Svar på ännu en kommentar

2010-08-11, kl 18:34:33 | Kommentarer: 9 | Direktlänk | Frågor och svar



Skämmer ut mig? det är väl snarare du som gör. Hon är INTE tjock hon ÄR kraftig, mullig har babyhull mm men man kallar inte någon tjock. Det är elakt! Du är lika hemsk som den människa som skrev den förra kommentaren, du kan inte "rädda" din lilla kommentar genom att skriva "sen påstår jag inte att det är något dåligt". Det är ordet tjock jag reagerar på i alla dessa kommentarer, det ordet stör mig, gör mig förbannad och får mig att undra hur männiksor kan tycka det är okej att vräka ur sig det bara för dom sitter bakom datorn.

Jag vet mycket väl att hon ligger lite över kurvan med sin vikt, har aldrig påstått att hon är smal. Men hon ligger inte över kurvan så man behöver hålla uppsikt på det tänka om kosten eller något. Jag däremot är överviktig så det är en hälsofara för mig om jag inte går ner snart. Som sagt så äter barnen nyttigt och om ni inte visste det så blir barnen oftast större när de fått ersättning istället för att amma. Jag har inte kunnat amma alltså har de fått ersättning båda två sen de bara var någon vecka. Båda mina barn är väldigt matglada men är det verkligen något negativit? Vi har aldrig behövt tvinga, truga och hålla på med smakisar eller vanlig mat nu, de äter och jag tycker det är jätte skönt.

Jag tänker upprepa mig ännu en gång eftersom vissa inte verkar förstå, det är ordet TJOCK som inte är okej. Ingen vill bli kallad tjock, det finns inte tjock men inte sagt att det är dåligt. Tjock är inget snällt ord, använd babyhull (för det är precis vad det är) mullig eller varför inte hon har lite att ta av när hon blir sjuk. Arabelle har precis börjat gå för hon är ett väldigt försiktigt barn, hon har kunnat länge men inte vågat men nu går det undan här för hon känner sig säker. Iom detta kommer hon säkert stanna i vikt nu ett tag framöver, andra barn gör det tidigare om det börjar gå tidigare men som sagt Arabelle har börjat precis nu.

Carita du tvingar mig till att svara såhär, för precis som alla andra som användet de negativa orden och vräker ur sig massa dumt så är du ANONYM. Det är fegt! Lämna åtminstone en mejl adress och ni inte har blogg. För jo jag tycker det är riktigt fegt att vara helt anonym. Eller helt är det ju inte förra dumb asset sitter i motala och carita i stockholm så helt ovetandes är jag inte...


Kommentarer
Från: Eva

Hej Sara

Jag kan inte annan hålla med dig om att man säger inte att ett barn är tjockt och absolut inte när de är så små som dina är. Själv har jag 3 barn 2 vuxna och 1 tonåring och de har alla haft bebishull något jag tycker hör till.Det är också helt rätt att när de är sjuka så finns det lita att ta på.Barn som äter ersättning lägger på sig mer hull,men när de börja röra på sig så jämna det ut sig. Sträck på dig och fortsätt vara stolt över dina fina tjejer och vad lycklig för att de äter så bra.

Kram Eva

2010-08-11, kl 18:45:17
URL: http:// www.finest.se/evaarb
Från: Stephanie

Alla barn är olika, egna, och unika. Och helt otroliga var för sig. Man kan inte säga att ett barn är tjockt det är helt absurt.



Jag menar det finns mycket som spelar in.. släktdrag, mamma-pappa gener osv osv ... men när man är sådär liten så har vissa barn mer hull än andra och det är inte något fel alls i det..



Nej skit i kommentarerna tjejen. Din tjejer är helt underbara och fina. Du ska bara vara stolt över dom. :)

2010-08-11, kl 20:25:42
URL: http://stephanieronning.blogg.se/
Från: Egomamma.se

Jag håller med, ett barn är inte tjockt i den bemärkelsen, för som regel så har det babyhull, och särskilt under de första åren. De växer snart "ikapp" längdmässigt mot sin vikt. Och att man kallar ett barn för tjockt visar mer på okunskap än något annat tycker jag. Möjligen är det en avundsjuk person med dålig självkänsla som inte kan med att säga att du har gulliga barn UTAN att kritisera.. Vissa människor är tyvärr såna. Mina killar har aldrig ammats, och de är också lite större än genomsnittet pga ersättningen, men inte så att det är farligt på något vis.



Att kalla någon tjock handlar mycket om att man inte har förmågan att använda språket ordentligt eller att man inte kan se det mer objektivt än vad som möter ögat. En VUXEN person kan man MÖJLIGEN kalla tjock enligt mig-JAG är tjock och way beyond, men det anser jag ENBART för att man som vuxen idag med all säkerhet har koll på att man är tjock, överviktig eller mullig, och också att man kanske egentligen borde försöka leva lite sundare. När man gör ett aktivt val att INTE åtgärda de där extra kilona, då tycker jag nog inte att man ska skälla på om någon konstaterar att man är tjock. Ett barn däremot kan inte rå över sin vikt på samma sätt, och därmed är det på inga vis okej att säga så till ett barn enligt mig.

Sen är det ett okänsligt ord att använda rent generellt, men för mig är det lika hemskt att höra eller säga fet, mullig, knubbig, överviktig eller vad som helst.. för mig är innebörden densamma.



Oavsett hur man försöker linda in det så är det inte en bra grej, tyvärr. Men jag skulle ALDRIG säga att ett barn är tjockt, för det kan skada självförtroende och självkänsla för all framtid. Det är ju mycket därför jag själv varit en tjockis i hela mitt liv mer eller mindre.. Som smalast har jag nog vägt omkring 70 kg... SMALAST. Sug på den! (160 cm var jag då)

2010-08-11, kl 20:30:42
URL: http://egomamma.se
Från: Anonym

Stå på dig Sara! dina sötisar e inte tjocka, o va gla för att dom äter, har haft problem me de på mitt barn

2010-08-11, kl 22:25:45
Från: Linda- mamma till keven & liten i magen

Men vafan.. Här sitter jag och blir upprörd! Man använder ju verkligen inte ordet tjock om en liten bebis/barn. Precis, bebishull heter det! Skulle man nu tycka någon är lite kraftig så tycker jag att man håller det för sig själv dessutom!



Att folk inte har bättre för sig än o skriva elaka kommentarer? Såna som gör det skämmer ju verkligen ut sig, inget liv liksom när man sitter o skriver sånt! Tycker du ska kolla upp ipnummret på den sjuka människan.



Jag tycker dina små tjejor är söta! :)

2010-08-11, kl 23:25:31
URL: http://lindaglansins.blogg.se/
Från: sandra

men förhelvette låt den stackars lilla flickan va. bli mobbad det e juh förfan du som mobbar henne nu? tro du att den stackars lilla ett åringen har ätit sej till att vara mullig eller? knappast vissa bebisar e tjocka andra smala vissa normala osv det e juh förfan olika från barn till barn. tror knappast alla flickan har ätit upp sej på fet mat och godis du e riktigt sjukt som änns tar sådana ord ur din mun. idiot.

åh sara känner inte dej eller din fam. men ta inte åt dej av sådana kommentarer o lägg inte änns någon energi på att svara dom. va stolt för dina fina friska flickor det här slår tillbaka på henne själv en dag.

superbra blogg o stå på dej låt inte töntar som hon trycka ner värken dej eller din fam.



mvh sandra tindras mamma

2010-08-11, kl 23:28:41
Från: mileycyrusbigestfan

Snälla hon är inte tjock! Och jag kan inte fatta att vuxna/tonåringar kan sitta och skriva sånt om ett barn! Snälla dom borde verkligen skämmas. Tjock ja då ska dom kolla på världens tjockaste man! Då förstår dom vad tjock är för något! Förresten gillar inga beniga människor.

2010-08-12, kl 07:59:35
URL: http://mileyfreak.blogg.se/
Från: mileycyrusbigestfan

Dom som är feta när dom är små vilket din dotter inte är! dom kommer bli längre än dom spinkiga säg bara till dom där idioterna att dom som är tjocka när dom är små (din dotter är inte det) Men ett t.e.x dom kommer bli längre än dom spinkiga

2010-08-12, kl 08:01:39
URL: http://mileyfreak.blogg.se/
Från: Linnéa - mamma till Pärla

Jag blir så himla arg av att behöva läsa dina svar på tal hela tiden. Kan inte folk bara läsa bloggen om dom vill eller låta bli! Jag förstår inte varför folk måste skriva elaka kommentarer, varför inte bara låta bli att kommentera om de nu har så mycket åsikter. Och precis som du säger så är hon INTE tjock! De är hur gulliga som helst, båda dina döttrar! Ett litet barn ska inte vara smalt :s De behöver vara mulliga för att de växer så mycket. Stå på dig!

Kramar

2010-08-12, kl 13:44:13
URL: http://hallojlinnea.blogg.se/

Kommentera här:

Namn:
Här ofta?

E-mail: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:

Trackback
Välkommen!

>> Klicka här för att läsa mer om mig. <<