Rulltårta och banankladdkaka

2010-01-23, kl 00:07:02 | Kommentarer: 0 | Direktlänk |

Rulltårtan blev super god men det är ju rätt svårt att misslyckas med det. Banankladdkakan har jag inte smakat på än men den både ser god ut och luktar jätte gott :) här kommer iaf recepten.

Rulltårta
 
Rulltårta med äppelmos som fyllning   
Den här rulltårtan gör du snabbt och lätt om du följer instruktionerna.
Tid: 20 minuter
1 rulltårta

Ingredienser:
•3 ägg
•2 dl strösocker
•2 dl vetemjöl
•2 tsk bakpulver
•½ dl grädde eller mjölk
Fyllning:
•2 dl äppelmos eller fast sylt t.ex. jordgubbssylt, hallonsylt etc

Gör så här:
Sätt på ugnen så att den är varm när du du vispat ihop smeten. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Vispa ner bakpulvret. Vispa ner mjölet försiktigt. Vispa ner mjölken/grädden till en jämn smet. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i 5 minuter. Om du har varmluftsfunktion i din ugn grädda den då i mitten i 200 grader i 8 minuter inställd på varmluft. Jag tycker att det är lättare att få bra resultat med varmluft. Om du använder vanlig ugn så observera att du verkligen måste vara med och "vakta" rulltårtan sista minuten så att den inte blir bränd. Stjälp direkt upp tårtan på sockrat bakplåtspapper. Dra bort pappret som kakan gräddats på. (Pensla med kallt vatten på baksidan av pappret om det inte vill lossna.) Bred genast på fyllningen och rulla ihop. Lägg rulltårtan med skarven ner och låt svalna innan den skärs i bitar.

Banankladdkaka

Tid: 45 minuter, varav 15 minuters jobb
8 portioner

Ingredienser:
•150 g smör
•2 st ägg
•3 dl strösocker
•2 tsk vaniljsocker
•4 msk kakao
•1,5 dl vetemjöl
•2 st mogna bananer

Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna under tiden du rör ihop resten. Vispa ägg och socker. Blanda ner vaniljsocker och kakao.  Tillsätt vetemjölet och blanda till en jämn smet. Rör i det smälta smöret. Hacka bananerna grovt och blanda ner dem eller lägg i bananerna hela och kör med elvisp. Häll smeten i en rund form (ca 25 cm i diameter) som man kan smörja om man vill.  Grädda mitt i ugnen i 175°C i 30 minuter. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna till rumstemperatur. Förvara den därefter i  kylen tills servering. Den blir ännu godare efter ett par dagar i kylen och håller  sig där i åtminstone en vecka. Man kan också frysa kakan.


Kommentarer

Kommentera här:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<