att jag sitter med fel medicinsk grundkurs bok, blir så trött på mig själv ibland. Som tur var kunde jag göra många uppgifter med den boken jag har nu men jag måste alltså ha den andra med. Så vi gör så här.

Har du Medicinsk

 grundkurs
 
Urban Gillå

 (Bonniers) som du vill

 sälja så mejla mig på

 sweetzazza@hotmail.comPlugga lite nu då

2010-09-06, kl 21:02:33

Båda barnen sover så nu ska det pluggas lite, känns skönt att få lite gjort samtidigt som det känns jobbigt att man inte kan sätta sig ner ostört förrens klockan nio på kvällen. Någon annan som pluggat med småbarn? Hur gjorde ni?


Den är här!

2010-09-06, kl 17:32:35

Drägelfias första tand har tittat upp, liten är den men den finns där. Inte för att hon slutar drägla för det men iaf, hoppas det slutar lite nu för det blir ju ett antal klädbyten per dag för hon är dyngsur lilla trollungen.

För övrigt så känner jag mig skit kass igen och tvivlar på att jag kommer orka sitta mycket vid datorn nu, ska vila och ta det lugnt och hoppas på det bästa. Har ingen direkt lust till att må så här i morgon i Ullared men jag ska dit så är det bara.


Trött eller vaddå?

2010-09-06, kl 00:59:19

Jag vet inte vad jag håller på med, får helt enkelt skylla på att jag är trött eftersom jag bara sov nästan tre timmar efter en natt på jobbet och sen var det fullt ös hemma hos pappa hela dagen.
Skrev ju helt fel innan och sa att tävlingen om en mössa från busmonster.se avslutades ikväll men det gör den ju inte. Den avslutas måndag den 6 september klockan 23:59 så ni kan fortfarande vara med och tävla.

Förlåt!

Rätt tid är måndag den 6

 September klockan 23:59


Super speedade!

2010-09-05, kl 21:49:11

Jag kan medela att jag har två super speedade barn här hemma som inte verkar ha några planer på att sova dom närmsta timmarna, fullt ös medvetslös har det varit hemma hos pappa idag iaf. Arabelle älskar att springa runt pappas bardisk och jaga mig och sen ska vi byta så jag jagar henne. För att använda Paows favorit ord så är det ett helt träningspass för en fläskpadda som mig att göra detta i en halvtimme, sen ksa det snurras i luften och gud vet vad jag håller på med för att få trollet att skratta haha.

Lite kort blev det allt men tyvärr blev många riktigt dåliga, pappa håller på att bygga en altan och dörren stod öppen så var det jätte mycket damm som inte syntes men som kameran snappade upp inomhus. Men jag bjuder på dom iaf.

Tuffingen Arabelle

Sandy


Glöm för allt i världen inte bort denna tävlingen som avslutas idag klockan 23:59. Tävla nu om du inte gjort det innan!


Leker med mimmis Apple

2010-09-05, kl 18:27:21
Sitter hemma hos pappa nu och leker med Mimmis Apple, hon fick ju den i skolan nu eftersom tydligen alla i gymnasiet ska få varsin laptop nu. Varför var det inte så när jag pluggade? Hon är väl inte helt nöjd med den  men jag tar den gärna istället haha, stör mig lite på att det är så liten skärm och tangentbord men det är väl en vanesak. Sjukt sköna tangenter att skriva med iaf.

Vi har fikat pratat lite skit och disskuterat valet, jag och Jonny skiftar lite på vilka vi ska välja med det löser sig nog till den 19 då det är dags. Ska väl va lite social igen nu när vi ändå är här, Sandy sötnos är pigg idag iaf och det känns skönt. Hon haltar väldigt mycket men verkar pigg, märker ju att det inte är samma energi som förr men det är itne så fariligt ändå. Så himla skönt att hon mår bra idag, och hon blev superglad när barnen kom. Hon älskar verkligen barn så det känns kul att liva upp hennes dag lite med ett besök.

Hur fan markerar man med en apple? tänkte ju göra början av varje stycke tjock text som vanligt men jag kan inte klura ut datorn haha.

Blir till att besöka syster istället

2010-09-05, kl 12:53:17

Pratade med syster istället och bestämde att vi skulle hälsa på henne, så en glims av pappa får vi nog (ja syster bor ju hemma fortfarande) medans han sliter röven av sig med allt jobb. Arabelle ska sova middag nu men sen bär det av så fort hon och lillgodis vaknar, undrar om pappa gillar överasknings besök?

Sandy sötnos med sin "lilla" tratt


Funderar på om vi ska ta oss till pappa idag

2010-09-05, kl 07:55:59
Det var ju ett tag sen vi var där nu så det känns som att det är dags för det, både barnen och pappa skulle nog uppskatta det och så ska det bli kul att träffa Sandy lite. Får se hur det blir med det, måste prata med pappa med och se om han har tid idag. Lite kaffe borde han hinna bjuda på iaf innan han stressar igång med alla sina saker igen.

Nehe om man skulle vila en stund innan det är dags att gå upp igen, ska försöka vända tillbaka på dygnet idag och bara sova någon timme.

Veckans blogg


Paradise Hotel

2010-09-05, kl 07:25:11
Hade tre avsnitt kvar av Paradise hotel och dom hann jag med att titta på mellan larmen inatt, jag är sjukt besviken kan jag bara säga. Jag tyckte verkligen Samantha skulle vinna sen vet jag inte vem av killarna jag ville ha i finalen. Kanske kasper då som var med men han är lite för mesig på något sätt så ändå inte, Rasmus spelade ju sjukt bra hela tiden och han hade ju skärpt sig denna säsongen så nej Rasmus får jag nog säga. Rasmus och Samantha hade varit perfekt.

Men eftersom det inte blev så hoppades jag verkligen på Tammie och Kasper för Peter tål jag bara inte, men icke då... Det har nog aldrig blivit så fel förr tycker jag haha, sen fattar jag inte varför Cecilie inte släppte den jävla kulan efter hur Peter bettet sig mot alla. Men nej då inte det heller klart dom skulle dela på sin halva miljon. Ne, stort nej tack till finalen.
Veckans blogg


Jävla jlt!

2010-09-04, kl 20:23:21

Bussfan jag skulle tagit till jobbet nu bara åkte rätt förbi mig när jag stod vid busshållplatsen, blir så lack när sånt händer och tar jag nästa buss kommer jag försent. Tacka gudarna för världens bästa arbetskamrater som hämtar upp mig på vägen ner till jobbet.

Tack Sanna och Helene ni är guld värda!


Rätt svar på gissa vad

2010-09-04, kl 20:21:35

ULTIMATE DOUCHE

Fyll behållaren med vatten. För in den i analen och klämm till på behållaren. Vattnet pressas ut genom munstycket och sköljer rent.


Vet ni vad jag har gjort idag?

2010-09-04, kl 18:45:44

Jo jag har sovit bort hela dagen, eller iaf försökt. Barnen har lekt rövare hela dagen plus att jag helt hostat sönder min hals, den är helt fuckad nu. Det gör så ont så jag vill knappt andas, men nu får det bli hostmedicin och citron thé för det är en natt till på jobbet innan jag är ledig igen.

Helt ärligt så har jag inget mer att säga än detta, för jag har ju faktiskt bara sovit idag så det har inte hänt så mycket spännande.

Veckans blogg


Gissa vad!

2010-09-04, kl 07:44:22

Det var ju så roligt igår så vi kör en till då haha...


Men för helvete!

2010-09-04, kl 07:26:09

Man måste fan tänka längre än vad näsan räcker fattar du inte det? Jag skiter fullständigt i om du tar illa vid dig om du läser detta för mina barn är viktigare för mig än du någonsin kommer bli, tänk dig för förhelvete! Det är inte meningen att jag ska ha en klump i magen varenda gång du är i närheten av dom, jag är trött på detta nu. Det räcker inte med att säga förlåt för att man gör allvarliga fel upprepade gånger och sen förvänta sig att det ska va bra igen, du vet precis hur jag funkar. Jag är långsint som fan och samlar ihop vartenda litet misstag du någonsin gjort och en vacker dag då rinner det över om det inte blir ändring nu och jag kan lova dig att du inte vill va med den dagen det händer...

Veckans blogg


Efterlysning

2010-09-03, kl 19:02:55

Anonym om Vinn en Willvin!:

Hej! Jag skulle gärna vilja vinna willvin napped black, den ser ut att vara jättefin. Och jag har hört så mycket positivt om dessa skötväskor, vinner jag skulle jag ge den till min dotter och hennes son (9 dagar). Jag tycker hon är väl värd denna, hon är ensamstående och har köpt det mesta begagnat men har ännu ej fått tag i någon bra skötväska, så den skulle passa perfekt. Liselotte.

Liselott! Du får hemskt gärna lämna en mejl adress så det finns något att kontakta dig på om du vinner.


Mina tuffingar

2010-09-03, kl 18:37:05

Vi har ett parasol att sätta på vagnen och det funkar jätte bra så barnen inte bränner sig i huvudet, men när det kommer till att inte få solan i ögonen så är det helt värdelöst. Men kan vinkla på hundra olika vis men barnen får solan rätt i ögonen ändå, det problemet är över nu för det har jag löst. Mina tuffingar har nya brillor nu, det bästa är att dom tycker om dom. Var lite nervös över att dom skulle rycka av sig dom men icke sa nicke, Jadie kunde inte bry sig mindre över att det sitter något i ansiktet på henne och Arabelle blev så glad så jag nästan tappade hakan. Hon bara log och skrattade och ställde sig och posade med brillorna på.

Mina tuffingar med sina nya brillor


Börjar så smått bli dags att gå

2010-09-03, kl 18:24:45

Lite mer än en timme kvar sen är det dags att dra sig till jobbet, tycker det är himla lustigt att bussarna går sämre nu än dom gjorde under sommartiden. Måste åka tidigare på kvällen och ibland senare på morgonen om jag inte hinnar iväg i tid, i somras gick bussarna jätte bra.

Trollungen Arabelle är hemma nu och är övertrött men förstår inte riktigt att man åste sova så hon grinar som aldrig förr, Jadie pluttan är påväg hem så nu är vi snart samlade hela familjen igen en liten stund innan jag åker. Husefriden är över eller hur äger man? Jonny kommer nog ha det jobbigt ikväll eftersom han har blivit sämre istället för bättre, förkyld så in i bomben och skit trött men det hjälps inte jag måste jobba för vi har inte råd med att jag ska va hemma en natt till.

Nu ska jag ta hand lite om min sjukling innan jag måste gå.
Veckans blogg


Den största nackdelen med att sitta hemma och tänka på Sandy är att jag shoppar för att tänka på annat

2010-09-03, kl 15:39:27

Det har liksom blivit så för att tänka på annat, nej men oj nu klickade jag visst hem en sån. Titta där jag hade visst ett presentkort på femtio konor som går ut om ett par dagar då köper vi en sån. Sen kikar jag runt lite och hoppsan där klickade jag hem en sån med. Min lilla shopaholic kikar fram när jag inte mår bra helt enkelt, lite har jag ändå kunnat hålla mig eftersom det ska handlas julklappar i ullared på tisdag. Sen har jag bokat in en tid med Emlissen med för att diskutera en tatuering så det kommer ju kosta sen med, skönt att det blir en bra lön denna månaden med för dom pengarna ska sparas.  Nästa månad ser ju inte så ljus ut eftersom jag redan varit sjuk fyra dagar, det blir fan nästan fyra tusen. Usch säger jag bara, skönt att det bli jobb ikväll iaf. Bara hostan kvar nu och då tänker jag ta mig fan gå dit, har inte råd att va hemma för lite hosta.

Nehe göra någon nytta innan barnen kommer hem kanske? Ja det låter bra så får det bli.
Veckans blogg


Rätt svar på gissa vad

2010-09-03, kl 11:49:24

Några av er gissade faktiskt rätt!

FLEXI FELIX

De perfekta analkulorna för inybörjare. ”Flexi Felix” är len, töjbar och lättböjlig med en ergonomisk utformning samt kulor som inte är allt för stora. Produkten är även mycket lätt att rengöra i och med att hela produkten är i silikon. Felixs ögon är utformade för att få ett bra grepp. Material av 100% silikon, absolut luktfri och kvalitetstestad enligt Tyska Hälsovårdsmyndighetens riktlinjer. Idealisk för den som är allergiska mot latex eller gummi.


Gissa vad!

2010-09-03, kl 02:55:33

Precis som rubriken lyder, gissa vad det är...


Alla tankar flyter ihop till geggamojja...

2010-09-02, kl 23:31:25

Det är så mycket tankar just nu kring allt det här med Sandy, känner att även om jag ens försöker så kommer jag inte kunna skriva något vettigt. Ska slänga på några avsnitt av Paradise hotel nu och hoppas på att det leder tankarna till något annat, får se om det går bättre i morgon. Just nu blir det inte bra iaf, hoppas ni förstår att allt känns lite jobbigt just nu och bloggen faktiskt får läggas åsido lite just nu. Kommer uppdatera i den mån det känns bra just nu vilket betyder att det kanske bara blir 1-2 inlägg per dag istället för 5 som det brukar...

Veckans blogg


Sara Tipsar

2010-09-02, kl 20:02:43

Visste ni att ni nu kan köpa trämöbler och träleksaker av märket KidKraft hos


Såhär skriver Babylooba på sin sida:

KidKraft är ett världsledande företag inom möbel- och leksaksdesign. Målet för KidKraft är att inspirera barns fantasi genom unika, kreativa och högkvalitativa träleksaker och trämöbler.

Företaget bildades i USA 1968 av ingenjörer och är känt för sin höga kundtillfredsställelse och låga andel kundreturer. Alla produkterna är testade och godkända enligt EN71 (europeisk säkerhetsstandard) och är enkla att sätta ihop.

Den beställning du gör hos oss skickas med hemleverans ända fram till dig direkt från KidKrafts lager i Nederländerna.

Leveranstiden är ca 5-7 dagar. Det är alltid fraktfritt vid köp över 599 kr och frakt på totalt köp under 599 kr är endast 39 kr i fast pris.

Vill du beställa något från
KidKrafts sortiment som inte finns med här? Maila oss på info@babylooba.se så kan vi ordna det!

Visst är det bra! Här är lite bilder på de olika Kidkraft sakerna som finns hos Babylooba
(alla bilderna är klickabara för större bild)


Lyckan över Jonnys teoriprov försvann snabbt

2010-09-02, kl 14:19:23

Pratade precis med pappa igen och dom har varit hos veterinären, skulle lägga om såret på tassen som vägrar läka men dom fick snitta upp det och sy om det på nytt. Sen är det en ny penicillin kur på det. Funkar inte det så tar dom nog bort ena tån som det var tal om från början, dom pratade även om att amputera bort hela benet men där är vi eniga om att då är det bättre att låta henne somna in. Hon är för gammal för att lära sig gå utan ett ben och det vore egoistiskt av oss att låta det bli så.

Hon äter och dricker knappt längre min sötnos sen vill hon inte gå längre, jag hoppas verkligen penicillinet hjälper och att det läker. Eventuellt att dom får ta bort tån då, hon borde få va frisk tills hon blir sjuk at själva cancern. Det ska inte behöva sluta såhär med ett sår det är inte rättvist, jag vill bara hon ska ha det bra såhär nu det sista inte behöva må dåligt min lilla skrutta.


Grattis Jonny!

2010-09-02, kl 13:37:59

Idag klarade min älskling teoriprovet så nu är det bara uppkörningen kvar, jag kan verkligen se det framför mig hur vi slipper storhandla och sedan åka hem på bussen med sju kassar och syskonvagnen. Ne nu ska jag sluta tjata här, måste städa och så men vi hörs senare.

Grattis Älskling jag vet att du klarar uppkörningen när det är dags för den med!

Veckans blogg


Jag vill ha

2010-09-01, kl 19:41:45

Jag vill ha
♦En cykel
♦En laptop
♦En ny mobil
♦Gips remsor för det kliar i mina skapar fingrar
♦En symaskin

Jag och Jonny vill ha
♦En ny soffa (sån som pappa har)
♦En ny stationär dator
♦En ny tv bänk innan den gamla trillar sönder
♦Färg till sovrummet
♦En hylla att ha över datorn
♦En system kamera

Ja lite bortskämd kanske jag är eftersom den gamla tvhyllan inte trillat sönder helt än, soffan vill jag byta ut för den är nedsutten och sönderklöst av den förra ägarens katter annars funkar den fint. Vår stationära dator fungerar ju så länge man inte stänger av den för då får man starta om den minst 11ggr (japp jag räknar varje gång) innan den funkar igen och kameran fungerar när den själv vill och man får pilla upp linsen själv (den är automatisk egentligen). Min mobil fungerar ju med när den själv vill men varannan dag låser den sig och det går inte ens stänga av den med knappen och blir det för kallt fungerar inte displayen.

Underbart med hela och fungerande saker...

Känner du att du har pengar som bara ligger och skräpar tillsammans med dammtussarna under soffan så lägg dom i ett kuvert och posta dom till Sara Pettersson, oxhagsgatan 12, 561 50 Huskvarna.
För visst finns det väl många rika nissar som läser min blogg och vill göra mig ännu mer bortskämd, inte? Nehe jag får väl nöja mig med det jag har då.

Veckans blogg


Vinn en Willvin!

2010-09-01, kl 17:03:18

Avslutad
Nu mina vänner har ni chans att vinna en aldeles egen Willvin
, visst är det underbart?

"Jag är en stolt ägare till hela två
Willvin väskor, för mig är dom mer än bara skötväskor det är en gåva från gudarna. Min Willvin Magnificent används som skötväska och min Willvin All in one care bag används som jobb och handväska, och dom är helt perfekt båda två. Inte kunde jag i mina vildaste drömmar tänka mig att jag skulle hitta en skötväska som rymmer allt jag behöver till båda barnen, förr gick vi med en skö(i)tväska  och en plastpåse under vagnen för att få plats med allt. Inget gick att hitta och blöjorna blev noppriga. Nu får allt plats och jag hittar det med detsamma."Utdrag från min recension jag skrev, vill ni läsa hela så hittar ni den här (jag tycker verkligen ni borde läsa den).

Ska vi hoppa vidare till tävlingen då? Det är väl bäst.
För att vara med ska du kika in på
Willvins hemsida, välja vilken väska du tycker bäst om och sedan lämna en kommentar här med en motivation till varför just du ska vinna.
Vill du får du hemskt gärna tipsa om tävlingen på din blogg eller via mejl men det är inget måste, jag däremot blir jätte glad om du gör det.

Medans det ändå är Willvin vi pratar om så vill jag passa på att tipsa om deras tradera auktioner, där kan du bjuda på "blingade" väskor. Väskorna finns bara i ett exemplar och alla pengar går sedan till Barncancerfonden, här hittar ni My Willvin på tradera.

Sen vill jag passa på att tacka Petra, Jenny och Johanna på Willvin för att jag får hålla i denna underbara tävling.

Lycka till nu tävlingen avslutas den 15 September
Lägg till mig på bloglovin (du hittar ikonen på vänster sida) så missar du itne om det är just du som vinner.


Min pappa är bäst!

2010-09-01, kl 14:40:56

Mitt i filmen plingar det på dörren och vem står där? Jo min underbara pappa som åkt hit från jobbet bara för att lämna en tidning och vindruvor till mig. Pappa har gett mig det varenda gång jag varit sjuk sen jag var liten så det är ett måste nu, jag vet att jag är bortskämd men när man är sjuk får man vara det. Tack snälla pappa nu ska jag mumsa vindruvor till resten av filmen.

Älskar digTävling igen...

2010-09-01, kl 14:30:16

Avslutad
Får visst bli ett nytt inlägg med det här eftersom det strulat ihop sig totalt, gamla inlägget funkar inte alls som det ska. Ni som redan hunnit anmäla er till tävlingen kan vara lugna jag har skrivit upp er så ni är fortfarande med och tävlar och behöver inte bry er om detta.

Tävling

I samarbete med Walt Disney Company Nordic lottar jag nu ut succéserien från tv Vännernas stad, det blir tre lyckliga vinnare.
1:a pris volym 1 & 2 Vännernas stad + matlåda och pussel
2:a & 3:e pris volym 1 & 2 Vännernas stad.

©Disney Finns på dvd nu.

Våra första äventyr
I Vännernas stad får vi möta de tre vännerna Max, Ted och Fanny som tillsammans rycker ut och löser både stora och små uppdrag i den lilla staden. Uppdragen bjuder på överraskningar, utmaningar och självklart massor av skoj samtidigt som barnen lär sig om brand- och trafiksäkerhet och första hjälpen.

I Volym 1 så jagar Max en boll som har försvunnit och Fanny måste hjälpa till när det börjar ryka i stadens rådhus. När det arrangeras en stor räddningsövning får Anna problem eftersom hon måste hjälpa till vid en trafikolycka och när två barn går vilse i Vänskapsskogen är det upp till Hanna och Max att försöka hitta dem.

Episoder

1. Följ efter bollen

2. Ingen eld…

3. Galen fotboll

4. En bra vändning

5. Var är Scoot?

6. Hjälmar är coola
7. Vilse i Vänskapsskogen

Sopmysteriet
Vännernas stad håller på att svämma över av sopor och Max lovar att han ska ta itu med problemet men det blir inte riktigt som han har tänkt sig. Ted blir av med sina bandage men märker inget förrän han är på väg i en utryckning. Raff glömmer att säga till Fanny att det brinner och därför glömmer Harry att ta med Fanny när han rycker ut. Då är det bra att man har goda vänner!

Episoder
1. Ted förlorar bandagen
2. Håll dig vaken, Raff!
3. Skräp-Pellen
4. Kanelbullar
5. Förlåt att jag är sen
6. Ihopblandningen
Ljud: Dolby Digital 2.0  svenska / danska / norska / finska
För att vara med behöver du bara lämna en kommentar här och skriva varför du vill vinna,
 För en extra lott låna bild och text nedan (se till så att länkarna funkar) och gör ett nytt inlägg i er blogg, lämna sedan en ny kommentar här med direktlänken dit.
För er utan blogg som vill ha en extra lott, gör precis samma sak som med extralott för blogg men mejla istället bild och text till 3 vänner+ mig i samma mejl så jag ser att det går rätt till


"Jag tävlar om vännernas stad från
Walt Disney Company Nordic hos Sara!"

Lycka till! Tävlingen avslutas den 14 september.
Lägg till mig på bloglovin så du inte missar om just du vinner.


Vinnare

2010-09-01, kl 12:27:07

Slänger upp vinnarna lite fort innan det är dags för film igen, Cdon's on demand ligger mig varmt om hjärtat just nu. Så otroligt smidigt att slippa gå iväg för att hyra film, bara att lägga sig ner i soffan och klicka på några knappar. Nehe nu ska jag sluta babbla och presentera vinnarna för er.


Det är alltså Edwins mamma som är vinnare i Babylooba tävlingen och Alexandra i MyHeart tävlingen, Ett stort grattis till er och ett jätte stort tack till Babylooba och MyHeart som sponsrat med så fina priser.

Till vinnarna: Mejla mig era adresser på sweetzazza@hotmail.com

Och till er som inte vann: Sura inte redan efter att jag kollat klart på filmen kommer en ny tävling upp, en super tävling om jag får säga det själv. Sen finns det ju redan nadra tävlingar igång som ni hittar i kategorin tävlingar på vänster sida.

Veckans blogg


Natta dags

2010-09-01, kl 02:12:36

Kan inte påstå att jag varit vaken speciellt länge men nu är det dags för sängen igen, sov ända till halvsex på kvällen men det känns som jag varit uppe i flera dygn ändå. ikväll har mina hundtofflor min rosa fluffiga morgonrock, Nezeril, Strepsils, Alvedon och the varit mina bästa vänner. Hoppas verkligen jag blir frisk snart för jag pallar inte va sjuk mer.

Dagar som denna måste man ju bara älska cdon.com's on demand tjänst, vi har hyrt två filmer direkt till datorn och kollat på. Inte ett öre har vi betalt heller för jag fick en kod att hyra en gratis film på sist vi beställde filmer och den andra filmen vi kollade på var gratis. Det fick iaf bli From Paris with love & Be kind rewind.  Nehe god natt säger jag nu, i morgon publicerar jag två lyckliga vinnare i tävlingarna som avslutades ikväll.

Veckans blogg


Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<